Kijkers reageren op aflevering 13 van ‘Expeditie Robinson’: “Vals spel!”

Zondagavond was het eindelijk weer tijd om te zien hoe het onze favoriete eilandbewoners afgaat in Expeditie Robinson. We zijn inmiddels aangekomen bij aflevering 13, waar sluwe bondjes en gekonkel opnieuw zorgen voor een bizarre twist op de eilandraad. Let op: dit artikel bevat spoilers over de afgelopen aflevering.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Dit gebeurde er in ‘Expeditie Robinson’ aflevering 13

Na de turbulente eilandraad van vorige week is de sfeer in het kamp om te snijden. Direct na het vertrek van Krista komen de expeditieleden verhaal halen bij Radmilo. Naar zijn zeggen heeft hij het spel op de juiste manier gespeeld. Willem en Ilse voelen zich echter belazerd en zijn uit op een nieuw plan.

Daarvoor moet Ilse koste wat kost de proef winnen. Helaas voor haar is het Mark die er met de winst vandoor gaat. Hij neemt Willem en Iris mee naar winnaarseiland. De sfeer is ontspannen en onder het genot van een broodje hamburger bespreken de drie de aankomende eilandraad. Zonder twijfel lijkt iedereen op Radmilo te stemmen, maar niets blijkt minder waar…

Hoewel de personal coach deze keer wel écht naar huis wil, is het Iris die het eiland moet verlaten. Zichtbaar geëmotioneerd neemt ze afscheid van de groep. Maar daar blijft het niet bij. Radmilo stapt vrijwillig op, waardoor we deze aflevering afscheid moeten nemen van twee eilandbewoners. De onverwachte wending lijkt volgende week in ieder geval voor de nodige drama te zorgen.

Kijkers zijn in shock na de eilandraad

Niet alleen de expeditieleden, ook kijkers zijn in shock na de onverwachte eilandraad. Veel mensen vinden het niet raar dat er dit keer niet op Radmilo is gestemd. Zo schrijft iemand: “Ja, Iris, Rambo wil naar huis, maar dit toneelstukje is vorige week ook al opgevoerd. Krista wilde ook niet naar huis maar moest het er ook mee doen.

Een ander zegt: “Wat er vandaag gebeurde is niet meer dan logisch.. waarom zou deelname van team Rambo zwaarder tellen dan bij team Krista? Je mag blijkbaar alleen tactisch stemmen als dat gunstig uitpakt voor team Rambo..?! Bizar.” Hieronder een greep uit de reacties.

Meer informatie over ‘Expeditie Robinson’

Confronterend realitysurvivalprogramma waarin verschillende mensen de bikkelharde strijd met elkaar én de elementen aangaan.

TitelExpeditie Robinson
Jaar2023
SoortSerie
Duur17 afleveringen
TaalNederlands
CategorieReality, Spelshow
PresentatorenNicolette Kluijver, Art Rooijakkers
DeelnemersHassan Slaby, Guido Spek, Eva Simons, Jochen Otten, Krista Arriëns, Radmilo Soba, Iris Enthoven, Mark Baanders, Floris Göbel, Iris van Lunenberg, Irene van de Laar, Roberta Pagnier, Willem Voogd, Jaimie Vaes, Maxim Froger, Roosmarijn Wind, Chelsey Weimar, Ilse Paulis, Armand Rosbak, Frits Wester

Synopsis: NLZIET

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.