‘Fantastic Friends’ met Harry Potter-tweeling is nu te zien op HBO Max

James en Oliver Phelps ken je vast wel als Fred en George Weasley uit de Harry Potter-films. Samen met andere Harry Potter-bekenden—maar ook met acteurs uit Game of Thrones, Outlander en The Sixth Sense—reizen ze vanaf vandaag de wereld rond in hun eigen serie Fantastic Friends. Je ziet het op HBO Max.

De wereld rond met de Weasley-tweeling in ‘Fantastic Friends’

In Fantastic Friends zien we Saint Lucia, IJsland, Dubai, Polen, Oostenrijk en Ierland door de ogen van de ondeugende Weasley-tweelingbroers uit de Harry Potter-films, die in het echt James en Oliver Phelps heten. Het duo presenteert én produceert de serie, die gemaakt is door de voor een Emmy Award-genomineerde filmmaker Daniel Sharp. Het wordt een avontuurlijke reisserie, een met tovenarij besprenkelde challengeshow en een serie over vriendschap in één.

De broers reizen namelijk niet alleen. Ze worden afwisselend vergezeld door hun Harry Potter-vrienden Evanna Lynch (Luna Lovegood), Bonnie Wright (Ginny Weasley) en Luke Youngblood (Lee Jordan). Genoeg personen om mee terug te kijken naar hun tijd op Zweinstein dus. Daarnaast reizen ook Maisie Williams (Game of Thrones), Sophie Skelton (Outlander) en Haley Joel Osment (The Sixth Sense) met de broers mee.

‘Fantastic Friends’ is nu te zien op HBO Max

Vanaf vandaag, zaterdag 9 juli, is deze nieuwe serie te zien op HBO Max. Er verschijnen zes afleveringen, en in iedere aflevering treedt een andere gast op als reisleider. Ook gaan de kandidaten allerlei challenges aan en worden er wedstrijden gespeeld, misschien wel met een beetje magie. In onderstaand overzicht vind je meer informatie over de afleveringen, inclusief locatie en gast.

AfleveringReleasedatumLocatieGast
1Zaterdag 9 juli 2022Saint LuciaMaisie Williams
2Zaterdag 9 juli 2022IJslandBonnie Wright
3Zaterdag 9 juli 2022DubaiLuke Youngblood
4Zaterdag 16 juli 2022PolenSophie Skelton
5Zaterdag 23 juli 2022OostenrijkHaley Joel Osment
6Zaterdag 30 juli 2022IerlandEvanna Lynch

Meer informatie over de serie

James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.

TitelFantastic Friends
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieDocumentaire
MakersDaniel Sharp
CastJames Phelps, Oliver Phelps, Maisie Williams, Haley Joel Osment, Sophie Skelton, Bonnie Wright, Evanna Lynch, Luke Youngblood

Synopsis: HBO Max

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.