Kijkers reageren op aflevering 15 van ‘Expeditie Robinson’: “Meesterlijke zet!”

Zondagavond was het eindelijk weer tijd om te zien hoe het onze favoriete eilandbewoners afgaat in Expeditie Robinson. We zijn inmiddels aangekomen bij aflevering 15, waar de laatste eilandraad op de planning staat. Let op: dit artikel bevat spoilers over de afgelopen aflevering.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit gebeurde er in aflevering 15 van ‘Expeditie Robinson’

Met de laatste eilandraad in het vooruitzicht zijn er twee kampen ontstaan. Aan de ene kant is daar het team van Ilse, Willem en Jochen. Aan de andere kant willen Mark, Guido en Floris ook maar al te graag met zijn drieën doorgaan naar de volgende ronde. Alles komt aan op de laatste proef. De winnaar krijgt namelijk immuniteit én mag kiezen tegen wie de verliezer moet duelleren voor stemrecht.

Het laatste obstakel voor de halve finale staat in het teken van balans en puzzelen. Guido weet zijn hoofd koel te houden en komt als eerste bij de puzzel aan. Ook daar is hij de snelste, waardoor hij zich officieel de eerste halve finalist van Expeditie Robinson mag noemen. Officieel, want de oplettende kijker weet dat er maar liefst twee immuniteitsmunten in het spel zijn. Ilse verliest de proef en moet duelleren tegen Jochen.

Guido, Mark en Floris vertrekken naar winnaarseiland, waar ze kunnen genieten van een heus spapakket. Intussen worden er op beide eilanden meerdere scenario’s uitgestippeld voor de volgende eilandraad. Willem geeft zijn immuniteitsmunt aan Ilse. Een slimme zet, want alle stemmen op haar komen te vervallen. Hierdoor moet Floris helaas het spel verlaten.

Kijkers zijn onder de indruk van Willem en Floris

Willem geeft zijn immuniteitsmunt aan Ilse. Hierdoor komen alle stemmen op haar te vervallen, maar brengt hij zichzelf wel in gevaar. Hij hoeft echter het eiland niet te verlaten, want de meeste stemmen gaan naar Floris. Kijkers vinden het dan ook een meesterlijke zet. Iemand schrijft: “Dat Willem iets bedenkt is 1 ding. Maar dat hij het uiteindelijk ook nog durft om uit te voeren, zijn munt weg te geven met de kans dat hij er dan uitgestemd kan worden. Alleen maar respect!

Ook de manier waarop Floris afscheid neemt kan op positieve reacties rekenen. Veel kijkers vinden het dan ook nobel dat hij de munt van Mark niet heeft aangenomen. Een ander zegt: “Respect voor Floris! Wat een gentleman-like manier om afscheid te nemen.” Hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over ‘Expeditie Robinson’

Confronterend realitysurvivalprogramma waarin verschillende mensen de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aangaan.

TitelExpeditie Robinson
Jaar2023
SoortSerie
Duur17 afleveringen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorenNicolette Kluijver, Art Rooijakkers
DeelnemersHassan Slaby, Guido Spek, Eva Simons, Jochen Otten, Krista Arriëns, Radmilo Soba, Iris Enthoven, Mark Baanders, Floris Göbel, Iris van Lunenberg, Irene van de Laar, Roberta Pagnier, Willem Voogd, Jaimie Vaes, Maxim Froger, Roosmarijn Wind, Chelsey Weimar, Ilse Paulis, Armand Rosbak, Frits Wester

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.