F1 tijden: hoe laat begint de Grand Prix van Qatar op zondag 8 oktober 2023?

Racefans kunnen na slechts twee weekjes geduld alweer uitkijken naar de volgende race aankomende zondag. Ben je al aan het aftellen naar het weekend vanwege de start van de 17e race van het Formule 1-seizoen van 2023? Dan ben je vast benieuwd hoe laat je precies klaar kunt zitten voor de vrije trainingen, kwalificatie en race. In dit artikel of er sprake van een tijdsverschil is bij de race in Qatar en daarnaast bekijk je in een tabel exact hoe laat elk onderdeel op de planning staat in Nederlandse tijd.

➝ Meld je nu aan bij Viaplay en kijk drie weken lang met 37% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series of krijg 32% korting op F1 TV Pro als je kiest voor een jaarabonnement ✅

Tijdsverschil tijdens de GP in Qatar ten opzichte van Nederland

Elke week noteren we of er een verschil in lokale tijden met ‘onze’ tijd hier in Nederland is. Er is dit weekend dan ook sprake van een tijdsverschil van +1 uur tussen het land waarin de zeventiende Grand Prix in de Formule 1 van dit jaar wordt gehouden en Nederland.

Dit relatief verschil is overigens wel veelvoorkomend als je het vergelijkt met andere GPs in de kalender. Europese races zijn meestal voor ons in de middag. Maar wanneer andere continenten de locatie voor een Grand Prix verzorgen, kan het nog wel eens flink vroeg of laat worden als je alles wil volgen. Dan moet je soms je wekker zetten om 7 uur ‘s ochtends in het weekend of moet je juist tot 12 uur ‘s nachts wakker blijven om alles te kunnen kijken. Dat is dit keer dus niet het geval, omdat er slechts een klein verschil in tijden is tussen Europa en het Midden-Oosten.

Tabel: tijdschema van Formule 1 Grand Prix in Qatar (Losail International Circuit) in Nederlandse tijden

In het onderstaande tijdschema vind je precies wanneer elk onderdeel van het Grand Prix-weekend in Qatar van start gaat in Nederlandse tijd. Ook zie je wat de (uiterlijke) geplande eindtijd van de desbetreffende free practice, qualifying voor de startopstelling of uiteindelijke race is.

SoortDatumBegintijd (NL)Eindtijd (NL)
1️⃣ Vrije training 1Vrijdag 6 oktober15:30 uur16:30 uur
2️⃣ Vrije training 2Vrijdag 6 oktober19:00 uur20:00 uur
3️⃣ Vrije training 3Zaterdag 7 oktober15:00 uur15:45 uur
⏱️ KwalificatieZaterdag 7 oktober19:30 uur20:30 uur
🏁 RaceZondag 8 oktober19:00 uur20:00 uur

Viaplay en F1 TV Pro vertonen programma met alle vrije trainingen, de kwalificatie en race

Wil je geen moment missen van dit Grand Prix-weekend? Er zijn twee streamingdiensten in Nederland die het volledige raceweekend uitzenden: Viaplay en F1 TV. Op onze website houden we je op de hoogte van alles over deze twee video on demand-platforms. Zo kun je lezen hoe je gratis Viaplay of gratis F1 TV kijkt en vertellen we je alles over de soorten abonnementen van Viaplay en abonnementen van F1 TV.

Daarnaast hebben we een complete vergelijking opgesteld tussen de twee streamingplatforms in ons artikel F1 TV Pro vs. Viaplay. Daarin kijken we onder andere naar de prijs en het aanbod van de videodiensten, maar ook naar de commentatoren, de mogelijkheden om je account te delen en nog veel meer. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.

How to Master the Qatar GP: New F1 Track! | Nico Rosberg