Om deze reden zijn Danielle en Ferry weinig te zien in seizoen 2 van ‘Undercover’

Het is alweer een tijd terug dat seizoen 2 van de Nederlandse serie Undercover op Netflix verscheen. In de tussentijd is er een derde seizoen aan de reeks toegevoegd en kunnen we sinds 2023 genieten van Ferry: De Serie. Met de gloednieuwe prequel over Ferry Bouwman zijn een hoop kijkers voor het eerst of opnieuw begonnen aan Undercover. Het tweede seizoen kan op gemengde reacties rekenen. Veel mensen vragen zich namelijk af waarom Danielle en Ferry vrijwel niet te zien zijn. In dit artikel leggen we uit waarom. Let op: dit artikel bevat spoilers over de seizoenen van Undercover.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Hier begon het verhaal van ‘Undercover’

In 2019 maakte we voor het eerst kennis met alle personages uit Undercover. In het eerste seizoen gaan agenten Bob Lemmens (Tom Waes) en Kim de Rooij (Anna Drijver) undercover op pad om de grote drugsbaas Ferry Bouman (Frank Lammers) op te pakken. Samen met zijn vrouw Danielle (Elise Schaap) woont hij op Camping Zonnedauw. Op deze camping gaan Bob en Kim door het leven als Peter Bogaert en Anouk Janssens. Ze proberen in contact te komen met Ferry en duiken steeds dieper de criminele wereld in.

Seizoen 2 van ‘Undercover’ met andere personages

In het eerste seizoen van de populaire Nederlandse serie draait het dus allemaal om het pakken van Ferry Bouman. De laatste aflevering was dan ook ongelofelijk spannend en zorgde voor veel spektakel. Voor het tweede seizoen zijn de makers een andere weg ingeslagen. Zo valt het veel kijkers op dat Ferry en Danielle amper te zien zijn. Seizoen 2 speelt zich niet langer meer af op Camping Zonnedauw, maar volgt een groep nieuwe personages op de ranch van El Dorado.

Dit is waarom Ferry en Danielle weinig te zien zijn in seizoen 2

Maar waarom zijn Ferry en Danielle zo weinig te zien in seizoen 2 van Undercover? Elise Schaap, die Danielle Bouwman, speelt geeft zelf antwoord op deze vraag. In een eerder interview met RTL Boulevard zegt zij dat het verhaal rondom Ferry en Danielle één zaak zou zijn.

Vooraf was dus al bedacht dat seizoen 2 mogelijk over iets totaal anders zou gaan. Naar eigen zeggen was de actrice allang blij dat ze een rol zou hebben in de nieuwe reeks. Hoewel een aantal kijkers niet te spreken zijn over de afleveringen, vindt Elise het tweede seizoen fantastisch. Ook het acteerwerk was weer ongekend goed.

Voor alle teleurgestelde kijkers is er goed nieuws. In seizoen drie keren Ferry en Danielle weer terug op de voorgrond. De voormalig drugsbaron komt vrij, maar ziet tot zijn grote verbazing dat zijn plek aan de top van de xtc-wereld is ingenomen door het Turkse echtpaar Serkan en Leyla Bulut (Murat Seven en Nazmiye Oral). Hij zal uiteindelijk met zijn grootste vijand moeten samenwerken. Maar of dat goed afloopt…

Benieuwd welke serie of film je eerst moet kijken? Lees hier in welke volgorde je Ferry en Undercover moet kijken 🍿

‘Ferry: De Serie’ nu te kijken

Voor wie geen genoeg kan krijgen van Ferry Bouman is Ferry: De Serie op Netflix verschenen. In de prequel duiken we terug in de tijd. Naar het begin van het drugsimperium van Ferry om precies te zien. Bekende personages uit Undercover keren terug, waaronder Danielle en haar broer Lars. Inmiddels is ook bekendgemaakt dat er nog een film aan zit te komen in 2024. Wanneer deze precies verschijnt is nog niet duidelijk. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via onze social media kanalen en via je mail.


Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.