Komt er een film over het boek ‘Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel’?

In september 2023 kwam het nieuwste Hoe Overleef Ik-boek van schrijfster Francine Oomen uit. Het boek gaat nog steeds over Rosa en haar vrienden, maar deelt nu het volwassen leven van de personages. Eerder werd er al een film en serie gemaakt over de populaire Hoe Overleef Ik-boeken. Veel lezers vragen zich dan ook af of er ook een verfilming komt van het boek Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel. En zo ja, wanneer en waar deze verschijnt. We vertellen je alles over de mogelijke plannen.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Komt er een film over het boek ‘Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel’?

In 1998 verscheen het eerste boek van de Hoe Overleef Ik-reeks. Daar bleef het niet bij, want de boeken werden razend goed ontvangen. In 2015 kwam het voorlopig laatste deel uit. Voorlopig, want Francine Oomen is gestart aan een nieuwe reeks speciaal voor alle jongeren die met de boeken zijn opgegroeid. Dit idee ontstond uit een oproep op TikTok, met daarin de vraag of de schrijfster ook een boek had om de periode na het afstuderen te overleven. Het verhaal in de boeken staat namelijk vol lessen.

Vorig jaar was het zover en verscheen in september het boek Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel. Dit deel werd binnen een maand meer dan honderdduizend keer verkocht. Maanden na de release is het Francine Oomen die zelf met een oproep op TikTok komt. Ze zegt: “Goed nieuws, er zijn verfilmingsplannen voor Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel. En nu is mijn vraag aan jullie: wat willen jullie? Een film voor in de bioscoop? Of een serie? En waar kijken jullie? Liever thuis op je laptop of computer of in de bioscoop?” Goed nieuws dus!

@francineoomenhoi Serie of film? #hoeoverleefikalleswatikniemandvertel#francineoomen #hoeoverleefik #fyp ♬ origineel geluid – Francine

Wanneer kunnen we de film of serie verwachten?

We weten op dit moment dus dat er een film of serie van Hoe Overleef Ik Alles Wat Ik Niemand Vertel aan komt. Helaas is het nog niet duidelijk in welke vorm (film of serie) dit verschijnt en waar we het kunnen kijken. Ook de eventuele releasedatum kunnen we daarom nog niet met je delen.

📺 Op de hoogte blijven van de nieuwste films en series op de Nederlandse tv? Houd dan vooral onze website in de gaten, laat je informeren via je mail of volg ons op social media.

Hier kijk je de eerder verschenen film en serie

In 2008 verscheen de eerste en tot nu toe enige film over twee van de Hoe Overleef Ik-boeken. De film Hoe Overleef Ik… Mezelf is op verschillende streamingdiensten te zien. Zo kun je voor de film terecht op NLZIET. Ook staat de film op Netflix en Amazon Prime Video. Bij laatstgenoemde moet je deze echter wel kopen of huren. De titel is niet inbegrepen bij een abonnement op de streamingdienst. Daarnaast is ook de serie Hoe Overleef Ik… gemaakt. Deze kijk je eveneens online op NLZIET.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.