Deze 10 fantastische films en series verwachten we op SkyShowtime (deel 4)

Over een paar weken zullen we in Nederland na Viaplay en HBO Max een derde nieuwe streamingdienst rijker zijn: SkyShowtime. Er zullen heel veel films en series in het aanbod van de videodienst te zien zijn—meer dan 10.000 uur aan content in totaal. In aanloop naar de lancering op 25 oktober blikken we bij Streamwijzer alvast vooruit naar dit nieuwe video on demand-platform, dus hier vind je 10 fantastische films en series die bij de streamingdienst van Comcast Corporation en Paramount Global worden verwacht.

10x Films en series die naar verwachting op SkyShowtime in Nederland zullen verschijnen

In dit artikel vind je een greep uit de films en series die zijn gemaakt door Universal Pictures, DreamWorks, Sky Studios, Peacock, Paramount+, Showtime, Paramount Pictures en Nickelodeon. Deze acht studio’s zijn eigendom van de twee bedrijven die samen SkyShowtime lanceren, dus zullen de basis vormen van het aanbod van dit video on demand-platform. De hieronder genoemde titels zijn gemaakt door deze studio’s en dus is met vrij grote zekerheid te stellen dat ze naar de videodienst komen.

Natuurlijk is dit echter geen 100% zekerheid totdat SkyShowtime daadwerkelijk live is. Wel kunnen we alvast een inschatting maken, want de ervaring leert dat bij premières van nieuwe streamingdiensten vaak een groot deel van de catalogus direct wordt toegevoegd. Sommige titels kunnen echter ook later online verschijnen. Dit artikel is deel 4 van een reeks van uitgelichte verwachte titels op de nieuwe streamingdienst.

10. Nope (film, 2022)

Regisseur Jordan Peele, bekend van de baanbrekende Get Out en Us, is binnenkort terug met een gloednieuwe horrorfilm. Op 11 augustus verscheen Nope namelijk in de bioscoop (en binnenkort ook op Pathé Thuis), over een klein Amerikaans stadje dat bezeten lijkt te zijn door buitenaardse krachten. Daniel Kaluuya (ook bekend van Get Out) en Keke Palmer spelen twee ranch-eigenaren. De film zal, zoals we van Peele gewend zijn, doorspekt zijn met sociaal commentaar en draait om de verraderlijke aard van aandacht en de verslaving aan spektakel. En omdat het een film van Universal Pictures is, is de kans groot dat je hem na de lancering op SkyShowtime kunt zien. De beelden waren bovendien ook al te zien in een gelekte trailer van de streamingdienst.

9. Big Time Rush (serie, 4 seizoenen)

Deze Nickelodeon-serie over boyband Big Time Rush verwachten we ook op SkyShowtime. Eerder is namelijk al bekendgemaakt dat de content van de kinderzender Nickelodeon naar de streamingdienst komt. Naast iCarly, Spongebob SquarePants en The Fairly OddParents kunnen we de vier seizoenen naar alle waarschijnlijkheid dus ook op het nieuwe video on demand-platform terugzien. Het gaat over vier ijshockey spelende tieners die naar LA worden gehaald om een boyband te vormen.

8. Super Pumped: The Battle for Uber (serie, 1 seizoen)

De serie Super Pumped: The Battle for Uber is eigendom van Showtime, kwam voor in de gelekte trailer en komt daarom naar alle waarschijnlijkheid naar de gloednieuwe streamingdienst. En dat is mooi, want op dit moment kun je hem nog niet zien in Nederland. De serie draait om Travis Kalanick, de CEO van Uber, en de interne en externe conflicten waar hij mee te maken krijgt binnen zo’n invloedrijk bedrijf. Met een topcast van onder meer Joseph Gordon-Levitt, Kyle Chandler en Uma Thurman kan het natuurlijk niet misgaan—en dan wordt de serie ook nog eens aan elkaar gepraat door niemand minder dan Quentin Tarantino.

7. The Wolf of Wall Street (film, 2013)

Nog een film die te zien was in de gelekte trailer van de streamingdienst: The Wolf of Wall Street. Deze klassieker heeft bijna geen introductie nodig, maar voor iedereen die hem nog niet gezien heeft doen we het toch: de film is gebaseerd op de autobiografie van Jordan Belfort en volgt zijn flamboyante levensstijl en zijn spectaculaire succes én ondergang op Wall Street. Met onder meer Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Kyle Chandler en Matthew McConaughey. De film werd gedistribueerd door Paramount Pictures, wat het—los van de beelden in de gelekte trailer—nog aannemelijker maakt dat we hem op SkyShowtime gaan terugzien. Dat betekent dat hij misschien ook wel van Videoland en HBO Max gaat verdwijnen, maar dat is nog niet bevestigd.

