FC Barcelona – Tottenham Hotspur: live kijken op tv en online | 8 augustus 2023 | Trofeu Joan Gamper

Traditiegetrouw wordt het nieuwe seizoen van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga afgetrapt in Catalonië met een toernooi dat de naam draagt van de oprichter van de inmiddels wereldberoemde club. Op deze dag zijn er veel festiviteiten, worden nieuwe spelers gepresenteerd én wordt natuurlijk de Trofeu Joan Gamper uitgereikt aan ofwel Barça ofwel de steeds wisselende tegenstander. Benieuwd wanneer en waar je FC Barcelona – Tottenham Hotspur kunt kijken? Deze partij wordt gespeeld op dinsdag 8 augustus 2023 om 20:00 uur Nederlandse tijd in het Olympisch Stadion Lluís Companys. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream de match kunt zien.

FC Barcelona – Tottenham Hotspur online kijken: live stream op dinsdag 8 augustus 2023 om 17:00 uur

Barça trapt het nieuwe voetbalseizoen weer af met de Trofeu Joan Gamper, waarvan de iconische beker voor het laatst niet door de thuisploeg werd gewonnen in 2012 tegen Sampdoria. Verder waren de vijf meest recente wedstrijden tegen Boca Juniors uit Argentinië (2018: 3-0), Arsenal uit Engeland (2019: 2-1), Elche CF uit Spanje (2020: 1-0), Juventus uit Italië (2021: 3-0) en Pumas UNAM uit Mexico (2022: 6-0). In totaal verloor FC Barcelona deze openingswedstrijd slechts twaalf keer sinds de eerste editie in 1966.

Ditmaal is de uitzending aangekocht door Ziggo Sport. De match tussen het team uit Spanje en de tegenstanders uit Engeland wordt dinsdag om 20:00 uur dan ook op tv uitgezonden via hoofdkanaal Ziggo Sport en bij andere providers aanvullend via Ziggo Sport Select. Je kunt de wedstrijd overigens via de app of tv-zender kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar FC Barcelona – Tottenham Hotspur bij Ziggo Sport. Bij het hoofdkanaal van deze aanbieder wordt de wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper in Nederland uitgezonden. Deze zender is ook aanvullend beschikbaar als Select via andere providers als KPNT-Mobile en Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel is deze wedstrijd er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van deze competitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.
🔥 BARÇA ready to face Tottenham Hotspur 🔥

Opstellingen van Barça en de Spur tijdens deze wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze wedstrijd om de Trofeu Joan Gamper. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen FC Barcelona vs. Tottenham Hotspur staat dinsdag om 20:00 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 7 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

🔴 Opstelling FC Barcelona: nog niet bekend

🔵 Opstelling Tottenham Hotspur: nog niet bekend

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Barcelona vs. Tottenham

Heb je de partij afgelopen woensdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘FC Barcelona Tottenham Hotspur dinsdag 8 augustus 2023 Trofeu Joan Gamper’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Alle voetbalwedstrijden op tv en online kijken met een live stream

Alle uitzendingen van de Eredivisie volg je dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap met een ESPN abonnement, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders.