Famenne Ardenne Classic: live kijken op tv en online | Wielrennen op 1 oktober 2023

Vlak voor het einde van het wielerseizoen staan er nog een hoop mooie wedstrijden op de planning. Veel sportliefhebbers vragen zich af hoe ze de wielerkoers Famenne Ardenne Classic op tv en online kijken kunnen op 1 oktober 2023. De wedstrijd werd voor het eerst verreden in 2017 en behoort tot de UCI Europe Tour. In dit artikel geven wij aan of deze wedstrijd op het moment van schrijven te bekijken is op streamingdiensten zoals NetflixAmazon Prime Videodiscovery+Disney+HBO MaxNLZIETVideolandViaplay of dat streaming op een ander video on demand-platform mogelijk is. Daarnaast lees je welke televisiezender de koers eventueel ook vertoont.

Waar kun je de wielerwedstrijd ‘Famenne Ardenne Classic’ (op 1 oktober 2023) online kijken?

Er zijn nogal wat streamingdiensten in Nederland en sinds een paar jaar worden daar naast films en series ook vaak sportuitzendingen vertoond. Zo ook in het geval van grote wielerwedstrijden. Hieronder vind je precies hoe het zit met het streamen van de Famenne Ardenne Classic per videodienst in Nederland.

discovery+➡️ Ga meteen naar de wielerwedstrijd Famenne Ardenne Classic bij discovery+. Deze streamingdienst heeft in Nederland de uitzendrechten van het wielrennen momenteel in handen. Je kunt een abonnement rechtstreeks of als add-on kanaal via Amazon nemen.
🔀 Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt momenteel geen eigen sportabonnementen met wielerwedstrijden aan in Nederland. Het aanvullende kanaal van discovery+ maakt het wél mogelijk om ernaar te kijken. Daarnaast kun je ook al abonnee van Prime Video kijken naar de gloednieuwe documentaire All-in: Team Jumbo-Visma.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport als wielrennen te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ ESPNVia de vier zenders en het online platform van ESPN kun je onder andere kijken naar voetbal uit de Eredivisie en nog veel meer sport, maar deze wielerwedstrijd is niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je geen sport kijken bij HBO Max in Nederland.
⛔️ NetflixBij Netflix kun je deze wielerwedstrijd jammer genoeg niet zien.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1hockeydarts, Premier League– en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn wielerwedstrijden er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen uit de wielerwereld worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen.

Tv-zender die de Famenne Ardenne Classic 2023 uitzendt

Op dit moment heeft Eurosport de uitzendrechten van de Nederlandse wielerwedstrijd Famenne Ardenne Classic in 2023 in handen in Nederland. Hierdoor kun je op tv via deze sportzenders live kijken naar de volledige uitzendingen van alle etappes tijdens de wielerkoers. Eurosport is samen met zenders als Animal Planet, BBC, Discovery, Discovery Science, Food Network, HGTV, Investigation Discovery, MotorTrend en TLC online te streamen op de videodienst discovery+, wat de reden is dat we hiervoor omschreven dat daar online te kijken is naar alle beelden van de Famenne Ardenne Classic.

Als je je afvraagt op welk kanaal van jouw tv de bovenstaande zender te vinden is, dan kun je dit eenvoudig opzoeken per provider. Hieronder vind je per televisie-aanbieder op welke zender Eurosport in je zenderoverzicht te ontvangen is.

Meer informatie over de Famenne Ardenne Classic

De Famenne Ardenne Classic is een relatief nieuwe wielerwedstrijd die sinds 2017 wordt verreden. Deze koers staat gepland net voor het einde van het wielerseizoen. Moreno Hofland mocht de eerste editie op zijn naam schrijven. Hij is tot op heden de enige Nederlander die de Belgische wedstrijd wist te winnen.

CompetitieFamenne Ardenne Classic
SportWielrennen
DatumZondag 1 oktober 2023
LocatieBelgië

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.