6. Jaws (film, 1975)

Nog een echte klassieker en dé koning van alle haaienfilms: Jaws. De film uit 1975 werd geregisseerd door de fenomenale Steven Spielberg en draait om een enorme, mensenetende haai die een toeristische badplaats terroriseert. Ook beelden van deze film zag je terug in de gelekte trailer. De film is dan ook gedistribueerd door Universal Pictures, dus de kans is groot dat we hem binnenkort op SkyShowtime kunnen bekijken, samen met de drie andere delen binnen deze franchise.

5. Dora and the Lost City of Gold (film, 2019)

De avontuurlijke familiefilm Dora and the Lost City of Gold staat nu nog op Netflix, maar binnenkort moet je misschien wel naar SkyShowtime om hem te bekijken. De film is namelijk gedistribueerd door Paramount Pictures én was te zien in de gelekte trailer. Het draait om Dora, gespeeld door Isabela Merced, die haar ouders moet redden en een mysterie rond een verloren Incastad moet oplossen. Ook Boots en Diego helpen haar natuurlijk, zoals we uit de animatieserie gewend zijn. Overigens is deze serie van Nickelodeon, dus die kun je waarschijnlijk óók bij SkyShowtime terugzien.

4. F9 (film, 2021)

De gehele The Fast and the Furious-franchise is gedistribueerd door Universal Pictures, dus grote kans dat we die straks helemaal op hun nieuwe streaming service kunnen zien. Ook het laatste deel in de reeks dus. In F9 wordt Dom geconfronteerd met zijn broer Jakob. Samen met zijn team moet hij het tegen hem opnemen, maar dat is nog niet zo gemakkelijk nu hij een meesterdief, huurmoordenaar én krachtige coureur is. Bereid je maar voor op een hoop spektakel!

3. How To Train Your Dragon (film, 2010)

How To Train Your Dragon (in het Nederlands Hoe Tem Je Een Draak) is een productie van DreamWorks Animation (wat onderdeel is van Universal Pictures), dus we verwachten deze binnenkort terug te zien op SkyShowtime. In deze populaire animatiefilm draait het om de jonge Viking Hiccup. Op het eiland waar hij woont zijn drakengevechten aan de orde van de dag. Als hij een gewonde draak ontmoet, staat zijn wereld op zijn kop. Ook de vervolgfilms How To Train Your Dragon 2 en How To Train Your Dragon: The Hidden World verwachten we op de nieuwe streamingdienst terug te zien.

2. Gomorra (serie, 5 seizoenen)

Gomorra is een Italiaanse serie over een maffiafamilie in Savastano, Napels. Als het hoofd van de familie gevangen wordt genomen, ontstaat er een intense machttstrijd. De Italiaanse misdaadserie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Roberto Saviano, schetst een rauw beeld van Italië én van het criminele wereldje. De serie wordt ook wel de Italiaanse The Wire genoemd, omdat het vooral de fascinerende machtsstructuren zijn die centraal staan. Er staan vijf seizoenen op Netflix, maar omdat de serie eigendom is van Sky Studios kunnen we hem waarschijnlijk (ook) op SkyShowtime verwachten.

1. Frasier (serie, 11 seizoenen)

Tot slot, en zeker niet de minste titel, verwachten we Frasier op de nieuwe streamingdienst. Momenteel is deze komedieserie namelijk te zien op de Amerikaanse streamingdienst Paramount+, onderdeel van Paramount Pictures. In Nederland kun je hem nu alleen nog bij Viaplay bekijken. De serie draait om Dr. Frasier Crane, die terug naar zijn woonplaats Seattle verhuist, waar hij samen met zijn vader woont en werkt als radiopsychiater. Leuk: er komt ook een reboot aan, die exclusief op Paramount+ te zien zal zijn en waarschijnlijk dus ook naar SkyShowtime komt!

Volledige aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland

Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Ook vermelden we natuurlijk wat het verwachte aanbod van films en series op SkyShowtime in Nederland is. Dit overzicht werken we bij zodra er meer duidelijkheid is.

Meer informatie over de streamingdienst en alle titels die er te zien zullen zijn

Via persberichten van SkyShowtime komt steeds informatie meer naar buiten over de films en series die naar de streamingdienst in Nederland komen, al is nog niet bekend welke titels direct vanaf lancering te zien zullen zijn en welke pas later aan het aanbod toegevoegd zullen worden.

Wel weten ook nog niet wat de prijs van SkyShowtime in Nederland gaat worden. Sluit je ook vooral aan bij de groep van SkyShowtime in Nederland op Facebook. Zo kun je de nieuwste berichtgeving ontvangen en met andere kijkers tips uitwisselen.

SkyShowtime in Nederland
Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.