F1 tijden: hoe laat begint de Grand Prix van Hongarije op zondag 21 juli 2024?

Racefans kunnen na twee weken geduld binnenkort alweer genieten van de dertiende race van het jaar. Ben je al aan het aftellen naar het weekend vanwege de start van de 13e race van het Formule 1-seizoen van 2024? Dan ben je vast benieuwd hoe laat je precies klaar kunt zitten voor de vrije trainingen, kwalificatie en race. In dit artikel of er sprake van een tijdsverschil is bij de race in Hongarije en daarnaast bekijk je in een tabel exact hoe laat elk onderdeel op de planning staat in Nederlandse tijd.

→ Meld je nu aan bij Viaplay en krijg gratis F1 TV Pro in een lidmaatschap met alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Tijdsverschil tijdens de GP in Hongarije ten opzichte van Nederland

Elke week noteren we of er een verschil in lokale tijden met ‘onze’ tijd hier in Nederland is. Er is dit weekend dan ook sprake van een tijdsverschil van 0 uur tussen het land waarin de 13e Grand Prix in de Formule 1 van dit jaar wordt gehouden en Nederland.

Zo’n gebrek aan tijdsverschil is overigens wel redelijk veelvoorkomend als je het vergelijkt met andere GPs in de kalender. Europese races zijn meestal voor ons in de middag. Maar wanneer andere continenten de locatie voor een Grand Prix verzorgen, kan het nog wel eens flink vroeg of laat worden als je alles wil volgen. Dan moet je soms je wekker zetten om 7 uur ’s ochtends in het weekend of moet je juist tot 12 uur ’s nachts wakker blijven om alles te kunnen kijken. Dat is dit keer dus niet het geval, want elk onderdeel is ’s middags in Nederlandse tijd.

Tabel: tijdschema van Formule 1 Grand Prix in Hongarije in Nederlandse tijden

In het onderstaande tijdschema vind je precies wanneer elk onderdeel van het Grand Prix-weekend in Hongarije van start gaat in Nederlandse tijd. Ook zie je wat de (uiterlijke) geplande eindtijd van de desbetreffende free practices, qualifying voor de startopstelling of uiteindelijke race is.

SoortDatumBegintijd (NL)Eindtijd (NL)
1️⃣ Vrije training 1Vrijdag 19 juli13:30 uur14:30 uur
2️⃣ Vrije training 2Vrijdag 19 juli17:00 uur18:00 uur
3️⃣ Vrije training 3Zaterdag 20 juli12:30 uur13:30 uur
⏱️ KwalificatieZaterdag 20 juli16:00 uur17:00 uur
🏁 RaceZondag 21 juli15:00 uur17:00 uur

Viaplay en F1 TV Pro vertonen programma met alle vrije trainingen, de kwalificatie en race

Wil je geen moment missen van dit Grand Prix-weekend? Er zijn twee streamingdiensten in Nederland die het volledige raceweekend uitzenden: Viaplay en F1 TV. Op onze website houden we je op de hoogte van alles over deze twee video on demand-platforms. Zo kun je lezen hoe je gratis Viaplay of gratis F1 TV kijkt en vertellen we je alles over de soorten abonnementen van Viaplay en abonnementen van F1 TV.

Daarnaast hebben we een complete vergelijking opgesteld tussen de twee streamingplatforms in ons artikel F1 TV Pro vs. Viaplay. Daarin kijken we onder andere naar de prijs en het aanbod van de videodiensten, maar ook naar de commentatoren, de mogelijkheden om je account te delen en nog veel meer. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.