10 films en series waarin bekende zangers of zangeressen een rol spelen

Wist je dat Mark Wahlberg ooit begon als zanger? Inmiddels is de acteur natuurlijk niet meer uit Hollywood weg te denken, maar ooit leek zijn carrièrepad een hele andere kant op te gaan. En hij is niet de enige die deze stap heeft gezet (of dit op zijn minst geprobeerd heeft). In dit artikel vind je 10 films en series waarin bekende zangers of zangeressen een rol spelen. Ze zijn te zien op Netflix, discovery+, HBO Max, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Disney+.

10x Films en series waarin bekende muzikanten een rol spelen

10. Justin Timberlake in ‘The Social Network’ (film, 2010) – Netflix

Justin Timberlake begon in de jaren 90 natuurlijk als lid van de boyband *NSYNC, maar heeft zijn sporen allang niet meer alleen als zanger verdiend. Hoewel hij zijn zangcarrière nog niet zo grondig van zich afgeschud heeft als de eerdergenoemde Wahlberg—en dat waarschijnlijk ook helemaal niet wil—zie je hem redelijk vaak terug op het witte doek. Zijn filmografie bestaat uit romantische komedies als Friends with Benefits (2011) en Bad Teacher (2011) én serieuze films als Palmer (2021). Maar een van zijn beste films is toch wel The Social Network, waarin hij de rol speelt van Sean Parker, de eerste oprichter van Facebook.

9. Kesha in ‘Conjuring Kesha’ (serie, 1 seizoen) – discovery+

Dikke kans dat je een nostalgisch gevoel krijgt als je Kesha’s hits TiK ToK, Die Young en Timber hoort. Hoewel ze een tijdlang ontzettend populair was, hoor je nu niet veel meer van haar. Althans: tot vorige maand, want vanaf 8 juli 2022 is ze helemaal terug met haar eigen programma op discovery+. Het heet Conjuring Kesha en draait om allerlei bovennatuurlijke en paranormale fenomenen. Samen met andere celebrities duikt Kesha in de grootste mysteries van ons universum. Alles komt voorbij: geesten, het leven na de dood en behekste huizen.

8. Harry Styles in ‘Dunkirk’ (film, 2017) – HBO Max

Ook Harry Styles is hard op weg om een heel nieuw publiek aan te spreken. De zanger van hits als Watermelon Sugar, As It Was en Adore You wist in 2017 iedereen te verrassen door in Dunkirk te verschijnen. In deze indrukwekkende oorlogsfilm van de fenomenale regisseur Christopher Nolan staat de zanger naast topacteurs als Tom Hardy en Cillian Murphy. En dit was slechts het startsein van Styles’ acteercarrière. Nog dit jaar verschijnt hij naast Florence Pugh in de thriller Don’t Worry Darling en zal hij op Amazon Prime Video te zien zijn in My Policeman. Hij heeft zelfs een plekje weten te bemachtigen in het Marvel Cinematic Universe als Eros / Starfox, dus we gaan hem zeker nog vaker op het witte doek zien.

7. Lady Gaga in ‘House of Gucci’ (film, 2021) – Amazon Prime Video

De acteercarrière van zangeres Lady Gaga werd natuurlijk afgetrapt met haar fantastische rol in A Star Is Born, waarvoor ze direct een Oscarnominatie binnensleepte. Inmiddels heeft ze haar acteertalenten nog een keer mogen etaleren in het biografische misdaaddrama House of Gucci. De zangeres, die hierin de rol speelt van Patrizia Reggiani, werd wederom geprezen. Overigens is dit ook voor haar niet de laatste acteerklus: inmiddels is bekend dat ze samen met Joaquin Phoenix te zien zal zijn in Joker 2: Folie à Deux. Fans moeten nog wel even geduld hebben, want de film verschijnt pas in 2024.

6. Katy Perry in ‘The Smurfs’ (film, 2011) – HBO Max

Goed, Katy Perry is niet echt te zíén in The Smurfs, maar ze heeft wel een belangrijke stemrol in deze toffe animatiefilm. We horen de zangeres, die we kennen van hits als Roar en Dark Horse, namelijk terug als Smurfette. Hiermee is ze niet de eerste artiest die als stemacteur aan de slag gaat. Nicky Minaj, David Bowie, Fergie en Miley Cyrus hebben allemaal weleens hun stem geleend aan een personage in een animatiefilm.

