5x Feel-good movies die je thuis kunt streamen

In deze lastige tijden kunnen we allemaal wel wat positieve vibes gebruiken. En wat is dan een beter middel dan een feel-good movie? Wat dacht je van VIJF feel-good movies?! Wij zetten ze op een rij.

1. Life of the Party (2018, film)

Het verhaal

Deanna (Melissa McCarthy) ziet haar gelukkige en veilige gezinsleven in duigen vallen, wanneer haar man haar plotseling verlaat voor een andere vrouw. Ze besluit echter niet bij de pakken neer te zitten en schrijft zich in bij de universiteit van haar dochter, om eindelijk haar opleiding af te ronden. Met de hulp van haar dochter – en diens vriendinnen – ontdekt Deanna nieuwe kanten van zichzelf.

Waarom kijken?

Ten eerste om het fantastische komediespel van Melissa McCarthy, die met Deanna een heel loveable personage neerzet. Een ander groot pluspunt is het leuke, opbeurende plot dat regelmatig afwijkt van de voordehand liggende wendingen. Tenslotte om de epic dansscène waar McCarthy al haar 80’s moves uit de kast trekt.

Waar kijken?

Life of het Party, de eerste in het lijstje van feel-good movies, staat op Netflix.

Bekijk nu de trailer.

2. The Perks of Being a Wallflower (2012, film)

Het verhaal

Charlie is een eerstejaars in high school en heeft vanwege zijn timide karakter nog maar weinig vrienden gemaakt. Wanneer hij een groepje exentrieke laatstejaars leert kennen, gaat er een nieuwe wereld voor hem open.

Waarom kijken?

The Perks of Being a Wallflower biedt een lief verhaal met scherpe randjes, dat de kijker blijft boeien. Logan Lerman zet een aandoenlijk hoofdpersonage neer en de veelzijdige Ezra Miller als best friend Patrick steelt elke scène waar hij inzit. Sommige scènes zijn rauw, andere weer wat zoetsappig, maar het totaalpakket vormt een originele, lieve film.

Waar kijken?

The Perks of Being a Wallflower staat op Videoland.

Bekijk nu de trailer.

3. Stargirl (film, 2020)

Het verhaal

Leo is verdrietig om de dood van zijn vader en de pesterijen van zijn klasgenoten. Wanneer hij kennismaakt met een opvallend meisje dat zichzelf ‘Stargirl’ noemt, begint hij het leven veel zonniger in te zien. Stargirl heeft een grote positieve invloed op school en op Leo. Maar wie is ze eigenlijk?

Waarom kijken?

Stargirl is een mooi uitziende film, voor iedereen die nog niet helemaal (emotioneel) afstand heeft gedaan van zijn tienerjaren. Liefhebbers van muziekfilms zullen hier extra van genieten, want de film is doordrenkt van (ukulele)liedjes.

Waar kijken?

Stargirl, de derde in het lijstje van feel-good movies, staat op Disney+.

Bekijk nu de trailer.

4. Poms (2019, film)

Het verhaal

Wat krijg je als je Bring it On! kruist met Het geheime dagboek van Hendrik Groen? Dan heb de sfeer van Poms te pakken! Deze film gaat over een groepje bejaarde vrouwen, dat geen zin heeft om achter de geraniums te zitten. Daarom besluiten ze een eigen cheerleaderteam te beginnen.

Waarom kijken?

Poms is een superleuke film boordevol humor en een fijne, opbeurende boodschap. Je bent nooit te laat om nieuwe dingen te leren en je dromen waar te maken. Of om nieuwe vriendschappen te sluiten.

Waar kijken?

Poms staat op Pathé Thuis.

Bekijk nu de trailer.

5. Booksmart (film, 2019)

Het verhaal

Amy en Molly zijn al van jongs af aan beste vriendinnen en allebei superslim. Aan de vooravond van hun diploma-uitreiking, realiseren ze zich dat ze meer van hun middelbare schooltijd hadden moeten genieten. Tijd om iets in te halen!

Waarom kijken?

Booksmart barst van de droge humor en verfrissende personages. De film past in de lijn van Superbad en Project X, maar debuterend regisseur Olivia Wilde geeft het genre een nieuwe twist. Wild, vermakelijk en echt feel-good!

Waar kijken?

Op Amazon Prime Video of Pathé Thuis.

Bekijk nu de trailer.


Ben je aan het binge-watchen? Sla dan ook deze interessante docu’s niet over!