Volledige Fifty Shades-collectie nog op Pathé Thuis te zien (+ alle ‘extended versions’)

Fifty Shades is een Brits-Amerikaanse filmreeks die bestaat uit een trilogie van erotische romantische drama’s, gebaseerd op de gelijknamige boeken van E.L. James. In de door Universal Studios gedistribueerde film schitteren in de hoofdrollen Dakota Johnson als Anastasia Steele en Jamie Dornan als Christian Grey. De verschillende films zijn in Nederland verspreid beschikbaar op meerdere streamingdiensten. Wil je de volledige collectie kijken? Dan ben je bij Pathé Thuis aan het juiste adres. Daar zijn ze zowel te huur als te koop.

→ Je kunt je nu gratis aanmelden bij Pathé Thuis

Fifty Shades-films op de streamingdiensten in Nederland

Meerdere titels uit de collectie van Fifty Shades waren enige tijd beschikbaar via de streamingdienst Netflix. Daar is op het moment van schrijven echter alleen het eerste deel—Fifty Shades of Grey (2015)—nog beschikbaar. Het tweede en derde deel van de serie zijn al een tijdje geleden uit het aanbod van het video on demand-platform verwijderd.

Zo moest Fifty Shades Darker (2017) vorig jaar al Netflix verlaten en werd Fifty Shades Freed (2018) deze maand ook van de streamingdienst afgehaald. De eerste film wordt naast Netflix ook uitgezonden door Videoland en Amazon Prime Video.

Volledige Fifty Shades-collectie is bij Pathé Thuis te zien

Wanneer je de volledige collectie van films graag zou willen streamen in een bloedhete marathonsessie, dan is Pathé Thuis een uitkomst. Naast de drie ‘normale’ titels uit de collectie heeft Pathé Thuis ook voor alledrie de extended versions in haar aanbod opgenomen. Deze drie films hebben een extra lange speelduur, terwijl ze voor dezelfde prijs verkrijgbaar zijn. Alle titels in de collectie zijn vanaf €2,99 te huur, maar ze worden ook te koop aanboden vanaf €8,99.

Benieuwd naar het verschil tussen het kopen en huren van de films? Als je beslist om een titel bij Pathé Thuis te kopen, dan zal hij voor altijd in je account te vinden zijn. Je kunt hem dan ook een onbeperkt aantal keren streamen. Bij een huurfilm krijg je na de transactie 30 dagen de tijd om op start te klikken. Vervolgens kun je 48 uur lang de film in je account bekijken.

Van roman tot film in de Fifty Shades-collectie

Twee jaar na het uitbrengen van de eerste roman werd een potentiële verfilming van Fifty Shades of Grey al een veelbesproken onderwerp in Hollywood. Meerdere filmstudio’s brachten biedingen uit op de rechten, waaronder Warner Bros., Sony, Paramount en Universal. Universal Studios en Focus Features brachten het winnende bod van maar liefst $5 miljoen uit en begonnen aan de productie van de eerste film in de lente van 2013.

De casting voor de twee hoofdrollen was voor auteur E.L. James van essentieel belang. Zij sprak zelfs interesse uit om Robert Pattinson en Kristin Stewart voor de rollen te benaderen. Door de eerdere samenwerking van de twee acteurs in de Twilight-films werd echter gekozen voor een nieuw stel om de hoofdrollen van de films te vertolken. Dakota Johnson (The Social Network) werd als Anastasia Steele gecast met Jamie Dornan (The Fall) als Christian Grey.

Verhaal en informatie over de populaire reeks

De verlegen studente Anastasia Steele vervangt haar zieke vriendin om de 27-jarige miljardair Christian Grey te interviewen. Ze valt meteen voor de charmante Grey, maar al snel blijkt dat er meer schuilt achter de façade.

TitelFifty Shades-collectie
Jaar2015-2018
SoortFilm (3 in totaal)
TaalEngels
CategorieDrama, Romantiek, Thriller
MakersKelly Marcel, E.L. James
CastDakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle, Marcia Gay Harden

Synopsis: Pathé Thuis

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.