5. Rihanna in ‘Ocean’s 8′ (film, 2018) – Pathé Thuis

Als zangeres behoeft Rihanna eigenlijk geen introductie, maar als actrice misschien wel wat meer. Hoewel ze op IMDb wel 73 acteerklussen achter haar naam heeft staan (toegegeven, wel inclusief muziekvideo’s), heeft ze nog weinig echt grote rollen gespeeld. Toch heb je haar in 2018 misschien wel op het witte doek gezien in de film Ocean’s 8. Hier staat Rihanna naast zo’n beetje alle grote actrices van dit moment—Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway—als Nine Ball, een hacker die een team van vrouwen helpt om een ingenieuze overval te plegen. De rol die ze speelt is heerlijk badass, al hadden we eigenlijk niet anders van haar verwacht.

4. Snoop Dogg in ‘Sharkadelic Summer 2’ (special, 1 aflevering) – discovery+

Hoewel we Snoop Dogg natuurlijk allemaal als rapper kennen, is hij in de tussentijd ook regelmatig in films verschenen. Binnenkort kun je hem bijvoorbeeld bewonderen naast Jamie Foxx (ook begonnen als zanger!) en Dave Franco in Netflix’ nieuwste vampierfilm Day Shift. Daarnaast wordt Snoop Dogg ook regelmatig gevraagd voor het presenteren van programma’s, zoals Sharkadelic Summer 2 op discovery+. Hierin gaat het, zoals de titel misschien al verraadt, over haaien. Met de Amerikaanse rapper aan het roer wordt geanalyseerd of Amerika opnieuw ground zero kan worden voor een haaiensuperstorm.

3. Lenny Kravitz in ‘The Hunger Games’ (film, 2011) – Netflix

Waarschijnlijk hoeven we ook Lenny Kravitz niet meer aan je te introduceren. En iedereen die The Hunger Games weleens gezien heeft, heeft hem vast direct herkent. In deze film speelde hij de rol van Cinna, de stylist van Katniss Everdeen. Echte fans weten dat dit trouwens niet zijn eerste filmrol was. Zo verscheen hij in 2009, samen met zijn collega Mariah Carey, in de dramafilm Precious als Nurse John. Voor deze rol sleepte hij verschillende nominaties in de wacht.

2. Sting in ‘Only Murders in the Building’ (serie, 2 seizoenen) – Disney+

Sting als moordverdachte? Daarvoor moet je bij de komische detectiveserie Only Murders in the Building op Disney+ zijn! In het eerste seizoen van deze fijne serie gaan drie speurneuzen die verslaafd zijn aan true crime-podcasts op onderzoek uit als er een moord in hun New Yorkse flatgebouw plaatsvindt. De Britse muzikant Sting (die dus eigenlijk zichzelf speelt) woont ook in dit gebouw en komt al gauw voor op het verdachtenlijstje van het trio. Ook Sting maakte overigens al eerder uitstapjes naar de filmwereld. Zo heb je hem eerder in sciencefictionfilm Dune kunnen zien (wel in de variant die in 1984 al uitgebracht werd).

1. Cardi B en Lizzo in ‘Hustlers’ (film, 2019) – Amazon Prime Video

We sluiten dit lijstje af met een film waarin niet één, niet twee, maar drie bekende zangeressen voorkomen: Hustlers. Hierin ga je namelijk Jennifer Lopez, Cardi B én Lizzo terugzien. De film draait om een groepje strippers dat tijdens de financiële crisis in Amerika besluit om beurshandelaren te bestelen. Jennifer Lopez, die inmiddels net zo goed actrice is als zangeres, speelt een van de hoofdrollen. De rollen van Cardi B en Lizzo zijn kleiner, maar alsnog brengen ze sprankelende personages naar het scherm. En voor de oplettende kijker komt er nóg een bekende muzikant voorbij: rapper G-Eazy.

Alles over discovery+

In dit overzicht vond je twee discovery+-series terug. Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over deze streamingdienst en vind je tevens het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Netflix, discovery+, HBO Max, Amazon Prime Video, Pathé Thuis en Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.