5x De leukste animatiefilms op Film1

Zeg nou zelf, wie houdt er niet van een lekker avondje voor de televisie met een animatiefilm? De beste animatiestudio’s ter wereld, waaronder DreamWorks, Blue Sky en nog veel meer, zorgen voor een constante aanwas van nieuwe toptitels die absoluut niet onder doen voor speelfilms. Of je nou met of zonder de kids gaat kijken, je verzekert jezelf van een heerlijke avond vol kijkplezier. Bij Film1 is er altijd een goede film te vinden. Vandaag lichten we 5 van de leukste animatiefilms op Film1 uit!

5x Leuke animatiefilms op Film1

Eerder maakten we al toplijstjes van 5 ijzersterke misdaadfilms, 5 muzikale topfilms en 5 spannende thrillers en vandaag is het tijd voor 5 leuke animatiefilms. Dat kan voor het hele gezin zijn, of voor avondje plezier in je eentje. Let op, want het aanbod van streamingdiensten wisselt constant door aflopende contracten en nieuw aangekochte titels. Om deze films te bekijken op Film1, zul je dus snel moeten zijn!

1. Alvin and the Chipmunks (4 films)

Alvin and the Chipmunks
Alvin and the Chipmunks (4 films)

YouTube staat er vol van en zodra je er één in je hoofd hebt, komt hij er never nooit meer uit: de hitjes van Alvin en de Chipmunks. Deze muzikale eekhoorns vervormen elk populair liedje met hun piepstemmen tot een totaal nieuw nummer. Volg hun verhaal in de films op Film1, die stuk voor stuk in het aanbod van de streamingdienst te vinden zijn. Dat zijn welgeteld 4 topfilms met je favoriete eekhoorns! Veel kijk- en zingplezier!

Trailer

Verhaal en details

Drie muzikale chipmunks worden ontdekt door een aspirant-songschrijver die hun geweldige zangcapaciteiten wil gebruiken om beroemd te worden.

Titel: Alvin and the Chipmunks
Jaar: 2007
Duur: 1 uur en 32 minuten
Categorie: Animatie, Avontuur, Komedie
Regisseur: Tim Hill
Schrijvers: Jon Vitti, Will McRobb
Cast: Jason Lee, Ross Bagdasarian Jr., Janice Karman
IMDb: 5.2 uit 75,111 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

2. Cats: Op Zoek naar Kattopia (2018)

Cats Op Zoek Naar Kattopia
Cats: Op Zoek naar Kattopia (2018)

Ben jij een katten- of een hondenmens? In het eerste geval kun je het vast niet laten om naar deze gloednieuwe animatiefilm van Light Chaser Animation Studios te kijken. Volg de reis van de katten Blanket en zijn zoon Cape naar het prachtige kattenparadijs. Een minder bekende film, maar daarom absoluut niet minder vermakelijk voor jou en de rest van het gezin!

Trailer

Verhaal en details

Een kat genaamd Blanket woont in de stad met zijn zoon, Cape. Op een dag besluit Cape zijn huis te verlaten en begint hij aan een avontuur om het legendarische kattenparadijs te vinden. Om zijn zoon te vinden, moet Blanket zijn angst overwinnen en zich verzoenen met zijn verleden.

Titel: Cats: Op Zoek naar Kattopia
Jaar: 2018
Duur: 1 uur en 27 minuten
Categorie: Animatie, Avontuur, Komedie
Regisseur: Gary Wang
Cast: Dermot Mulroney, Brittany Curran, Nick Guerra
IMDb: 4.8 uit 793 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

3. Hotel Transsylvanië (2012)

Hotel Transsylvanië
Hotel Transsylvanië (2012)

Goede animatiefilms zijn niet alleen leuk voor kinderen, maar beloven vermaak voor de hele familie. Zo ook de uiterst populaire reeks van Hotel Transsylvania films. Inmiddels zijn er al 4 tekenfilms van verschenen en is er zelfs een serie gevolgd. Hotel Transylvanië 2 is overigens ook op Film1 te zien. Fun fact: de eerste film uit de reeks wist wereldwijd ruim 350 miljard euro op te halen, een waanzinnige score voor een animatiefilm.

Trailer

Verhaal en details

Welkom in Hotel Transylvanië, Dracula’s luxueuze ‘vijf-stakenresort’, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven, bevrijd van de bemoeienissen van de menselijke wereld.

