Hoe gaat het nu met de meest spraakmakende kandidaten van Ex On The Beach?

Het achtste seizoen van Ex On The Beach: Double Dutch is in volle gang op MTV en Videoland, en er worden weer heel wat nepnagels en extensions in de strijd gegooid en opmerkelijke uitspraken gedaan. Toch is het eigenlijk niks bij de spraakmakende typetjes die er in de afgelopen zeven seizoenen langsgekomen zijn. En vele van hen hebben ook na de opnames niet stilgezeten. In dit artikel praten we je bij over de meest spraakmakende kandidaten van Ex On The Beach en hoe het nu met ze gaat.

5x Zo gaat het nu met de meest spraakmakende kandidaten van Ex On The Beach

5. Esmee en Sharon (seizoen 2 en 5)

Uiteraard mogen de terror twins niet ontbreken in dit rijtje. In het tweede seizoen behoorden Esmee en Sharon Ipema tot de acht originals, en dat hebben we geweten. De heerlijk grofgebekte en schaamteloze tweeling heeft ons in dat seizoen—én in het vijfde, zogenaamde All Stars-seizoen—uitstekend weten te vermaken. Overigens lijken hun wilde haren nu een beetje getemd. Sharon is zelfs moeder geworden van een dochtertje, Zaya. Zij werd op 11 oktober 2021 geboren.

De twins waren na EOTB trouwens nog niet helemaal klaar met de televisie, want ze lieten de zwangerschap van Sharon op beeld vastleggen voor het Videoland-programma A Star is Born. Verder is het niet bekend waar de twee zich nu mee bezig houden, al hopen wij nog steeds een beetje dat ze ooit een keer hun eigen realityserie krijgen.

4. Dusty (seizoen 7)

In het zevende seizoen kon je niet om Dusty heen. Zijn grootste doel was al vanaf de allereerste aflevering duidelijk: honderd bedpartners aantikken. Helaas bleef hij steken op 99, al geloven we dat hij dat verschil in de tussentijd vast goedgemaakt heeft.

Na zijn deelname konden we trouwens nog steeds niet om Dusty heen. Zo verscheen hij in mei van dit jaar in het tweede seizoen van Eating With My Ex: Going Dutch op discovery+. Hier schoof hij aan tafel met zijn ex Lisa, en zoals je hierboven kan zien werd dat een behoorlijk explosief etentje. Ook kwam de casanova twee keer in het nieuws omdat hij betrokken zou zijn geweest bij een steekpartij en een scooterongeluk. Ondanks dat dat laatste behoorlijk heftig was en hij een tijdje in een kunstmatige coma gelegen heeft, kan hij inmiddels weer de kost verdienen als DJ.

3. Elodie (seizoen 3 en 5)

Ook Elodie ben je waarschijnlijk niet vergeten. In het derde seizoen hield ze zich nog relatief rustig, maar in het vijfde seizoen ging ze los en was ze verantwoordelijk voor een van de heftigste EOTB-momenten ooit: ze plaste in de koffer van Jamecia (al bleek dit later die van Lisa te zijn). En dat alleen maar omdat zij naar bed was geweest met Harrie de Dekhengst.

Tegenwoordig verschijnt Elodie niet vaak meer op de Nederlandse televisie. Op haar Instagram is wel te zien dat ze nog steeds van een feestje kan genieten.

2. Jørney en Odim (seizoen 7)

@streamwijzer “Je gaat nooit meer zo’n biefstuk als mij vinden” 🐮 — Serie: ‘Eating With My Ex: Going Dutch’ | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery — #eatingwithmyex #eatingwithmyexgoingdutch #discoveryplus #discoveryplusnl #exonthebeach #exonthebeachdoubledutch #eotb #eotbdd ♬ origineel geluid – Streamwijzer

Tijdens Ex On The Beach wordt er soms weleens de liefde gevonden… Of toch niet. Vlak na de uitzendingen van het zevende seizoen shockeerden de Nederlandse Jørney en de Belgische Odim vriend en vijand door aan te kondigen dat er een kindje op komst was. Later bleek dat Odim vreemd was gegaan toen Jørney zwanger was, waardoor de twee een punt achter hun relatie zetten. Toch wisten ze elkaar een tijdje daarna weer te vinden. Onlangs kwamen er echter geruchten naar buiten van fysiek geweld en nu lijken de twee echt definitief een punt achter hun liefdesverhaal gezet te hebben.

De ex-tortelduifjes hebben hun relatie niet onbesproken gelaten. Zo verschenen zij, net als de al eerder besproken Dusty, in het tweede seizoen van Eating With My Ex. Hierin passeerden interessante uitspraken als “je hebt thuis een lekker biefstukje liggen en dan ga je voor zo’n knakworst in de club” de revue. Toch geeft Jørney ook hier aan dat een tweede en zelfs een derde kindje er misschien wel in zitten, als Odim zich gedraagt tenminste. We zijn dan ook erg benieuwd wat we in de toekomst nog over dit (ex-)koppel gaan horen.

1. Harrie (seizoen 4, 5 en 8)

@streamwijzer Zou Harrie Snijders aka HVK aka De Dekhengst weer zorgen voor drama, lust en gebroken harten of gaat hij écht op zoek naar ware liefde? ❤️‍🩹 — Serie: ‘Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw’ | Beeld: discovery+ — #datenophetkampharriezoekteenvrouw #harriededekhengst #eotb #eotbdd #eotbdd2022 #exonthebeachdoubledutch #harriesnijders #discoveryplus ♬ original sound – Streamwijzer

Het meest spraakmakende figuur van Ex On The Beach ooit moet wel Harrie Snijders aka HVK aka de Dekhengst zijn. Hij is tevens de persoon die het vaakst in dit realityprogramma verscheen: wel drie seizoenen lang mochten we van zijn capriolen genieten. In het achtste seizoen houdt hij zich tot nu toch nog relatief rustig, maar in het vijfde seizoen ging hij helemaal los, waardoor hij nu de zelfbenoemde recordhouder van het programma is.

Tijdens en na zijn turbulente EOTB-carrière heeft Harrie ook niet stilgezeten. Zo verscheen hij in Boxing Influencers en bereidde hij zich daarop voor in het Videoland-programma Harrie: Van het Kamp naar de Ring. Nu is hij ook weer terug op televisie, in zijn eigen datingprogramma Daten Op Het Kamp: Harrie Zoekt Een Vrouw. Hierin gaat hij, samen met zijn hele familie en de andere kampbewoners, op zoek naar een juiste match en hoopt hij nu toch eindelijk een serieuze relatie te vinden. Het programma is vanaf donderdag 11 augustus 2022 om 20:30 te zien op televisiezender TLC. Voor de eerste aflevering kun je nu al terecht bij streamingdienst discovery+.

‘Ex On The Beach: Double Dutch’ seizoen 8 is nu te zien op Videoland

Terwijl de Ex On The Beach-veteranen dus niet stilzitten, is het achtste seizoen nog steeds aan de gang. Het wordt iedere zondag om 22:00 op MTV uitgezonden en is op dinsdagen op Videoland terug te kijken. De laatste aflevering verschijnt op 7 augustus op MTV en op 9 augustus op Videoland.

Daarnaast is ook een negende seizoen al aangekondigd, waarin vast weer een aantal nieuwe, opmerkelijke types opstaan. Als jij later ook in zo’n lijstje wil verschijnen, kun je je overigens nu nog via dit formulier opgeven voor seizoen 9. Wie weet lig je straks ook wel met samengeknepen billen op een strandbedje te wachten op je vervelende ex.


Synopsissen: discovery+ en Videoland

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.