3x Keiharde Actiefilms op Film1

Natuurlijk is het bijzonder om een film met een sterk verhaal of prachtige cinematografie te bekijken, maar soms is een avondje op de bank met keiharde actie ook niet te weerstaan. Gelukkig biedt Film1 zich onder het motto Altijd Een Goede Film aan om een heel aantal toptitels in dit gewelddadige genre aan jouw thuisbioscoop te leveren. Vandaag lichten we dan ook 3 keiharde actiefilms op Film1 van dit moment uit, waaronder een recente topfilm, kijkcijferkanon en een klassieker.

3x Actiefilms op Film1

De laatste maanden heb je meerdere lijstjes met de beste films in een bepaalde categorie bij Film1 gevonden, waaronder ijzersterke misdaadfilms, muzikale toptitels en de leukste films van Hollandse bodem. In deze lijst vind je een recente topfilm (Sempfer Fi, 2019), een kijkcijferkanon (Lord of War, 2005) en een klassieker (El Mariachi, 1992) in de categorie van keiharde actiefilms op Film1!

1. Sempfer Fi / Brothers in Arms (2019)

Semper Fi Brothers In Arms 2019
Sempfer Fi / Brothers in Arms (2019)

In 2019 kwam de film Semper Fi uit, die inmiddels zowel onder deze titel als onder de benaming Brothers in Arms bekend staat. Deze film is vooral een aanrader voor kijkers die graag naar oorlogsfilms kijken, want het verhaal speelt zich af in Irak. Deze setting combinatie met de rol van de hoofdpersoon in het marinierskorps belooft een flinke dosis actie op je scherm.

Trailer

Verhaal en details

Cal is een rechtvaardige politieagent die de eindjes aan elkaar probeert te knopen als reservist in het marinierskorps waartoe ook zijn onafscheidelijke jeugdvrienden behoren. Wanneer Cals jongere en roekeloze halfbroer Oyster zich in een bar schuldig maakt aan doodslag, dwingt Cal hem de consequenties onder ogen te zien. Terwijl Oyster een buitensporig zware straf uitzit in een gevaarlijke gevangenis, wordt Cal uitgezonden naar Irak.

Titel: Semper Fi (ook bekend als Brothers in Arms)
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 39 minuten
Categorie: Actie, Drama
Regisseur: Henry Alex Rubin
Schrijvers: Sean Mullin, Henry Alex Rubin
Cast: Jai Courtney, Nat Wolff, Finn Wittrock
IMDb: 6.1 uit 2.250 stemmen

2. Lord of War (2005)

Lord of War 2005
Lord of War (2005)

Zijn er nog fans van Nicolas Cage in de zaal? Mooi, want als liefhebber van actiefilms moet jij in Lord of War dan je droomtitel hebben gevonden. Cage is de absolute ster in deze topfilm uit 2015, die inmiddels uit bijna 300.000 stemmen op IMDb een 7.6 wist te behalen. Maak je klaar om in de wereld van wapenhandel te duiken met een duivels gevaarlijke spin in het internationale web van geweld.

Trailer

Verhaal en details

De Rus Yuri Orlov (Nicolas Cage) is een exploitant van wapens, die de hele wereld rondreist om zijn handel te verkopen. Hij komt daarbij in de gevaarlijkste oorlogsgebieden. Zijn beroep zorgt ervoor dat hij vele vijanden heeft. Zo moet hij uit de handen blijven van de meedogenloze Interpol-agent Jack Valentine (Ethan Hawke), zijn concurrenten en zelfs sommige van zijn klanten zijn hem niet goed gezind. Yuri’s klanten bestaan dan ook vaak uit de meest beruchte dictators ter wereld. Uiteindelijk moet Yuri in het reine komen met zijn eigen geweten.

Titel: Lord of War
Jaar: 2005
Duur: 2 uur en 2 minuten
Categorie: Actie, Misdaad, Drama
Regisseur: Andrew Niccol
Schrijver: Andrew Niccol
Cast: Nicolas Cage, Ethan Hawke, Jared Leto
IMDb: 7.6 uit 293.262 stemmen

3. El Mariachi (1992)

El Mariachi 1992
El Mariachi (1992)

Voor de klassieker van deze top 3 reizen we af naar Mexico in het jaar 1992. Daar wordt de eerste film van regisseur Robert Rodriguez gelanceerd en dit blijkt een regelrechte hit te zijn. Om met de woorden van de redactie van Film1 te spreken: “Dit regiedebuut van Robert Rodriguez is het toonbeeld van energieke ‘guerrilla filmmaking’.” Een absolute kijktip, dus zet hem op je watchlist!

Trailer

Verhaal en details

El Mariachi is een muzikant die volgens de familietraditie met zijn gitaar door het land trekt. Hij komt met zijn gitaar terecht in het stoffige Mexicaanse plaatsje Acuna. Hij besluit er te blijven en een baantje als gitarist in een bar te zoeken. Dat valt nog niet mee. Dan ontfermt Domino zich over hem en hij mag in haar bar optreden. Ondertussen is de beruchte Azul vrijgekomen uit de gevangenis en baant zich al schietend een weg door Acuna, op zoek naar zijn aartsrivaal en vijand Moco die hem probeert om te brengen. Geen middel wordt daarbij geschuwd en ongewild komt El Mariachi in contact met deze vijanden.

Titel: El Mariachi
Jaar: 1992
Duur: 1 uur en 21 minuten
Categorie: Actie, Misdaad, Thriller
Regisseur: Robert Rodriguez
Schrijver: Robert Rodriguez
Cast: Carlos Gallardo, Consuelo Gómez, Jaime de Hoyos
IMDb: 6.9 uit 63.181 stemmen

Complete aanbod van Film1

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.

Daarnaast is recentelijk Film1 als extra kanaal toegevoegd aan Amazon Prime Video in Nederland, waardoor je met een aanvullend pakket ook via deze bekende streaminggigant kunt kijken naar alle films in het aanbod. Voor meer informatie hierover ga je naar de pagina over de zogeheten Amazon Prime Video Channels.