Kijkers reageren op halve finale van ‘Expeditie Robinson’: “Top finalisten!”

Zondagavond was het eindelijk weer tijd om te zien hoe het onze favoriete eilandbewoners afgaat in Expeditie Robinson. We zijn inmiddels aangekomen bij aflevering 16, waar de halve finale op de planning stond en de drie finalisten van Expeditie Robinson 2023 bekend werden. Let op: dit artikel bevat spoilers over de afgelopen aflevering.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit gebeurde er in de halve finale van ‘Expeditie Robinson’

Het is de dag van de halve finale. Na vijf weken komen we er eindelijk achter wie de finalisten van Expeditie Robinson 2023 zijn. De expeditieleden kunnen hun borst nat maken, want er zijn maar liefst drie kansen om een plek in de felbegeerde finale te verdienen. Voor de eerste proef staan er vijf ronde wielen in het water opgesteld. Aan de constructie zitten hendels, waaraan de eilandbewoners moeten hangen. Lijkt te doen, totdat presentator Art Rooijakkers aan het wiel draait.

Hierdoor komen de ronde wielen steeds schuiner te staan. De expeditieleden moeten alles op alles zetten om te blijven hangen. Na een lange strijd, is het Willem die zich het langst weet vast te klampen. Door deze overwinning mag hij zichzelf de eerste finalist noemen. Voor de overige kandidaten wacht een tweede kans. Ditmaal in de vorm van de beruchte eetproef. Op het menu staan ongekookte kippenpoten, smeuïge tonijnogen en knapperige geitenballen. Mark lijkt de proef te winnen, maar uiteindelijk is het Guido die als eerste alles doorslikt.

Jochen, Ilse en Mark strijden in de derde proef om de laatste finaleplaats. Met een katapult moeten zij sjoelstenen vrij spelen, om deze vervolgens in de sjoelbak te krijgen. Jochen gaat aan de leiding, maar wordt ingehaald door Ilse en Mark. Het is Ilse die de proef wint, waardoor zij zich de laatste finalist mag noemen.

Kijkers reageren op de halve finale van ‘Expeditie Robinson’

Kijkers hebben genoten van de afgelopen aflevering. Zo stond eindelijk de beruchte eetproef op het programma. Hoewel mensen blij zijn met de finalisten, zijn veel kijkers ook teleurgesteld dat Mark niet door is naar de finale. Zo schrijft iemand: “Mark is en blijft mijn Robinson” Een ander zegt: “Mark jij bent voor mij de echte Robinson van dit jaar. Iemand die nooit opgeeft, overal het positieve in kan zien en vooral iemand met wie je wil meeleven! Thanks voor je deelname!“. Hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over ‘Expeditie Robinson’

Confronterend realitysurvivalprogramma waarin verschillende mensen de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aangaan.

TitelExpeditie Robinson
Jaar2023
SoortSerie
Duur17 afleveringen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorenNicolette Kluijver, Art Rooijakkers
DeelnemersHassan Slaby, Guido Spek, Eva Simons, Jochen Otten, Krista Arriëns, Radmilo Soba, Iris Enthoven, Mark Baanders, Floris Göbel, Iris van Lunenberg, Irene van de Laar, Roberta Pagnier, Willem Voogd, Jaimie Vaes, Maxim Froger, Roosmarijn Wind, Chelsey Weimar, Ilse Paulis, Armand Rosbak, Frits Wester

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.