Nederlandse hitfilm ‘Faithfully Yours’ staat sinds vanmorgen op Netflix

Bodil en Isabel zijn beste vriendinnen, maar ze vervullen ook een nog veel belangrijkere rol in elkaars leven: ze zorgen voor een alibi als de ander vreemdgaat. Als één van hen tijdens een weekend vol buitenechtelijke avontuurtjes verdwijnt, raakt de ander steeds verder verstrikt in hun zorgvuldig gesponnen web van leugens. Deze film was afgelopen jaar een enorme hit, werd door kijkers enthousiast ontvangen en is nu ook gearriveerd in je eigen thuisbioscoop. Netflix voegde hem op woensdag 17 mei toe.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Overspel en leugens in spannende thriller ‘Faithfully Yours’

Elisa Schaap (Undercover) en Bracha van Doesburgh (Oogappels) kropen voor Faithfully Yours in de huid van de vriendinnen Isabel en Bodil. Zij gaan regelmatig een weekendje naar België om “cultuur te snuiven”. Stiekem beheren ze elkaars telefoons en gaan ze in de tussentijd allebei vreemd. Maar dan verdwijnt Isabel en zal Bodil voor het eerst in jaren de waarheid moeten vertellen, terwijl de zorgen om haar beste vriendin steeds groter worden.

De twee topactrices worden bijgestaan door onder meer Nasrdin Dchar (Het Gouden Uur) en Gijs Naber (Penoza). Zij zorgden met zijn allen voor een film die volgens kijkers een ontzettende aanrader is, zoals je hieronder kunt zien.

‘Faithfully Yours’ staat nu op Netflix

Op woensdag 17 mei was het zover: op die datum voegde Netflix Faithfully Yours toe aan het aanbod. Na maanden wachten is het nu dus voor het eerst mogelijk om de Nederlandse thriller zonder aanvullende kosten vanuit huis kijken.

Eerder verscheen de film ook al op TVOD-streamingdienst Pathé Thuis, waar je hem zonder abonnement kunt huren vanaf €4,99 en kopen voor €9,99. Dit werd massaal gedaan en dit film schittert al weken in het rijtje van best bekeken titels.

→ Geen abonnement op Netflix? Bekijk direct Faithfully Yours hier op Pathé Thuis 🍿

Meer informatie over de film

Bodil en Isabel nemen af en toe een vlucht uit hun drukke dagelijks leven door samen een weekend weg te gaan naar de Belgische kust. Tijdens deze weekenden zijn de vriendinnen elkaars alibi om vreemd te gaan, puur voor de spanning en ontlading. Ze werken alle details zorgvuldig uit zodat hun echtgenoten er nooit achter komen. Wanneer Isabel ineens vermist wordt, lijkt alles te wijzen op een misdrijf. Terwijl de politie een onderzoek start en de echtgenoten naar België komen, raakt Bodil steeds verder verstrikt in het web van leugens dat door haar en Isabel met zorg is opgebouwd.

TitelFaithfully Yours
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 35 minuten
TaalNederlands
CategorieThriller
IMDb6,4 uit 312 stemmen
RegisseurAndré van Duren
CastBracha van Doesburgh, Elise Schaap, Nasrdin Dchar, Gijs Naber, Hannah Hoekstra, Matteo Simoni

Synopsis: Dutch FilmWorks

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.