De familie Claus is terug! Gloednieuwe Nederlandse kerstfilm ‘De Familie Claus 3’ nu te zien op Netflix

Sinds we in 2020 voor het eerst kennismaakten met de familie Claus zijn we ieder jaar verblijd met een nieuwe Nederlands-Vlaamse kerstfilm, en ook in 2022 mag deze natuurlijk niet ontbreken. Netflix heeft vandaag De Familie Claus 3 live gezet. Opnieuw zijn Jules, opa Noël en alle anderen weer terug voor een gloednieuw kerstavontuur.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste Nederlandse kerstfilms 🍿

Hier gaat ‘De Familie Claus 3’ over

Het is alweer bijna kerstmis en dat betekent dat er grote drukte heerst voor opa en Jules Claus. Dan blijkt Jules’ moeder ineens een skivakantie in de bergen georganiseerd te hebben die de familie dichter bij elkaar moet brengen. Opa en Jules zullen daarom stiekem vanuit het hotel moeten opereren en dwarsbomen daarmee behoorlijk het plan om meer samen te zijn. Ook Jules’ kleine zusje Noor mist haar broer en opa en dus gaat ze op onderzoek uit. Als zij de kerstwereld ontdekt, is de chaos compleet.

Dit is een van de kerstfilms die dit najaar naar Netflix komt en is vanaf vandaag, woensdag 7 december, te zien. Uiteraard keren de bekende gezichten uit de eerdere films terug, met onder meer Jan Decleir, Mo Bakker, Bracha van Doesburgh, Pommelien Thijs en Sien Eggers. Ook cabaretier Jandino Asporaat voegt zich bij de vaste cast en zal te zien zijn als elfje, samen met Josje Huisman, Eva van der Gucht en Stefaan Degand.

Meer nieuwe kerstfilms op Netflix in 2022

Vorig jaar werden we verblijd met onder meer Love Hard en Single All The Way en ook in 2022 zijn er weer een hoop nieuwe kerstfilms op Netflix verschenen. Zo mochten we dit jaar onder meer Falling for Christmas met Lindsay Lohan en Scrooge: A Christmas Carol verwelkomen. Er staan ook nog een aantal titels op het programma, waaronder romcom I Believe in Santa (14 december te zien) en de Noorse kerstserie Julestorm, van de makers van het populaire Hjem til jul (16 december te zien).

Er zijn daarnaast nog veel meer toffe kerstfilms en -series te bekijken op de streamingdiensten in 2022. Daarom hebben wij eerder dit feestseizoen al dé Ultieme Streamwijzer Kerstfilmgids 2022 gelanceerd. Daarin vind je 111 kijktips die het zeker waard zijn om dit jaar rond kerst een kijkje bij te nemen.

Meer informatie over ‘De Familie Claus 3’

​​Tot grote schrik van opa en Jules organiseert mama tijdens de kerstperiode een skivakantie in de bergen, om de familie net zoals vroeger weer wat dichter bij elkaar te brengen. Er zit voor opa en Jules niets anders op dan stiekem vanuit het hotel te opereren, wat de bedoeling om “samen te zijn” niet echt bevordert. Mama begrijpt er niets van en ook Noor mist haar grote broer, dus doet ze wat ieder klein zusje of broertje in dat geval doet: haar broer overal volgen, openlijk én stiekem. Tot het onvermijdelijke gebeurt en Noor de kerstwereld ontdekt. Dan is de chaos compleet. Want waarom zou zij geen kerstvrouw mogen zijn, net zoals haar grote broer?

TitelDe Familie Claus 3 / The Claus Family 3
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 13 minuten
TaalNederlands
CategorieKomedie, Familie, Fantasy
RegisseurRuben Vandenborre
CastJan Decleir, Amber Metdepenningen, Mo Bakker, Bracha van Doesburgh, Sien Eggers, Kürt Rogiers, Celest Cornelis, Yassine Ouaich, Pommelien Thijs, Begir Memeti, Alain Van Goethem, R. Kan Albay, Ivan Gordillo, C.C. De Neira, Jandino Asporaat, Josje Huisman, Eva van der Gucht, Stefaan Degand
KijkenBekijk direct op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.