Eerste Nederlandse HBO Max Original is begonnen: datingshow ‘Fboy Island’

Fan van Temptation Island of Love Island? Dan hebben we je nieuwe guilty pleasure gevonden! Op maandag 7 november verscheen de splinternieuwe datingshow Fboy Island Nederland op HBO Max. Hierin strijden acht ‘nice guys’ en acht ‘fboys’ om de harten van drie vrouwen—en dat belooft dus nu alweer heerlijk dramatisch te worden.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Nieuwe datingshow ‘Fboy Island’ is begonnen bij HBO Max

In Amerika was de datingshow FBoy Island, gepresenteerd door de bekende stand-up comedian Nikki Glaser, ontzettend succesvol en nu krijgen we ook eindelijk een Nederlandse variant. Het concept van dit programma is eenvoudig: drie vrijgezelle vrouwen reizen af naar een tropisch eiland, waar ze worden vergezeld door zestien mannen. Acht van hen zijn nice guys, op zoek naar de ware liefde, en acht van hen zijn de fboys die alleen op het eiland zijn voor de geldprijs. Zowel de vrouwen als de kijkers weten niet wie wie is. Wat volgt is een heerlijke datingshow met een flinke dosis humor, waarin we antwoorden krijgen op levensvragen als: kunnen FBoys echt veranderen? En eindigen Nice Guys altijd als laatste?

De vrouwen die meedoen zijn danseres en social creative Jennemie (26), communicatiestudent Manon (24) en mondhygiënist Sarah (29). Kunnen zij de nice guys van de fboys onderscheiden of trappen ze weer in dezelfde val? Het programma wordt gepresenteerd door cabaretier en De Slimste Mens-winnaar Lisa Loeb en zij noemt de show “een humoristische en feministische datingshow, met veel onverwachte twists en plotwendingen”. Dat belooft veel goeds! Hieronder bekijk je alvast de eerste beelden.

‘Fboy Island’ ging op 7 november van start bij HBO Max

Eerder maakten we het nieuws bekend dat er geen Nederlandse Originals meer op HBO Max zouden verschijnen, maar gelukkig waren de opnames van Fboy Island al gestart en kunnen we deze serie binnenkort dus wel gewoon zien bij de streamingdienst.

Op maandag 7 november ging de serie van start op HBO Max met maar liefst vier afleveringen. Volgende week volgen nog vier afleveringen, waarna we op 21 november kunnen genieten van de dubbele finale. Dit levert het volgende uitzendschema op.

AfleveringWeekdagDatumTijd
1Maandag7 november 202209:00 uur ’s ochtends
2Maandag7 november 202209:00 uur ’s ochtends
3Maandag7 november 202209:00 uur ’s ochtends
4Maandag7 november 202209:00 uur ’s ochtends
5Maandag14 november 202209:00 uur ’s ochtends
6Maandag14 november 202209:00 uur ’s ochtends
7Maandag14 november 202209:00 uur ’s ochtends
8Maandag14 november 202209:00 uur ’s ochtends
9Maandag21 november 202209:00 uur ’s ochtends
10Maandag21 november 202209:00 uur ’s ochtends

Meer informatie over de serie

In FBOY ISLAND NEDERLAND reizen Jennemie (26), Manon (24) en Sarah (29) af naar een tropisch eiland waar zij worden vergezeld door 16 mannen: 8 Nice Guys die op zoek zijn naar de ware liefde. En 8 zelfbenoemde FBoys die er maar voor één reden zijn: een geldprijs. Het is aan de vrouwen (en de kijker) om erachter te komen wie wie is. Verliezen zij hun hart aan een FBoy en daarmee mogelijk ook het prijzengeld? Of weten zij de FBoys te elimineren en vinden zij de ware liefde?

TitelFboy Island Nederland
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalNederlands
CategorieReality, Dating
PresentatorLisa Loeb

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.