‘Fantastic Beasts 3’ is nu te zien op HBO Max

Het is pas 45 dagen geleden dat deze film in de bioscoop gelanceerd werd, maar dankzij HBO Max kun je Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore nu ook vanuit huis bekijken. Vanaf vandaag, maandag 30 mei, staat het derde (en mogelijk laatste) deel in de Wizarding World-reeks op de streamingdienst.

Derde deel in ‘Fantastic Beasts’-reeks staat vanaf vandaag op HBO Max

Met HBO Max hebben we er een fantastische streamingdienst bij. Nieuwe films van Warner Bros. zijn hiermee namelijk standaard 45 dagen na lancering in de bioscoop al vanuit huis te bekijken. Bij Fantastic Beasts 3 duurde het iets langer. De film verscheen op 6 april al in de bioscoop, maar nu is het dan eindelijk zover: vanaf 30 mei 2022 is de film op HBO Max te bekijken, zonder aanvullende kosten.

In dit derde deel van de Fantastic Beasts-reeks keren we weer terug naar de tovenaarswereld uit de Harry Potter-boeken. Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over deze wereld wil overnemen en probeert hem te stoppen. Dit kan hij natuurlijk niet alleen, dus schakelt hij hulp in. Magiezoöloog New Scamander (Eddie Redmayne), dreuzel Jacob Kowalski (Dan Fogler) en hun andere vrienden moeten Perkamentus uit de brand helpen.

Ook op Pathé Thuis kun je naar ‘Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore’ kijken

Er is gelukkig ook een kijkoptie voor iedereen die geen abonnement heeft op HBO Max: Fantastic Beasts 3 is vanaf vandaag ook op TVOD-diensten als Pathé Thuis te huur en te koop. De titel wordt als Premium film aangeboden. Dit betekent dat je een iets hogere prijs moet betalen dan gebruikelijk om de film te huren of te kopen. Na een paar weken kan de film ook voor de reguliere prijs (vanaf €4,99) aangeschaft worden.

Is ‘Fantastic Beasts 3’ de laatste in de reeks?

In eerste instantie zouden er vijf films in deze franchise verschijnen. Na alle opstootjes rondom de films en de meespelende acteurs, blijft het nog even de vraag of het laatste uur voor de filmserie niet geslagen heeft. Zo werd Johnny Depp, die in de eerste twee delen Gellert Grindelwald speelde, naar aanleiding van zijn rechtszaak met Amber Heard geschrapt en vervangen door Mads Mikkelsen. Ezra Miller, die de rol speelt van Credence Barebone, kwam in opspraak nadat de acteur een aantal keren achter elkaar gearresteerd werd.

Fantastic Beasts 3, een film die door het coronavirus overigens bijna vier jaar na het tweede deel (The Crimes of Grindelwald) verscheen, werd ook niet erg goed ontvangen. Met een score op Rotten Tomatoes van 47% en een IMBb-score van 6,4 zijn de reacties niet allemaal positief. Ook in de bioscopen was de film geen razend succes. Of de overige twee films de serie nog afsluiten, moet dus nog maar blijken. Tot die tijd zijn de eerste drie delen in ieder geval terug te kijken op HBO Max en Pathé Thuis.

Meer informatie over de film

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore van Warner Bros Pictures is het nieuwste avontuur in de Wizarding World™ gecreëerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen.

In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

TitelFantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / Fantastic Beasts 3
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
Duur2 uur en 23 minuten
CategorieAvontuur, Familie, Fantasy
RegisseurDavid Yates
IMDb6,4 uit 64.000 stemmen
CastEddie Redmayne, Katherine Waterston, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Alison Sudol, Dan Fogler, Claudia Kim, Jessica Williams

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.