Titel: Hotel Transsylvanië
Jaar: 2012
Duur: 1 uur en 31 minuten
Categorie: Komedie, Animatie, Familie
Regisseur: Genndy Tartakovsky
Schrijvers: Peter Baynham, Robert Smigel
Cast: Adam Sandler, Kevin James, Andy Samberg
IMDb: 7.1 uit 217,064 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

4. Playmobil: De Film (2019)

Playmobil film
Playmobil: De Film (2019)

Heb jij vroeger met Playmobil of met LEGO gespeeld? Inmiddels kennen de meeste mensen wel de LEGO films die de afgelopen jaren uit zijn gekomen, maar ook concurrent Playmobil is in 2019 met een film gekomen met de toepasselijke naam Playmobil: De Film. Het is misschien een iets minder populair stuk speelgoed en een minder bekende film dan de LEGO-reeks, maar deze titel op Film1 is ook absoluut het kijken waard. Al helemaal voor kids met een kamer bomvol Playmobil speelgoed.

Trailer

Verhaal en details

Wanneer haar jongere broer Charlie onverwacht in het magische, geanimeerde universum van PLAYMOBIL® verdwijnt, moet Marla onvoorbereid op een zoektocht van haar leven gaan om hem thuis te brengen. Terwijl ze op een fantastische reis door prachtige nieuwe werelden gaat, werkt Marla samen met enkele onwaarschijnlijke en heldhaftige nieuwe vrienden – de vlot pratende voedseltruckchauffeur Del, de energieke en charismatische geheimagent Rex Dasher, een hartstochtelijke misfitrobot, een extravagante feeënpeetmoeder en nog veel meer. Door hun levendige avontuur beseffen Marla en Charlie dat het niet uitmaakt hoe het leven zich afspeelt, je kunt alles bereiken als je in jezelf gelooft.

Titel: Playmobil: De Film
Jaar: 2019
Duur: 1 uur en 39 minuten
Categorie: Animatie, Avontuur, Komedie
Regisseur: Lino DiSalvo
Schrijvers: Michael LaBash, Lino DiSalvo
Cast: Anya Taylor-Joy, Jim Gaffigan, Gabriel Bateman
IMDb: 4.8 uit 2,987 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

5. Elias: Alle Ankers Vooruit (2017)

Elias Alle Ankers Vooruit
Elias: Alle Ankers Vooruit (2017)

Gebaseerd op het Noorse kinderboek Den lille redningsskøyta Elias (1999), zien we in deze film een soort Thomas de Stoomlocomotief. Maar dan in de Noorse fjorden. En een boot. In het water. Deze toffe animatiefilm moet absoluut op je watchlist staan als je vroeger Thomas de Stoomlocomotief helemaal hebt uitgekeken of als jij een echte waterrat bent.

Trailer

Verhaal en details

Na een dappere reddingsmissie in stormachtig weer wordt een jonge reddingsboot naar een grotere haven gejaagd waar hij zich realiseert dat groter niet altijd beter is.

Titel: Elias: Alle Ankers Vooruit
Jaar: 2017
Duur: 1 uur en 13 minuten
Categorie: Animatie
Regisseur: Simen Alsvik, Will Ashurst
Schrijvers: Simen Alsvik, Karsten Fullu
Cast: Nina-Zofia Amerschläger, Achim Barremstrein, Dagmar Bittner
IMDb: 4.9 uit 264 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube

Meer animatiefilms op Film1

Heb je de bovenstaande titels allemaal al bekeken? Wees niet getreurd! Er is een hele categorie met toptitels in dit genre te vinden op de streamingdienst. Neem vooral zelf even een kijkje tussen alle films voor familie en kids op Film1 en kies je favoriete film voor een spannend avondje op de bank uit. Alvast veel kijkplezier gewenst!

Totale aanbod

Bij Film1 worden continu nieuwe films op het video on demand-platform geplaatst en verdwijnen er ook titels om plaats te maken voor nieuwelingen. Bij Streamwijzer vind je het volledige aanbod van Film1, wat dagelijks wordt geüpdatet met de films die erbij komen en ervan verwijderd worden. Verder vind je ook allerlei informatie over Film1, zoals de kosten en tips over het activeren van je abonnement bij jouw TV-aanbieder.