3x De Meest Betoverende Fantasyfilms op Film1

Hoe lekker is het om soms even helemaal weg te dromen naar een hele andere wereld? Geregeld lichten wij een paar van de beste films op Film1, bekend om de leus Altijd Een Goede Film, uit. Vandaag is het dan ook tijd voor de 3 meest betoverende fantasyfilms op Film1 van dit moment.

3x Fantasy films op Film1

Eerder passeerden onder andere al de leukste films voor de feestdagen, misdaadfilms en animatiefilms de revue en vandaag is het tijd voor de categorie fantasy! Laat je meeslepen naar de wereld van de doden in Zombieland (2009) of ga terug in de tijd naar The Dark Crystal in 1982. Als je je helemaal in een magische omgeving wil bevinden, kun je zelfs nog een uitstapje maken naar de betoverende wereld van Belle en het Beest (2014).

1. Zombieland (2009)

Zombieland
Zombieland (2009)

Met ruim een half miljoen (!) stemmen op IMDb is één ding wat zeker is dat je met een avondje Zombieland op de bank niet de enige zult zijn die de film gezien heeft. Voor een fantasy-komedie weet deze titel een verrassend hoge 7.6 op het filmplatform te scoren, dus deze moet je zeker op je kijklijst zetten. Heb je hem gekeken? Het vervolg Zombieland: Double Tap uit 2019 is daarna direct te streamen via Netflix.

Trailer

Verhaal en details

De angstige student Columbus en de bikkelharde Tallahassee (Jesse Eisenberg en Woody Harrelson) moeten zien te overleven in een wereld die overspoeld wordt door zombies. Tijdens hun overlevingsstrijd bundelen ze hun krachten met de zusjes Wichita en Little Rock (Emma Stone en Abigail Breslin). De dames hebben gehoord van een zombie-vrij pretpark in Los Angeles en de vier gaan op weg. Maar wat is er nu erger? Van elkaar afhankelijk moeten zijn of de zombies toch maar laten winnen?

Titel: Zombieland
Jaar: 2009
Duur: 1 uur en 28 minuten
Categorie: Avontuur, Komedie, Fantasy
Regisseur: Ruben Fleischer
Schrijvers: Rhett Reese, Paul Wernick
Cast: Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson
IMDb: 7.6 uit 516.386 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

2. The Dark Crystal (1982)

The Dark Crystal
The Dark Crystal (1982)

De poppen uit The Dark Crystal in 1982 zijn tekenend geworden voor de filmgeschiedenis en bijna iedereen heeft ze wel eens voorbij zien komen. Toen in 2019 de Netflix Original-serie The Dark Crystal: Age of Resistance werd gelanceerd, werd ook deze klassieker nieuw leven ingeblazen. Mocht je de serie hebben gezien en de film nog niet, dan is dit je uitgelezen kans. Ook als dat niet het geval is, is het de moeite absoluut waard om deze klassieke topfilm eens te bekijken.

Trailer

Verhaal en details

Dankzij de stralen van het Donkere Kristal leven de Gelflings in een wereld van welvaart en vrede. Wanneer het kristal barst, komt er echter een einde aan hun gelukkige leven. Twee nieuwe rassen komen op, de vredelievende Mystici en de kwaadaardige Skeksis die erop uit zijn de wereld te domineren. Duizend jaar later is Jen de laatste der Gelflings. De Mystici sturen hem eropuit om het kristal weer heel te maken. Maar hij is erg jong en weet niet wat voor kwaad hem te wachten staat.

Titel: The Dark Crystal
Jaar: 1982
Duur: 1 uur en 33 minuten
Categorie: Avontuur, Familie, Fantasy
Regisseur: Jim Henson, Frank Oz
Schrijvers: David Odell, Jim Henson
Cast: Jim Henson, Kathryn Mullen, Frank Oz
IMDb: 7.2 uit 61.688 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

3. Belle en het Beest (2014)

Belle en het Beest
Belle en het Beest (2014)

Van het magische verhaal van Beauty and the Beast zijn inmiddels al heel wat films verschenen. Van klassieke animatiefilms en live-action remakes op Disney+ tot deze versie uit 2014: de echte fans hebben ze allemaal gezien. Bekijk ze dus zeker eens stuk voor stuk om zelf te beoordelen wat jouw favoriet is.

Trailer

Verhaal en details

Om zijn jongste dochter Belle een plezier te doen, plukt een handelsreiziger op een van zijn reizen een roos voor haar op het landgoed van het Beest. Dat loopt niet goed af, het Beest wil de man doden voor de diefstal. Belle voelt zich zo schuldig dat ze naar het kasteel van het Beest gaat om de plek van haar vader in te nemen. Ze is doodsbang, maar het kasteel blijkt een plek vol magie te zijn. Het Beest wil iedere avond met haar dineren, ze leren elkaar kennen en Belle begint in te zien dat er geen monster schuilt in het Beest. Sterker nog: in haar dromen ziet ze hoe hij ooit een knappe prins was.

Titel: Belle en het Beest
Jaar: 2014
Duur: 1 uur en 52 minuten
Categorie: Drama, Familie, Fantasy
Regisseur: Christophe Gans
Schrijvers: Sandra Vo-Anh, Christophe Gans
Cast: Vincent Cassel, Léa Seydoux, André Dussollier
IMDb: 6.4 uit 19.501 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

Totale aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.