F1 tijden: hoe laat begint de Grand Prix van Australië op zondag 2 april 2023?

Ben je al aan het aftellen naar hetma weekend vanwege de start van de 3e race van het Formule 1-seizoen van 2023? Dan ben je vast benieuwd hoe laat je precies klaar kunt zitten voor elke vrije training, de kwalificatie en uiteindelijk de race. In dit artikel vind je wat het tijdsverschil is tussen Nederland en Australië en daarnaast bekijk je in een tabel exact hoe laat elk onderdeel op de planning staat in Nederlandse tijd.

Krijg nu 32% korting op F1 TV Pro door te kiezen voor het jaarabonnement of meld je aan bij Viaplay en kijk met 12,5% korting onbeperkt naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Tijdsverschil tijdens de GP in Australië ten opzichte van Nederland

Allereerst is het goed om te weten dat er een tijdsverschil is tussen het land waarin de tweede Grand Prix in de Formule 1 van dit jaar wordt gehouden en Nederland. Ben je op het moment van kijken in ons eigen koude kikkerlandje? Houd er dan rekening mee dat het in Australië op die datum 8 uur later is dan hier in Holland.

Dit verschil is vrij groot, wanneer je het vergelijkt met andere GPs in de kalender. Europese races zijn meestal voor ons in de middag, maar wanneer andere continenten de locatie voor een Grand Prix verzorgen kan het nog wel eens flink vroeg of laat worden als je alles wil volgen. Dan moet je soms dus inderdaad je wekker zetten om 7 uur ‘s ochtends in het weekend of moet je juist tot 12 uur ‘s nachts wakker blijven om alles te kunnen kijken.

Tabel: tijdschema van Formule 1 Grand Prix in Australië in Nederlandse tijden

In het onderstaande tijdschema vind je precies wanneer elk onderdeel van het Grand Prix-weekend in Australië van start gaat in Nederlandse tijd. Ook vind je wat de (uiterlijke) geplande eindtijd van de desbetreffende free practice, qualifying of race is.

SoortDatumBegintijd (NL)Eindtijd (NL)
Vrije training 1Vrijdag 31 maart03:30 uur04:30 uur
Vrije training 2Vrijdag 31 maart07:00 uur08:00 uur
Vrije training 3Zaterdag 1 april03:30 uur04:30 uur
KwalificatieZaterdag 1 april07:00 uur08:00 uur
RaceZondag 2 april07:00 uur09:00 uur

Viaplay en F1 TV Pro vertonen programma met alle vrije trainingen, de kwalificatie en race

Wil je geen moment missen van dit Grand Prix-weekend? Er zijn twee streamingdiensten in Nederland die het volledige raceweekend uitzenden: Viaplay en F1 TV. Op onze website houden we je op de hoogte van alles over deze twee video on demand-platforms. Zo kun je lezen hoe je gratis Viaplay of gratis F1 TV kijkt en vertellen we je alles over de soorten abonnementen van Viaplay en abonnementen van F1 TV.

Daarnaast hebben we een complete vergelijking opgesteld tussen de twee streamingplatforms in ons artikel F1 TV Pro vs. Viaplay. Daarin kijken we onder andere naar de prijs en het aanbod van de videodiensten, maar ook naar de commentatoren, de mogelijkheden om je account te delen en nog veel meer. Alvast heel veel kijkplezier gewenst.

How to Master the Australian GP | Melbourne F1 Track | Nico Rosberg

Veelgestelde vragen

  • Hoe laat zijn de drie vrije trainingen van de Grand Prix in Australië op vrijdag 31 maart – zaterdag 1 april 2023?

    In Nederlandse tijden zijn VT1 op vrijdag om 03:30-04:30, VT2 op vrijdag om 07:00-08:00 en VT3 op zaterdag om 03:30-04:30.

  • Hoe laat is de kwalificatie van de Grand Prix in Australië op zaterdag 1 april 2023?

    In Nederlandse tijd is de kwalificatie voor de startopstelling op zaterdag om 07:00-08:00 uur.

  • Hoe laat is de race van de Grand Prix in Australië op zondag 2 april 2023?

    In Nederlandse tijd is de race op zondag vanaf 07:00 uur tot uiterlijk 09:00 uur.