Hoeveel ‘Fast & Furious’-films komen er nog?

Dit jaar verscheen Fast X op het witte doek en daarmee hebben we alweer het tiende deel van de waanzinnig populaire Fast & Furious-reeks bereikt. Al sinds The Fast and the Furious in 2001 verscheen kunnen we iedere paar jaar een aantal raceauto’s over het scherm zien vliegen, maar hoe lang blijft dat nog voortduren? Misschien weet je wel dat het met Fast X bijna afgelopen is, alleen dan wil je vast wel weten hoeveel films er precies zullen volgen. Wij zochten uit hoeveel Fast & Furious-films er nog komen.

Hoeveel ‘Fast & Furious’-films komen er nog?

Fast X is het begin van het einde. Dat werd al voor het verschijnen van de film duidelijk. Zo zien we in de onderstaande Instagram-post van Vin Diesel dat de woorden “the end of the road begins” op de poster schitteren, met als captions ook nog eens de woorden “we’re almost there”.

Het zou in eerste instantie dan ook om een duologie gaan. Dit betekent dat we na Fast X nog op een Fast 11 konden rekenen en dat het daarna gedaan was. Maar… misschien zijn deze plannen wel gewijzigd. Variety liet namelijk een tijdje terug weten dat Vin Diesel op de première van de tiende film in Rome heeft gezinspeeld op een twaalfde deel, met de volgende woorden:

🗣️ “Toen we deze film maakten, vroeg de studio of we er twee delen van konden maken. En nadat de studio het eerste deel zag, zeiden ze: kan je van Fast X, de finale, geen trilogie maken?”
– Vin Diesel

Als we van deze woorden uit moeten gaan, zou er dus misschien nog wel een twaalfde deel kunnen volgen. Dit is echter nog niet door Universal Studios bevestigd, dus dit wordt vervolgd… Uiteraard houden wij de laatste nieuwtjes voor je in de gaten en delen we ze altijd met je via je mail en onze social media-kanalen.

‘Fast X’ is nu te zien op Pathé Thuis

Moet je Fast X nog zien? Op woensdag 19 juli voegde TVOD-streamingdienst Pathé Thuis deze zinderende film toe aan het aanbod. Een abonnement is daar niet nodig voor het kijken van Fast X en als je je nu gratis aanmeldt bekijk je je eerste film met tot 60% korting.

In dit tiende deel van de populaire franchise moeten Dom Toretto en zijn team het opnemen tegen hun dodelijkste en gevaarlijkste tegenstander ooit. Een schaduw uit het verleden duikt op; vol met wraakgevoelens en vastbesloten Doms familie kapot te maken. Het gaat om de zoon van Hernan Reyes, die door Dom werd uitgeschakeld in Fast Five. Dit is een rol van Jason Momoa (Aquaman). Ook Vin Diesel, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel en Michelle Rodriguez zijn uiteraard weer te zien.

Meer informatie over de film

Dom Toretto (Vin Diesel) en zijn familie zijn tijdens hun vele gewaagde missies altijd slimmer, moediger en sneller dan al hun vijanden. In Fast & Furious 10 gaan ze de confrontatie aan met de dodelijkste tegenstander die hun pad ooit heeft gekruist: een levensgevaarlijke vijand die opduikt uit de schaduwen van het verleden, gemotiveerd door wraakgevoelens en vastbesloten om Doms familie kapot te maken en alles en iedereen die hij liefheeft voor altijd te vernietigen.

TitelFast X
Jaar2023
SoortFilm
Duur2 uur en 21 minuten
TaalEngels
CategorieActie
RegisseursLouis Leterrier
CastVin Diesel, Tyrese Gibson, Ludacris, Daniela Melchior, Michelle Rodriguez, Brie Larson, Sung Kang, Jason Momoa
KijkenBekijk direct op Pathé Thuis

Synopsis: Universal Pictures International

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.