F1 TV zendt testdagen in Bahrein uit: dit is het programma

De winterstop is afgelopen en voor het eerst in maanden worden weer de eerste rondjes op het asfalt gereden in Bahrein. Bij F1 TV wordt het volledige programma van deze testdagen in het Midden-Oosten uitgezonden, zodat je geen moment hoeft te missen. En door een tijdelijke actie wegens de seizoensstart kun je nog tot zondag met flinke korting een abonnement nemen.

Meld je nu aan bij F1 TV Pro en krijg 32% korting door te kiezen voor het jaarabonnement en geniet van Formule 1, maar ook F2, F3, Porsche Supercup, alle onboard-camera’s en boardradio, historische races, documentaires en meer 🏁

Eerste blik op bolides tijdens Formule 1-testdagen in Bahrein

Een hele winter lang heeft elk Formule 1-team de tijd gehad om te sleutelen aan hun bolides. Hoe maken ze hun wagens nog sneller, wendbaarder en innovatiever? Na een paar spannende maanden voor F1-fans is daar nu dan eindelijk het eerste moment dat ze de miljoenenmachines in actie kunnen zien op het circuit, want de testing in de Midden-Oosterse eilandstaat Bahrein staat op het programma van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 februari. Nederlandse coureurs die in actie komen zijn tweevoudig regerend wereldkampioen Max Verstappen voor Oracle Red Bull Racing en vanaf dit seizoen tevens Nyck de Vries voor Scuderia AlphaTauri.

Mocht je als fan al spanning voelen, dan moet je je eigenlijk even inbeelden hoe opwindend de eerste testdagen zijn voor de teams. Zij ervaren namelijk voor het eerst hoe hun ontwikkelde bolides daadwerkelijk presteren op het asfalt. Doorgaans mag er namelijk verder eigenlijk alleen maar tijdens Grand Prix in auto’s worden gereden, dus de testtijd van wagens is uiterst gelimiteerd. Daarom grijpen de teams deze kans aan om drie dagen lang ontzettend veel rondjes te tijden en eventuele technische mankementen aan te pakken of doorgevoerde innovaties op de proef te stellen.

Programma van de testing in 2023

De testdagen zeggen meestal niet veel over de resultaten die teams behalen in de eerste Grand Prix van de F1-kalender, maar het is wel een interessant moment voor fans en journalisten om te kijken met welke nieuwe snufjes de wagens uit de winterperiode gekomen zijn. Wil je hier geen moment van missen? Dan kun je drie dagen lang bijna de hele dag voor de buis zitten.

Het exacte programma van de testdagen vind je hieronder. Elke ochtend staan de teams in lokale tijd om 10 uur stipt klaar bij het circuit om te gaan rijden. Na dik vier intensieve uren wordt een pauze van een uurtje ingelast, waarna ze in de middag wederom 4:15 uur de tijd krijgen voor nog een sessie. Aangezien het in Bahrein twee uur later is dan hier, hebben we hieronder het programma met Nederlandse tijden genoteerd.

WeekdagDatumSessieNederlandse tijd
Donderdag23 februari 2023Ochtend08:00 – 12:15
Donderdag23 februari 2023Middag13:15 – 17:30
Vrijdag24 februari 2023Ochtend08:00 – 12:15
Vrijdag24 februari 2023Middag13:15 – 17:30
Zaterdag25 februari 2023Ochtend08:00 – 12:15
Zaterdag25 februari 2023Middag13:15 – 17:30

Aanbieding

Als abonnee van F1 TV hoef je geen moment te missen van de testdagen in Bahrein. Samen met de streamingdienst Viaplay mogen zij namelijk dit zinderende evenement aan Nederlandse Formule 1-kijkers vertonen, net als de rest van de Grand Prix tijdens het seizoen van 2023. Er is momenteel echter iets spannends aan de gang, want door een tijdelijke aanbieding kun je bijna de helft op je abonnementskosten besparen.

Een maandelijke abonnement op F1 TV Pro kost namelijk €7,99 per maand, terwijl je voor een jaarlidmaatschap normaal gesproken slechts €64,99 kwijt bent. Dat biedt al een voordeel van 32% ten opzichte van het maandelijkse lidmaatschap, maar voor de start van het nieuwe F1-seizoen wordt doorgaans ook een mooie kortingsactie georganiseerd. Dat is dit jaar niet anders: tot zondag 26 februari kun je een jaarabonnement afsluiten tegen €51,99 voor het eerste jaar (nog eens 20% extra korting). Daarmee komen je maandelijkse kosten uit op €4,33, wat bijna de helft goedkoper is dan wanneer je kiest voor een jaarabonnement.