Josh Gates gaat op zoek naar D.B. Cooper in nieuw seizoen van ‘Expedition Unknown’

In december gaat het nieuwste seizoen van Josh Gates’ Expedition Unknown van start bij de streamingdienst discovery+. Hierin gaat hij onder andere op zoek naar de legendarische D.B. Cooper, de crimineel die in de jaren zeventig een vliegtuig kaapte en met een parachute en $200.000 verdween. Vanaf 3 december 2021 zal wekelijks een nieuwe aflevering te zien zijn op het video on demand-platform van Discovery.

Seizoen 7 van ‘Expedition Unknown’ is vanaf 3 december 2021 wekelijks te zien op discovery+

In een splinternieuw seizoen van Expedition Unknown denkt een voormalig FBI-agent te weten waar de buit van de beruchte bankrover John Dillinger verstopt kan zijn. Hij nodigt avonturier en historicus Josh Gates uit om met hem mee te zoeken, wat leidt tot een spectaculaire duik in de geschiedenis van de knuffelcrimineel die model stond voor menig Hollywood-film. Het is de start van een wederom onthullende set afleveringen van de serie, waarin Gates weer enkele memorabele mysteries probeert op te lossen.

Naast het zoeken naar de schat van Dillenger, treedt Gates ook in de voetsporen van de Spaanse ‘conquistadores’ om in Columbia te zoeken naar het mythische goudland El Dorado. Ook zoekt hij naar een neergestort vliegtuig in Tweede Wereldoorlog én gaat hij opnieuw op zoek naar de legendarische D.B. Cooper. Vanaf 10 december 2021 is Expedition Unknown wekelijks te zien op het televisiekanaal van Discovery, maar je kunt wekelijks exclusief op discovery+ een aflevering vooruitkijken. Ook de eerste 6 seizoenen van de serie zijn hier te streamen.

D.B. Cooper kaapte een vliegtuig en verdween met $200.000

D.B. Cooper is de man die in de jaren zeventig een vliegtuig kaapte en met een parachute én 200.000 dollar aan cash uit het vliegtuig sprong waarna nooit meer iets van hem is vernomen. Werd de sprong hem fataal of geniet hij nog steeds ergens van zijn gestolen fortuin? Met nieuwe aanwijzingen gaat Gates op onderzoek uit.

Je kunt het verhaal van D.B. Cooper kennen uit de populaire serie Prison Break, waarin Charles Westmoreland een grote rol rondom het karakter speelt. Ook verscheen het legendarische verhaal al onder andere in series als The Blacklist, 30 Rock en Loki. In 2020 verscheen de documentaire The Mystery of D.B. Cooper op HBO Max, waarna deze bij het Nashville Film Festival werd genomineerd voor de Grand Jury Prize in de categorie Best Documentary Feature. Vanaf 2022 is HBO Max in Nederland te ontvangen en kun je ook hier naar de docu kijken.

Eerste beelden: op zoek naar de legendarische D.B. Cooper

Je kunt al een klein voorproefje van de nieuwe afleveringen bekijken, want een paar weken geleden plaatst Discovery de onderstaande video online op hun YouTube-kanaal. Hierin wordt de sprong uit het vliegtuig gereconstrueerd.

DB Cooper's Legendary Plane Jump Recreated | Expedition Unknown

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen & Beeld: Discovery