Gratis FA Cup finale ‘Manchester City vs. Manchester United’ kijken: stap voor stap uitleg

Op zaterdag 25 mei 2024 vindt de finale van de FA Cup plaats. Om 16:00 uur staan Manchester City en Manchester United in Wembley oog in oog met elkaar. Net als vorig jaar strijden de twee clubs om de felbegeerde Engelse beker. Uiteraard wil je deze wedstrijd niet missen. Goed nieuws, want het is mogelijk om de FA Cup finale gratis op tv en online te kijken. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Kijk gratis naar de FA Cup finale tussen Manchester City vs. Manchester United met Ziggo Sport Free

De twee grote streamingdiensten Viaplay en Ziggo Sport hebben beide rechten in handen om buitenlandse voetbalcompetities in Nederland uit te zenden. Zo kijk je op Viaplay onder andere naar wedstrijden uit de Premier League. Hoewel de streamingdienst de uitzendrechten in handen heeft van de Engelse voetbalcompetitie, is de FA Cup finale hier niet te zien. Ziggo Sport zendt namelijk de finale uit het Engelse bekertoernooi uit. Normaalgesproken betaal je €14,95 om toegang te krijgen tot alle sportkanalen van de oranje provider. Alleen als je al een abonnement op Ziggo Sport hebt, krijg je gratis toegang tot de sportzender.

Nu is er goed nieuws, want Ziggo maakt het voor iedereen (zonder abonnement) mogelijk om gratis naar de finale van de FA Cup te kijken. Er is nu namelijk de optie ‘Ziggo Sport Free’ aan het aanbod toegevoegd. Hierdoor kijk je kosteloos tot en met 1 augustus 2024 naar alle Europees voetbalwedstrijden van de Nederlandse clubs en de finales, waaronder dus de Engelse bekerfinale op zaterdag 25 mei 2024 om 15:00 uur Nederlandse tijd. Hoe het werkt? Dat leggen we hieronder stap voor stap aan je uit.

  1. Ga hier naar de officiële website van de provider.
  2. Klik op de oranje knop ‘Meld je aan voor Ziggo Sport Free’.
  3. Klik vervolgens op de oranje knop ‘Meld je gratis aan’.
  4. Voer je persoonlijke gegevens in, zoals je naam en e-mailadres. Hierna klik je onderaan op de volgende stap.
  5. Vervolgens vul je je adres en telefoonnummer in. Via een sms-bericht krijg je een controlecode.
  6. Voer de controlecode in.
  7. Maak een account aan voor de Ziggo GO App door middel van een gebruikersnaam en wachtwoord.
  8. Log in op de Ziggo GO App.
  9. Veel kijkplezier!

Via de Ziggo GO App op tv streamen

Met de Ziggo GO App is het mogelijk om uitzendingen naar je tv te streamen, waardoor je de wedstrijd ook op groot scherm kunt kijken. Heb je geen Smart TV? Dan is het gelukkig ook heel eenvoudig om de tv ‘smart’ te maken en vanaf je telefoon naar je tv te streamen. Hiervoor heb je wel een Chromecast nodig.

De Chromecast sluit je aan aan de HDMI-poort. Verder heb je alleen een stabiele internetverbinding nodig om de content die je op je telefoon afspeelt naar de televisie te streamen. Klik op de Chromecast-button (televisie met wifi-logo in de hoek) om direct verder te kijken op de televisie.

Online live en terugkijken is mogelijk door televisie-uitzending

Veel mensen zijn benieuwd of het ook mogelijk is om via streamingdiensten online naar de finale van de FA Cup tussen Manchester City en Manchester United te kijken. In het onderstaande overzicht zie je dat streamingdiensten als Disney+HBO MaxNetflixNLZIETPathé ThuisSkyShowtimeViaplay en Videoland deze uitzending niet in hun aanbod opgenomen hebben. Wel kun je gratis op Ziggo Sport zoals hierboven uitgelegd live naar de finale kijken. Ook zijn de uitzendingen tot 7 dagen terug te kijken, waardoor je de hele wedstrijd nog steeds kunt zien als je de live uitzending zondagavond gemist hebt.

Ziggo Sport➡️ Ga direct naar de FA Cup finale op zaterdag 25 mei 2024 op Ziggo Sport. Zoals hierboven uitgelegd kun je door de optie ‘Ziggo Sport Free’ gratis naar de finale tussen Manchester City en Manchester United kijken.
⛔️ Disney+De FA Cup finale tussen Manchester City en Manchester Derby is niet te zien bij Disney+.
⛔️ HBO MaxMomenteel kun je de finale niet kijken bij HBO Max.
⛔️ NetflixDeze finale is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ NLZIETKijkers van NLZIET kunnen 38+ tv-zenders ontvangen via online tv-kijken en daarnaast is ook uitzending gemist beschikbaar, maar Ziggo Sport maakt op het moment van schrijven geen onderdeel uit van het zenderpakket.
⛔️ Pathé ThuisJe kunt bij Pathé Thuis een breed aanbod van films huren of kopen zonder abonnement, maar voetbalwedstrijden zij er niet te zien.
⛔️ Prime VideoDeze finale is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon Prime Video.
⛔️ SkyShowtimeMomenteel vind je voetbal niet terug in het aanbod van SkyShowtime in Nederland.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is onder andere voetbal uit de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga te zien, maar de FA Cup finale wordt hier niet uitgezonden.
⛔️ VideolandIn het aanbod van Videoland is de uitzending nu niet te vinden.

Samenvatting later online te zien

Verder is het goed om te weten dat er veelal na wedstrijden samenvattingen online gezet worden op YouTube door drie verschillende kanalen: zowel de thuisspelende ploeg als het uitspelende team en natuurlijk de uitzendgerechtigde partij Ziggo Sport. Dit zijn echter enkel de highlights van de uitzending en het is niet live te zien. Dat kan enkel via het hoofdkanaal van Ziggo Sport. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.