3 redenen om ‘The Exorcist: Believer’ te kijken op Pathé Thuis

Vijftig jaar geleden verscheen een van de meest iconische horrorfilms ooit in de bioscoop: The Exorcist. Het draaiende hoofd van Regan staat bij veel mensen nog op hun netvlies gebrand. Dat er nog een film moest komen, stond dan ook buiten kijf. En dit jaar was het eindelijk zover. The Exorcist: Believer bekijk je nu op Pathé Thuis en wij geven je 3 redenen waarom je hem echt op je kijklijst moet zetten.

→ Meld je nu gratis aan bij Pathé Thuis en kijk je eerste film met tot 60% korting ✅

3 redenen om ‘The Exorcist: Believer’ te kijken

In The Exorcist: Believer raken twee jonge meisjes vermist in het bos. Angela’s vader Victor, die twaalf jaar geleden zijn vrouw verloor bij een aardbeving in Haïti, is in alle staten. Hij is dan ook dolgelukkig als de vriendinnen drie dagen later gevonden worden. Maar ze hebben zelf geen flauw idee wat er in de tussentijd gebeurd is én ze beginnen steeds raarder gedrag te vertonen.

Al snel blijkt een angstaanjagende gedaante bezit van ze genomen te hebben, en moet Victor de confrontatie aangaan met het kwaad. Hij schakelt de hulp in van Chris MacNeil. Spannend! En dít is waarom je hem moet zien.

1. Bekende gezichten uit ‘The Exorcist’

The Exorcist: Believer is een vervolg op de hitfilm uit 1973. Fans van het origineel zullen het vooral leuk vinden om te zien dat hoofdpersonage Chris MacNeil, gespeeld door Ellen Burstyn, er ook gewoon weer bij is. Zij staat hoofdpersonage Victor te hulp in het oplossen van het mysterie rondom zijn dochter. Ook Linda Blair, die in The Exorcist te zien was als de jonge Regan, maakt haar opwachting in de nieuwe film.

2. Sfeervolle regie

De regie van The Exorcist: Believer lag in handen van David Gordon Green, die onder meer meewerkte aan de laatste Halloween-films met Jamie Lee Curtis. Hij wordt geprezen omdat hij met deze nieuwe horrorfilm perfect de sfeer heeft weten te vangen die de oorspronkelijke Exorcist-film zo beklemmend maakte. Hij heeft hiervoor gebruik gemaakt van subtiele methoden als stiltes en close-up beelden, wat zorgt voor een heerlijke ongemakkelijke en gespannen vibe.

3. Intrigerende verhaallijn

De film begint in Haïti, waar het hoofdpersonage Victor voor een moeilijke keuze staat die zijn leven en dat van zijn dochter Angela beïnvloedt. Deze emotionele en dramatische start zet de toon voor de rest van de film, waarin de relatie tussen vader en dochter centraal staat​​.

The Exorcist: Believer geeft dan ook een hoop ruimte aan het verhaal en leunt niet te zwaar op schrikeffecten en gruwelijkheden, zoals je van de typische horrorfilms gewend bent.

‘The Exorcist: Believer’ staat nu op Pathé Thuis

Mocht je benieuwd zijn geworden naar de nieuwe Exorcist-film: sinds woensdag 3 januari kun je de bloedstollende horror zonder abonnement huren bij Pathé Thuis, voor een prijs vanaf €4,99. Eerder kon je hem bij de TVOD-streamingdienst ook al kopen.

Wil je weten welke bioscoopfilms er nog meer naar de streamingdienst komen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films op Pathé Thuis per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Pathé Thuis zullen verschijnen.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.