Kijkers reageren op de finale van ‘Expeditie Robinson’: “Saaie proef!”

Zondagavond was het eindelijk weer tijd om te zien hoe het onze favoriete eilandbewoners afgaat in Expeditie Robinson. We zijn inmiddels aangekomen bij de laatste aflevering, waar de finale op de planning stond en de drie finalisten na een maand de allerlaatste proef spelen. Let op: dit artikel bevat spoilers over de afgelopen aflevering.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit gebeurde er in de finale van ‘Expeditie Robinson’

Na een maand bikkelen, staat eindelijk de grote finale op de planning. Guido, Willem en Ilse gaan nog een keer de strijd met elkaar aan om te beslissen wie zich ‘Robinson 2023’ mag noemen. In een bomvolle studio kijken presentatoren Nicolette en Art samen met de kandidaten naar de zinderende ontknoping.

De expeditieleden moeten alles uit de kast halen, want de finale proef is zoals altijd gigantisch. Het belangrijkste en steeds terugkerende element is deze keer water. Via verschillende constructies moeten de eilandbewoners water naar het laatste onderdeel zien te krijgen. Daar aangekomen staat er een katapult klaar. Wie het eerst alle drie de bordjes omschiet, heeft de titel gewonnen.

Na het startsein gaat Guido als een speer. Hij ligt dan ook de hele proef aan kop. Willem en Ilse struikelen over het eerste onderdeel, waardoor de voorsprong van de acteur alleen maar groter wordt. Guido komt dan ook als eerste aan bij de katapult. Niets lijkt meer fout te kunnen gaan. Toch bereikt ook Willem de katapult en begint met schieten. Tot het laatste moment blijkt het spannend te worden. Uiteindelijk is het Willem die het laatste bordje omschiet. Hij mag zich dé Robinson 2023 noemen.

Kijkers zijn blij met de winnaar, maar minder met de proef

Kijkers zaten massaal aan de buis gekluisterd voor de finale van Expeditie Robinson. Hoewel de proef er indrukwekkend uitzag, misten veel mensen het echte spektakel. Zo schrijft iemand: “Dit is toch geen finale proef? Waar zijn de finale proeven gebleven met zwemmen, roeien, graven, evenwicht, vuur maken, etc.?

Een ander zegt: “Ja het is al 10x gezegd, maar echt, ik ben nog steeds verbouwereerd over hoe ze het toch altijd voor elkaar krijgen om de finale de allersaaiste aflevering van het hele seizoen te maken.” Hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over ‘Expeditie Robinson’

Confronterend realitysurvivalprogramma waarin verschillende mensen de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aangaan.

TitelExpeditie Robinson
Jaar2023
SoortSerie
Duur17 afleveringen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorenNicolette Kluijver, Art Rooijakkers
DeelnemersHassan Slaby, Guido Spek, Eva Simons, Jochen Otten, Krista Arriëns, Radmilo Soba, Iris Enthoven, Mark Baanders, Floris Göbel, Iris van Lunenberg, Irene van de Laar, Roberta Pagnier, Willem Voogd, Jaimie Vaes, Maxim Froger, Roosmarijn Wind, Chelsey Weimar, Ilse Paulis, Armand Rosbak, Frits Wester

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.