10x Gevarieerde kijktips voor films en series tijdens de feestdagen (in 2021)

Alle streamingdiensten hebben weer hard hun best gedaan om dit jaar een flink arsenaal aan toffe films en series voor de decembermaand in het aanbod te hebben. Weet je tóch even niet wat je aan moet zetten? Dan helpen we je een handje met 10 films en series voor de kerst van 2021 op Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, discovery+, Cheflix en Film1 om aan je kijklijst toe te voegen.

10x Films en series voor tijdens de feestdagen in 2021

Wij pakken onze film- en serietips altijd graag nét een tandje anders aan dan je misschien gewend bent. Een paar titels zullen je bekend voorkomen, maar er zitten ook een aantal verrassende kijktips tussen. Je moet er natuurlijk wel wat inspiratie van op kunnen doen. Een mix van van alles en nog wat dus!

10. A Boy Called Christmas (film, 2021) – Netflix

Een vleugje Hollandse glorie, want onze eigen Michiel Huisman heeft weer een rol weten te scoren! Dit keer is het in een kerstfilm met onder andere Maggie Smith en Kristen Wiig getiteld A Boy Called Christmas. Het verhaal ken je misschien al van het gelijknamige boek van Matt Haig.

De Netflix-film gaat over een doodgewone jongen, Nikolas, die op eerste Kerstdag geboren is. Hij gaat op een buitengewoon avontuur in het besneeuwde noorden op zoek naar zijn houthakkersvader, die op een zoektocht is naar het legendarische dorp van de elfen, Elfhelm. Hij neemt een eigenwijs rendier genaamd Blitzen en een trouwe muis als gezelschap mee.

9. Harry Potter (8 films) – Amazon Prime Video

Een échte klassieker voor de feestdagen is natuurlijk de volledige reeks van 8 Harry Potter-films. Op het moment van schrijven zijn de films over de jonge tovenaar (gespeeld door Daniel Radcliffe) allemaal te zien op Amazon Prime Video in Nederland. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze bij de lancering van HBO Max in Nederland in 2022 (ook) daar te streamen zijn.

Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry Potter dat zijn overleden ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij zelf ook over magische krachten beschikt.

8. Masterclasses van sterrenchefs – Cheflix

Last-minute stress voor het kerstdiner? Geen probleem, want bij de culinaire streamingdienst Cheflix kun je online masterclasses volgen van allerlei Michelinsterren chefs en bijzondere koks. Een ‘serie’ bestaat uit ongeveer 15 videolessen van elk ± 10 minuten van één topchef. Let op: met de voucher code streamwijzer krijg je niet de gebruikelijke 14 dagen gratis, maar 30 dagen. Alles hierover lees je op de informatiepagina met alles over Cheflix.

7. Hawkeye (serie, 1 seizoen) – Disney+

Hawkeye is een originele nieuwe serie van Marvel Studios in bijzondere kerstsferen. Het verhaal speelt zich af in post-blip New York City. Ex-Avenger Clint Barton (Jeremy Renner) heeft een ogenschijnlijk eenvoudige missie: voor Kerstmis terug bij zijn familie zijn. Maar wanneer een groot gevaar uit zijn verleden opduikt, sluit Hawkeye met tegenzin een pact met Kate Bishop (Hailee Steinfeld), een 22-jarige getalenteerde boogschutter – en zijn grootste fan, om een criminele samenzwering te ontmantelen.

Hier hebben fans van Marvel naar uit zitten kijken. Eindelijk is daar de vierde Marvel-serie van het jaar na WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier en Loki. Sinds 24 november is elke week een nieuwe aflevering van Hawkeye op Disney+ te zien, waardoor alle episodes inmiddels online staan.

6. All You Need Is Love Kerstspecial – Videoland

Robert ten Brink zorgt ondanks alles ook dit jaar weer samen met zijn team voor hartverwarmende herenigingen en romantische verrassingen. Juist nu lijkt het erop dat er meer behoefte is aan de gezelligheid van kerst dan ooit en dat samenzijn dit jaar nóg belangrijker is. Hoe moeilijk het ook mag lijken en hoe onmogelijk het misschien ook zal blijken, toch gaat Robert proberen zoveel mogelijk mensen bij elkaar te brengen.

Al deze speciale uitzendingen vanaf 2014 zijn op Videoland te bekijken. De aflevering van 2021 zal op kerstavond aan dit rijtje toegevoegd worden.

5. Sleepless In Seattle (film, 1993) – Film1

Lekker zwijmelen met een romantische toptitel. Vader en weduwnaar Sam Baldwin (Tom Hanks) komt door toedoen van zijn zoon terecht in een radioprogramma. Hij is meteen populair bij de duizenden vrouwelijke luisteraars die zijn huis in Seattle bestoken met troostende brieven.

