Online releasedatum ‘Fantastic Beasts 3’ bekendgemaakt: 30 mei 2022

Sinds het begin van deze maand is het mogelijk om de allernieuwste film in het ‘Harry Potter’-universum (de ‘Wizarding World’) in de bioscoop te bekijken. Fantastic Beasts 3: The Secrets of Dumbledore (2022) verscheen namelijk op woensdag 6 april voor het eerst op het witte doek. Inmiddels is ook bekendgemaakt wat de dag zal zijn dat je de film thuis kunt streamen: maandag 30 mei 2022. Dan kun je hem als Premium film bij Pathé Thuis kijken en binnen een abonnement zonder aanvullende kosten bij HBO Max.

HBO Max zal ‘Fantastic Beasts 3’ op maandag 30 mei 2022 lanceren voor abonnees zonder aanvullende kosten

Jarenlang schitterde Johnny Depp (Jack Sparrow in Pirates of the Caribbean) in de rol van de kwaadaardige tovenaar Gellert Grindelwald, maar na twee films heeft zijn laatste uur in de Wizarding World geslagen wegens een rechtszaak die tegen hem loopt. Hij wordt vervangen door de tevens legendarische Deense acteur Mads Mikkelsen, onder andere bekend van zijn optreden in de Oscarwinnende film Druk. Daarnaast kun je hem kennen als Dr. Hannibal Lecter in de serie Hannibal en als Lucas in de film Jagten uit 2012. Terugkerende sterren in de cast zijn onder andere Eddie Redmayne als Newt Scamander, Jude Law als Albus Dumbledore, Ezra Miller als Credence Barebone en Dan Fogler als Jacob Kowalski. De regie wordt opnieuw door David Yates gedaan, net als de laatste vier Harry Potter-films en de eerste twee Fantastic Beasts-films.

We wisten al enkele weken na de bioscooprelease wanneer deze hitfilm online te zien zal zijn. Een eerdere realistische inschatting die we konden maken was 21 mei 2022, aangezien bioscoopfilms van Warner Bros. Pictures ongeveer 45 dagen na de première op de streamingdienst HBO Max verschijnen zonder aanvullende kosten. De daadwerkelijke releasedatum is uiteindelijk 9 dagen na de geschatte datum geprikt, want 30 mei 2022 wordt de eerste dag dat HBO Max de film online vertoont. Dit valt opnieuw op een maandag, net als de première van The Batman vorige week op tweede paasdag.

Daarnaast komt ‘Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore’ (2022) op maandag 30 mei als Premium film naar Pathé Thuis

Hoe komen we nou eigenlijk aan deze releasedatum? De bekendmaking is precies hetzelfde verlopen als bij de vorige hitfilm van Warner Bros. Pictures. Toen verklapte de TVOD-dienst Pathé Thuis namelijk ook al eerder dan HBO Max zelf wat de eerste dag zou zijn dat de film online zou verschijnen. Nu is hetzelfde gebeurd, want bij navraag door de redactie van Streamwijzer aan de videodienst bleek Fantastic Beasts 3 tussen de nieuwe films op Pathé Thuis in mei 2022 te zitten. Doordat HBO Max de rechten om films te verhuren en verkopen op dezelfde dag verstrekt aan TVOD-diensten als dat de film bij henzelf online verschijnt, is bekend dat beide videodiensten hem op maandag 30 mei online zetten. Hierover hield Warner Bros. Discovery nog de lippen stijf op elkaar, maar een week van tevoren (op 23 mei) werd de datum in een persbericht bevestigd.

Bij Pathé Thuis zal het gaan om een titel die als Premium film wordt aangeboden. Dit gebeurde ook bij The Batman en het betekent dat de film tegen een iets hogere prijs dan gebruikelijk te huren of kopen is. Een paar weken later zal het mogelijk worden om de film tegen de reguliere prijs (vanaf €4,99) aan te schaffen. Een populaire optie voor mensen die geen doorlopend lidmaatschap bij HBO Max hebben, zoals te zien is door de plaatsing van The Batman in de Top 10 van meest bekeken films bij Pathé Thuis.

Verhaal en trailer van ‘Fantastic Beasts 3’ (2022)

Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore van Warner Bros Pictures is het nieuwste avontuur in de Wizarding World™ gecreëerd door J.K. Rowling. Professor Albus Perkamentus (Jude Law) weet dat de duistere tovenaar Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) de macht over de tovenaarswereld wil overnemen.

In zijn eentje kan hij hem niet tegenhouden, dus schakelt hij de hulp in van magiezoöloog Newt Scamander (Eddie Redmayne). Die gaat samen met een team van tovenaars, heksen en een dappere Dreuzel-bakker een gevaarlijke missie aan waarbij ze oude en nieuwe fabeldieren tegenkomen en tegenover Grindelwalds groeiende leger van volgers komen te staan. Maar hoelang kan Perkamentus zich afzijdig houden als er zo veel op het spel staat?

TitelFantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore / Fantastic Beasts 3
SoortFilm
Jaar2022
TaalEngels
Duur2 uur en 23 minuten
CategorieAvontuur, Familie, Fantasy
RegisseurDavid Yates
IMDb6,5 uit 40.000 stemmen
CastEddie Redmayne, Katherine Waterston, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Alison Sudol, Dan Fogler, Claudia Kim, Jessica Williams

Synopsis: Warner Bros. Pictures International Holland