Komt Netflix met Ferry de film deel 2?

Sinds vrijdag 14 mei 2021 kunnen we eindelijk genieten van Ferry de film op Netflix, waarin we Frank Lammers als de Brabantse drugsbaron uit Undercover zien. Kijkers blijken razend enthousiast, maar merken ook op dat er een gat in de tijdlijn zit tussen het einde van Ferry de film en het begin van Undercover seizoen 1. Zou er dan toch een Ferry de film deel 2 komen op Netflix? Wij zochten het uit.

Komt er een tweede deel van Ferry de film op Netflix?

Het originele plan achter Ferry de film was om de voorgeschiedenis van het verhaal uit Undercover seizoen 1 te vertellen. Door in te gaan op de manier waarop Ferry Bouman en Daniëlle elkaar leerden kennen, zou meer duidelijk worden over het karakter uit de serie Undercover.

LET OP, SPOILER: De film eindigt echter met het shot waarin Ferry en zijn kameraden in een Brabantse loods XTC aan het maken zijn. Er blijven dan ook veel vragen over voor de kijkers. Hoe groeit Ferry uit tot een drugsbaas vanaf het moment dat ze beginnen met het produceren van de eerste pillen tot het begin van Undercover seizoen 1? Wat gebeurt er met zijn zus? Waarom is Lars van Marken niet te zien in de populaire serie?

Ferry de film en Undercover de serie zijn ontzettend populair op Netflix

Het lijkt er bijna op dat de makers expres een relatief open einde aan de film hebben gemaakt, zodat er een tweede deel geproduceerd zou kunnen worden. In een interview bij de talkshow van Beau van Erven Dorens wijst de presentator de cast op het gat tussen de producties en wordt dan ook gevraagd of we een Ferry de film deel 2 kunnen verwachten. Helaas blijkt uit het antwoord enkel dat dit niet aan de acteurs is, maar aan de producenten.

Bij verlengingen van films en series wordt vaak af gegaan op een balans tussen de productiekosten en kijkcijfers. Aangezien Undercover al twee jaar op rij de best bekeken Original-serie op Netflix Nederland, Ferry momenteel op #1 in de Netflix Top 10 staat en het commentaar op de film overwegend erg enthousiast is, zal het met de kijkcijfers wel snor zitten. Het lijkt het dan ook niet geheel onwaarschijnlijk dat we in de toekomst alsnog een tweede film over het leven van Ferry kunnen verwachten.

→ Zodra we meer weten over een tweede deel van Ferry de film op Netflix, hoor je het als eerste via je mail

Verhaal en trailer van het eerste deel

Ferry is een prequel die het verhaal uit Undercover seizoen 1 vooraf gaat. Het verhaal begint in 2006 in Amsterdam. Een meedogenloze Ferry Bouman werkt voor hasjbaron Ralph Brink, een machtige crimineel en Ferry’s mentor. Op een dag wordt de bende bruut overvallen en raakt de zoon van Ralph levensgevaarlijk gewond. Wanneer de sporen naar een groepje kampers in Brabant wijzen, wordt Ferry op pad gestuurd om de daders te vinden.

Na jarenlange afwezigheid keert Ferry terug naar zijn geboortestreek die hij lang geleden ontvluchtte. Het stroeve weerzien met de familie van wie hij vervreemd is, de terugkeer naar het kamperleven dat hij afgezworen had en de ontmoeting met zijn charmante buurvrouw Danielle kruipen langzaam onder het stalen pantser van Ferry. Zijn zoektocht leidt tot onverwachte ontknopingen en uiteindelijk wordt de loyaliteit van Ferry zwaar op de proef gesteld…