Geïnspireerd door zowel het verhaal van Sam als de klassieke Hollywood romance, raakt schrijfster Annie Reed (Meg Ryan) ervan overtuigd dat het voorbestemd is dat zij Sam ontmoet. Maar er zijn twee hindernissen: Annie is verloofd met een ander en Sam weet nog niet dat ze voor elkaar geschapen zijn.

4. After We Fell (film, 2021) – Amazon Prime Video

Misschien is dit niet dé ideale film om met je hele familie aan te zetten op Eerste Kerstdag, maar het is wel een splinternieuwe en bloedhete kijktip voor wie nog iets leuks zoekt voor een spannende Kerstavond op de bank.

Tessa krijgt haar droomjob aangeboden in Seattle en maakt zich klaar om te verhuizen. Hardin kan zijn jaloezie amper de baas en zijn onvoorspelbare gedrag bereikt ongeziene hoogtes. De plotse terugkeer van Tessa’s vader en schokkende onthullingen over Hardins familie, stellen hun relatie nog verder op de proef. Blijven ze vechten of is het tijd om elk hun eigen weg te gaan?

3. Buddy vs Christmas (serie, 1 seizoen) – discovery+

Als er iemand is die van uitdagingen houdt, dan is het wel Buddy Valastro. De Cake Boss bouwde een succesvol taartenimperium op waarbij hij de ene moeilijke opdracht na de andere creatieve uitdaging aanging. Ook de onderlinge strijd met concurrenten ging hij niet uit de weg. Zo duelleerde hij met zijn aartsrivaal Duff Goldmann in de serie Buddy vs. Duff om wie de beste taarten en desserts kon maken.

Maar nu gaat Buddy nog een stapje verder en neemt hij het op tegen kunstenaars in een hele andere tak van sport. Artiesten uit andere disciplines maken de mooiste creaties rond het thema kerst en Buddy zet daar een spectaculaire taartversie tegenover. Het is cake versus mixed media art, oftewel de kunsten tegen de keuken. Kan Buddy genoeg creativiteit stoppen in zijn taarten om deze toppers te verslaan?

2. Die Hard (5 films) – Disney+

Met Kerstmis op komst en 5000 kilometer bij zijn vervreemd geraakte vrouw en twee kinderen vandaan, vliegt de New Yorkse agent John McClane (Bruce Willis) naar Los Angeles, met geschenken en de hoop zijn huwelijk op te kunnen lappen. De stijlvolle en coole Hans Gruber (Alan Rickman) is met kerst ook in Los Angeles, maar hij is daar niet om geschenken uit te delen.

Hij is daar om te nemen: meer dan 600 miljoen dollar aan waardepapieren van de multinational Nakatomi Corporation, waarvan McClanes vrouw Holly (Bonnie Bedelia) directielid is. Wanneer de overname gewelddadig wordt, is het aan John McClane om de terroristen aan te pakken met alle vernuft en toewijding die hij kan opbrengen… maar niet zonder gevoel voor humor.

1. Love Hard (film, 2021) – Netflix

Een meisje uit LA, ongelukkig in de liefde, valt voor een jongen uit de oostkust via een dating app en besluit hem te verrassen voor de feestdagen, alleen om te ontdekken dat ze is gecatfisht. Deze luchtige romantische komedie volgt haar poging om weer verliefd te worden.

Meer kijktips voor de feestdagen

Als je onze website en social media kanalen in de gaten hebt gehouden, dan heb je vast al meer tips voor films en series voor de feestdagen langs zien komen de afgelopen weken. Heb je ze gemist? Check dan vooral even het overzicht van alle 51 kerstfilms op Disney+, 11 sprankelende kerstfilms die in 2021 op Netflix verschenen en de collectie van Klassiekers voor de Feestdagen bij Pathé Thuis. Wil je ook voor de laatstgenoemde streamingdienst een paar aanraders voor het strenge winterweer? Bekijk dan de kijktips voor een ijskoude winter: 5 topfilms bij Pathé Thuis.

Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2021

Speciaal voor de feestdagen zijn er nog veel meer toffe films en series te bekijken op de streamingdiensten in 2021. Daarom hebben wij eerder dit feestseizoen al Dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2021 gelanceerd. Daarin vind je 111 kijktips die het zeker waard zijn om dit jaar rond Kerst een kijkje bij te nemen. Dan weet je in ieder geval zeker dat je genoeg te streamen hebt. Fijne dagen gewenst!


Synopsissen: Netflix, Disney+, Videoland, Amazon Prime Video, discovery+, Cheflix, Film1