Live stream: FC Twente – FC Utrecht | 22 januari 2023 | Eredivisie

In de hoogste Nederlandse voetbalcompetitie—de Eredivisie—is speelronde 17 aangebroken met onder andere de partij FC Twente – FC Utrecht op de planning. De wedstrijd wordt vanmiddag, op zondag 22 januari 2023 om 14:30 uur, gespeeld in het stadion van de thuisploeg in Enschede: De Grolsch Veste. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

FC Twente – FC Utrecht online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 22 januari 2023 om 14:30 uur

Het is inmiddels alweer tijd voor speelronde 17 van de Eredivisie. De uitzendingen worden dit seizoen weer door ESPN verzorgd. Ben je benieuwd waar je FC Twente – FC Utrecht kunt kijken? De match tussen het team uit Enschede en de tegenstanders uit Utrecht wordt zondag om 14:30 uur op tv uitgezonden door ESPN 3. De meeste kanalen van deze sportzender zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer.

ESPN➡️ Ga meteen naar FC Twente – FC Utrecht via ESPN 3 bij Canal Digitaal. De TV App maakt het mogelijk om geen moment van de Eredivisie te missen, omdat je hier ESPN Compleet zonder aanvullende kosten kunt kijken binnen elk basispakket. Je betaalt bovendien €0,00 voor de eerste week.
ZiggoJe vindt hier standaard één gratis zender met een selectie van wedstrijden en programma’s. Voor extra kanalen kun je ESPN Compleet erbij aanschaffen. Je kijkt nu 6 maanden met 50% korting. 👉 Bekijk nu ESPN bij Ziggo.
KPNOok bij deze provider krijg je één gratis zender, maar heb je voor de extra drie kanalen het totale pakket ESPN Compleet nodig. Nu met tot €12,50 combinatiekorting per maand. 👉 Bekijk nu ESPN bij KPN.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Eredivisie er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van de Eredivisie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

SILBERBAUER | ‘We willen agressief zijn en naar voren voetballen’

Opstellingen van FC Twente en FC Utrecht

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor de wedstrijd vanmiddag. Meestal worden de opstellingen op de dag van de wedstrijd ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen FC Twente vs. FC Utrecht staat voor zondag om 14:30 uur op de planning, dus we hoorden rond 1-2 uur ‘s middags meer over de onderstaande basisspelers.

🔴 Opstelling FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Vlap, Kjølø; Cerny, Van Wolfswinkel, Misidjan

⚪️ Opstelling FC Utrecht: Barkas; Ter Avest, Van der Hoorn, Sagnan, Viergever; Bozdogan, Boussaid, Brouwers; Booth, Dost, Younes

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd FC Twente vs. FC Utrecht

Heb je de partij afgelopen zondag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Dan zijn daar twee mogelijkheden voor. Mensen die de hele wedstrijd willen streamen, kunnen voor FC TwenteFC Utrecht terecht bij ESPN. Bij dit video on demand-platform is het mogelijk om de match tussen de teams uit Overijssel en Utrecht tot 7 dagen terug te kijken, zoals hier bij Canal Digitaal uitgelegd wordt. Zoals we in het overzicht bovenaan dit artikel uitlegden, krijg je bij deze providers tevens ESPN standaard zonder aanvullende kosten binnen elk pakket.

Daarnaast is ook de samenvatting van de wedstrijd te zien en die is voor iedereen vrij toegankelijk. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘FC Twente FC Utrecht’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2023 op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  • Hoe laat is de wedstrijd FC Twente – FC Utrecht vandaag (zondag 22 januari 2023)?

    De aftrap van deze partij in de Eredivisie is in de middag om 14:30 uur in het stadion De Grolsch Veste in Enschede.

  • Via welke zender op tv wordt de wedstrijd FC Twente vs. FC Utrecht vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op de tv-zender ESPN 3. Hierdoor kun je via je televisie bij je provider en online naar de partij tussen de teams kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.