Aangrijpende waargebeurde Tweede Wereldoorlog-film ‘The Auschwitz Report’ staat nu op Netflix

De aangrijpende en op een waargebeurd verhaal gebaseerde oorlogsfilm The Auschwitz Report (2021) is vanaf donderdag 24 maart 2022 te zien op Netflix. De film zou oorspronkelijk eerst in de bioscoop uitkomen, maar zal eind deze maand toch op de streamingdienst verschijnen.

Slowaakse oorlogsfilm ‘The Auschwitz Report’ (2021) is vanaf 24 maart te zien op Netflix

Eerder deze maand maakte Netflix al bekend welke films en series in maart online verschijnen, waaronder het tweede seizoen van Bridgerton, de films The Hitman’s Wife’s Bodyguard en The Ice Road en nog heel veel meer. Daarnaast blijkt nu dat de streamingdienst ook de uitzendrechten van de WOII-film The Auschwitz Report binnen heeft weten te halen. Vanaf donderdag 24 maart is de aangrijpende oorlogsfilm te streamen op het video on demand-platform.

Cast en crew van de WOII-film

De historische oorlogsdrama is geregisseerd door Peter Bebjak, met in de hoofdrollen Noel Czuczor, Peter Ondrejicka en Jan Nedbal. Gebaseerd op het boek ‘Ik Ontsnapte Uit Auschwitz’ van Rudolf Vrba werd de film geselecteerd als de Slowaakse inzending voor de beste internationale speelfilm bij de 93e Academy Awards. Uiteindelijk werd hij helaas niet genomineerd.

‘The Auschwitz Report’ (film, 2021): verhaal, informatie en trailer

Het waargebeurde verhaal van Freddy en Walter, twee jonge Slowaakse joden die in 1942 naar Auschwitz werden gedeporteerd. Op 10 april 1944 weten ze na een nauwgezette planning en met hulp van hun medegevangenen te ontsnappen. Terwijl de gevangenen die ze hadden achtergelaten moedig standhielden tegen de nazi-officieren, worden de twee mannen voortgedreven door de hoop dat hun bewijs levens kan redden.

Uitgehongerd en gewond banen ze zich een weg door de bergen terug naar Slowakije. Met behulp van toevallige ontmoetingen slagen ze er uiteindelijk in om de grens over te steken en het verzet en het Rode Kruis te ontmoeten. Ze stellen een gedetailleerd rapport samen over de systematische genocide in het kamp, ​​maar met nazi-propaganda en internationale contactpersonen lijkt hun verslag te schrijnend om te geloven.

TitelThe Auschwitz Report
SoortFilm
Jaar2021
TaalEngels, Tsjechisch, Pools, Slowaaks, Duits
Duur1 uur en 34 minuten
CategorieDrama, Oorlog
RegisseurPeter Bebjak
CastNoel Czuczor, Peter Ondrejička, Jan Nedbal, Florian Panzner, Christoph Bach, Lars Rudolph, Wojciech Mecwaldowski, John Hannah

Synopsis: Dutch FilmWorks

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.