Grand Prix van Bahrein is dit weekend gratis te zien

Dit weekend gaat het nieuwe seizoen van de Formule 1 van start. Op zaterdagmiddag 2 maart om vier uur ’s middags (Nederlandse tijd) start de Grand Prix van Bahrein. De eerste race wordt dus niet op zondag, maar op zaterdag verreden. Goed nieuws, want de Grand Prix van Bahrein kun je gratis kijken door een toffe tijdelijke actie van Viaplay. Hier leggen we uit hoe het werkt.

Grand Prix van Bahrein is de eerste race van het F1-seizoen

Op 26 november 2023 werd de laatste race uit de Formule 1 verreden. Na maanden wachten keert de Formule 1 op 2 maart 2024 terug tijdens de Grand Prix van Bahrein. Op het Bahrain International Circuit zullen de eerste podiumplaatsen worden verdeeld. Hoewel de eerste race nog moet beginnen, kregen fans tijdens de testdagen al een voorproefje van de wagens. Goed nieuws overigens voor alle fans, want met 24 Grands Prix op de kalender wordt dit het langste seizoen uit de geschiedenis van de F1.

De eerste race van het F1-seizoen wordt dus op zaterdag verreden. Ook de Grand Prix van Saoedi-Arabië een week later staat op zaterdag gepland. De reden waarom beide wedstrijden op deze dag worden verreden, heeft te maken met het geloof. De Ramadan gaat namelijk op zondag 10 maart van start. Dit zou niet hoeven uit te maken voor de Grand Prix van Bahrein. Als de openingsrace echter op zondag wordt verreden, hebben alle teams een dag minder voorbereidingstijd voor de race in Saoedi-Arabië. Hierdoor is besloten om ook de eerste wedstrijd op zaterdag te racen.

Uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland

Alle coureurs staan op scherp om als eerste over de finishlijn te scheuren. Vorig jaar won Max Verstappen de Grand Prix van Bahrein. Wie weet pakt de Red Bull-coureur ook dit jaar zijn eerste zege op het Bahrain International Circuit. Uiteraard wil je de start van het F1-seizoen niet missen. Maar hoe zat het ook alweer met de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland?

De streamingdiensten Viaplay en F1 TV hebben ook in 2024 de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland in handen. De eerstgenoemde partij bood vorig jaar al een hoger bedrag dan de voorgaande eigenaar Ziggo Sport voor de periode 2022-2024. Hierdoor kun je dit jaar via hun platform alle vrije trainingen, kwalificaties en races van de F1 moeten kijken. Momenteel liggen de uitzendrechten voor de Formule 1 in 2025 nog open, waardoor het nog onzeker is op welke streamingdienst we volgend jaar alle coureurs in actie kunnen zien.

Tijdelijke actie bij Viaplay: eerste week gratis kijken (alleen nog deze week)

En wat betaal je normaal gesproken dan voor Viaplay? De kosten van een abonnement liggen momenteel op €15,99 per maand en binnenkort zullen die stijgen naar €17,99 p/m. Wel geeft het streamingplatform een keurige 20% korting op trouwe abonnees die direct een jaarabonnement afsluiten. Daardoor daalt je maandprijs naar €12,79 per maand en omzeil je in feite ook een jaar lang de aanstaande prijsverhoging.

Mocht je liever een maandabonnement nemen voor de flexibiliteit, dan hebben we mooi nieuws voor je omtrent de Grand Prix van Bahrein. Alleen nog in deze laatste week van februari kun je namelijk als nieuwe abonnee één week gratis naar Viaplay kijken. Op 28 februari van de maand zal dit aanbod aflopen. Hierdoor kun je dus gratis tijdens de Grand Prix van Bahrein naar alle vrije trainingen, kwalificaties en grote race op zaterdag kijken. Je kunt gebruikmaken van de gratis proefperiode van zeven dagen via de onderstaande link of de knop bovenaan dit artikel. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

👉 Meld je nu aan bij Viaplay en kijk 7 dagen gratis kijken naar alle sporten (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.