Zesde en laatste seizoen van sciencefictionserie ‘The Expanse’ komt in december naar Amazon Prime Video

Bitterzoet nieuws voor liefhebbers van The Expanse, de populaire sciencefictionserie die in Nederland te zien is op Amazon Prime Video? De streamingdienst heeft bekendgemaakt dat het zesde en laatste seizoen van zes afleveringen in première zal gaan op 10 december 2021. Ook zijn de eerste beelden gedeeld in de vorm van een spannende teaser.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Amazon Prime Video kondigt première van The Expanse seizoen 6 aan

Op vrijdag 8 oktober 2021 kondigde Amazon Prime Video aan dat het langverwachte zesde en laatste seizoen van The Expanse op vrijdag 10 december in première zal gaan. De aankondiging werd gedaan door de cast en executive producers tijdens het panel van de serie op New York Comic Con’s Metaverse, die nu beschikbaar is om te streamen op de website van NYCC. De eerste aflevering van S6 zal op 10 december in première gaan, met daarna elke vrijdag nieuwe afleveringen, met als hoogtepunt een legendarische slotaflevering op 14 januari 2022. Het seizoen van zes afleveringen zal wereldwijd exclusief beschikbaar zijn op Prime Video.

Eerste teaser gedeeld

De allereerste beelden zijn gelijktijdig ook naar buiten gebracht door Amazon’s streamingdienst Prime Video. Hieronder vind je de eerste teaser van The Expanse seizoen 6!

Verhaallijn van zesde en laatste seizoen is ook bekendgemaakt

Het zesde en laatste seizoen begint met het zonnestelsel in oorlog, als Marco Inaros en zijn Free Navy doorgaan met het lanceren van verwoestende asteroïde aanvallen op Aarde en Mars. Terwijl de spanningen van oorlog en verlies de bemanning van de Rocinante uit elkaar dreigen te trekken, doet Chrisjen Avasarala een gewaagde zet en stuurt voormalig marinier Bobbie Draper op een geheime missie die het tij van het conflict zou kunnen keren. Ondertussen, in de Belt, zijn Drummer en wat er over is van haar familie op de vlucht na het verraden van Marco. En op een verre planeet voorbij de Ringen, begint een nieuwe macht te rijzen.

Meer informatie over The Expanse op Amazon Prime Video

The Expanse, dat zich afspeelt in een gekoloniseerd zonnestelsel, begint met de regeringen van de Aarde, Mars en de Asteroïdengordel die in een langlopend conflict verwikkeld zijn. De bemanning van de Rocinante – een illegaal geborgen oorlogsschip – stuit op een enorme samenzwering en een mysterieuze buitenaardse technologie die de machtsbalans en het lot van de mensheid dreigt te verstoren. The Expanse is een realistisch sciencefictionavontuur met veel actie.

TitelThe Expanse
SoortSerie
Jaar2015-2021
TaalEngels
Duur6 seizoenen
CategorieDrama, Mystery, Sci-Fi
IMDb8,5 uit 123.000 stemmen
RegisseurMark Fergus, Hawk Ostby
CastSteven Strait, Dominique Tipper, Wes Chatham, Shohreh Aghdashloo, Cara Gee, Frankie Adams, Keon Alexander, Nadine Nicole, Jasai Chase Owens
KijkenBekijk nu 30 dagen gratis op Amazon Prime Video

Synopsis & Beeld: Amazon