Nederlands commentaar bij F1 TV is van dezelfde verslaggevers als bij Viaplay

In Nederland kun je via F1 TV Pro en de nieuwe streamingdienst Viaplay naar het nieuwe Formule 1-seizoen van 2022 kijken. De vraag van veel kijkers was of F1 TV Pro net als Viaplay ook Nederlands commentaar zou aanbieden. Nu heeft het video on demand-platform voor raceliefhebbers Nederlands commentaar beschikbaar gesteld vanaf juni. De verslaggevers zijn dezelfden als bij Viaplay met als commentatoren Allard Kalff, Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.

Krijg nu 32% korting op F1 TV Pro door te kiezen voor het jaarabonnement of meld je aan bij Viaplay en kijk met 25% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Nederlands commentaar bij F1 TV Pro in 2022

In twee artikelen die begin dit jaar aan het kenniscentrum van F1 TV Pro zijn toegevoegd, werd duidelijk hoe de streamingdienst het commentaar in 2022 aan zal pakken. Allereerst is het goed om te weten dat er meerdere commentatoren aan de streamingdienst verbonden zijn. Voor de Engelse taal kun je rekenen op Alex Brundle, Sam Collins, Rosanna Tennant, Matt Gallagher en Jordan Koning, David Croft, Paul Di Riesta, Johnny Herbert, Karun Chandhok, Antoon Davidson en Martin Brundle. Daarnaast worden de Franse, Duitse, Spaanse en Portugese taal vertegenwoordigd via internationale feeds.

Verder gaf F1 TV aan dat ook Nederlands commentaar op komst was. In het kenniscentrum vermeldde de videodienst dat Nederlands commentaar later in het seizoen beschikbaar zou zijn, wat later neer bleek te komen op juni 2022. De verslaggeving die hier in het Nederlands te horen is, is gelijk aan die van Viaplay met de stemmen van Nelson Valkenburg, Melroy Heemskerk en Allard Kalff.

Nederlandse commentatoren bij de Formule 1 in 2022

Bij Viaplay kun je dit jaar dus, net als bij F1 TV, luisteren naar de verslaggeving van het duo Nelson Valkenburg & Melroy Heemskerk. Wij interviewden ze een paar maanden geleden, samen met het F1-studioteam van Amber Brantsen (presentatrice), Giedo van der Garde & Tom Coronel (analisten).

Verder is het mogelijk om via radioverslaggeving te luisteren naar het bekende commentaar van Olav Mol. We leggen je hierover alles uit in ons artikel: Zo kijk je Formule 1 in 2022 met commentaar van Olav Mol. Dit is te combineren met meerdere soorten beelden, of het nou van F1 TV Pro of van Viaplay komt.

Op welke manier ga jij de races dit seizoen kijken?

In onze vergelijking van F1 TV Pro vs. Viaplay hebben we eerder al besproken op welke manier de kosten, het aanbod, het commentaar en het aantal schermen tegelijk verschilt tussen de twee Formule 1-streamingdiensten. Of je voor F1 TV Pro of Viaplay zult gaan om het Formule 1-seizoen van 2022, is volledig aan jou.

Ten slotte publiceerden we een aantal weken geleden een artikel met de 8 beste manieren om gratis Formule 1 te kijken in 2022. Door de wisseling van de wacht op het gebied van uitzendrechten zijn er namelijk veel mensen die opnieuw moeten uitzoeken hoe ze het volledige raceseizoen mee gaan krijgen. Alvast heel veel kijkplezier gewenst. We hopen met je mee dat het net zo’n zinderend avontuur wordt als vorig jaar!

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.