De bloedstollende thriller ‘Fall’ stream je sinds vanochtend bij Netflix

Als je horrorkoning Stephen King tot je fans mag rekenen, dan weet je dat je iets goeds gedaan hebt. Dit gebeurde de thriller Fall, maar gek is dat niet. Deze film zorgt namelijk gegarandeerd voor klamme handjes en geeft zelfs de grootste thrillseeker even een gevoel van hoogtevrees. Je kon hem al een tijdje bekijken op Pathé Thuis, maar de thriller is zojuist, op de ochtend van woensdag 1 maart 2023 ook gelanceerd door Netflix in Nederland.

Intense thriller ‘Fall’ speelt zich af op 600 meter hoogte

De beklemmende thriller Fall volgt Becky en Hunter, twee vriendinnen die sinds het ongeluk dat ze meemaakten geen contact meer met elkaar hebben. Nu besluiten ze om tóch weer een keer samen hun angsten te overwinnen en een van de hoogste radiotorens van Amerika te beklimmen. Dit betekent dat ze zich 600 meter aan gammele trappetjes omhoog moeten werken—en uiteraard gaat het nog een keer mis. Zo komen ze (bijna helemaal) bovenaan vast te zitten, zonder eten, zonder bereik en zonder kans om nog naar beneden te klimmen. Zullen ze ooit weer voet aan de grond kunnen zetten?

Deze film is dus geen aanrader als je last hebt van hoogtevrees, want het speelt zich voor het grootste gedeelte aan de top van de 600 meter hoge toren af en is zo gefilmd dat het net lijkt alsof je er zelf ook vanaf kan vallen. Dit levert wel een thriller op die goede kritieken ontving en zelfs horrorkoning Stephen King tot zijn fans mag rekenen. De schrijver van It en The Shining liet in een Twitter-bericht weten dat hij wou dat hij het zelf geschreven had. Dat belooft dus veel goeds!

‘Fall’ is sinds 1 maart te zien op Netflix in Nederland

Het werd al van tevoren aangekondigd, maar nu is het eindelijk zover: sinds woensdag 1 maart kun je Fall op Netflix streamen in Nederland. Dit is overigens bij lange na niet de enige titel die de streaminggigant in maart aan haar aanbod toevoegt. Zo komt ook seizoen 4B van hitserie You (9 maart) naar de streamingdienst en kijken we onder andere uit naar de film Luther: The Fallen Sun (10 maart).

Fall verscheen eerder al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis. Hier kun je hem zonder abonnement kopen voor €9,99 en huren vanaf €4,99. Koop je de film, dan blijft deze voor altijd in je bibliotheek staan. Je kunt hem dan zo vaak bekijken als je wilt. Bij huren heb je 30 dagen de tijd om te beginnen met kijken. Na 48 uur verdwijnt de thriller vervolgens uit je bibliotheek.

→ Heb je geen Netflix-abonnement? Bekijk Fall nu op Pathé Thuis 😱

Fall (2022 Movie) - Official Trailer #2 - Grace Caroline Currey, Virginia Gardner

Verhaal en informatie van de film

Als twee vriendinnen voor een social media-stunt één van de hoogste TV-torens in de Verenigde Staten beklimmen, komen ze vast te zitten op meer dan 600 meter hoogte. In de brandende hitte, zonder proviand, zonder bereik op hun telefoons en zonder dat iemand weet dat ze daar zitten. Terug klimmen is absoluut onmogelijk en het dichtstbijzijnde platform ligt meer dan 50 meter onder ze, zonder trap ernaartoe. Nu zijn de vrouwen op elkaar en hun vindingrijkheid aangewezen om weer veilig en wel voet aan de grond te krijgen. Risico nemen, betekent hun levens op het spel zetten, maar geen risico nemen, betekent een zekere dood.

TitelFall
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 47 minuten
TaalEngels
CategorieThriller
RegisseurScott Mann
CastGrace Fulton, Jeffrey Dean Morgan, Virginia Gardner

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.