Kijkers reageren op aflevering 14 van ‘Expeditie Robinson’: “Wat een helden!”

Zondagavond was het eindelijk weer tijd om te zien hoe het onze favoriete eilandbewoners afgaat in Expeditie Robinson. We zijn inmiddels aangekomen bij aflevering 14, waar de rust lijkt wedergekeerd en een boodschap van thuis voor de nodige emoties zorgt. Let op: dit artikel bevat spoilers over de afgelopen aflevering.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit gebeurde er in aflevering 14 van ‘Expeditie Robinson’

Na het onverwachtse vertrek van Iris, is de sfeer op het eiland gedaald tot het vriespunt. Het lijkt er dan ook op dat er twee kampen op het eiland zijn ontstaan. Met nog zes kandidaten is de halve finale bijna in zicht, maar voordat het zover is staat de volgende immuniteitsproef op de planning. Dit keer gaat het allemaal om balans. Er staat veel op het spel, want de winnaar krijgt een videoboodschap van thuis.

Na het verplaatsen van blokken op een instabiele constructie, mogen Guido, Floris en Willem door naar de volgende ronde van de proef. Iris, Jochen en Mark nemen het tegen elkaar op voor de laatste plaats. De strijd lijkt echter gestreden, want Mark besluit om ’tactisch’ de proef te verliezen. Uiteindelijk mag Willem naar winnaarseiland vertrekken. Maar voordat hij zijn spullen pakt, krijgt hij een keuze voorgeschoteld. Of hij neemt een inktvis mee, óf de achtergebleven expeditieleden krijgen eveneens een videoboodschap van thuis.

Willem zorgt ervoor dat iedereen een bericht van thuis te zien krijgt. Bij het zien van het thuisfront lopen de emoties hoog op. Menig expeditielid houdt het dan ook droog bij de emotionele beelden. Na de video’s is het tijd voor het duel tussen Mark en Ilse. Een proef om niet te vergeten, want de twee staan uiteindelijk langer dan anderhalf uur met een vaas te balanceren. Nicolette moet zelfs nieuwe regels verzinnen. Uiteindelijk valt de vaas van Mark als eerste, waardoor hij zijn stemrecht verliest. Door het vroege vertrek van Radmilo hoeft er echter niemand naar huis, maar wordt er een zwarte stem uitgebracht. De toon voor de volgende eilandraad lijkt dus gezet.

Kijkers zijn onder de indruk van het duel tussen Mark en Ilse

Kijkers zijn vooral onder de indruk van het duel tussen Mark en Ilse. Iemand schrijft: “Geef ze allebei immuniteit. 1,5 uur is echt niet normaal. Deze prestatie is buitenaards.” Een ander zegt: “Als zo’n duel meer dan een uur duurt, moet je ze eigenlijk allebei twee stemmen geven vind ik“. Hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over ‘Expeditie Robinson’

Confronterend realitysurvivalprogramma waarin verschillende mensen de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aangaan.

TitelExpeditie Robinson
Jaar2023
SoortSerie
Duur17 afleveringen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorenNicolette Kluijver, Art Rooijakkers
DeelnemersHassan Slaby, Guido Spek, Eva Simons, Jochen Otten, Krista Arriëns, Radmilo Soba, Iris Enthoven, Mark Baanders, Floris Göbel, Iris van Lunenberg, Irene van de Laar, Roberta Pagnier, Willem Voogd, Jaimie Vaes, Maxim Froger, Roosmarijn Wind, Chelsey Weimar, Ilse Paulis, Armand Rosbak, Frits Wester

Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.