Splinternieuwe film ‘Everything Everywhere All At Once’ (2022) staat nu op Amazon Prime Video

Het is een kleurrijk spektakelstuk dat wordt geprezen om zijn originele ideeën, met in de cast topacteurs als Michelle Yeoh en Jamie Lee Curtis: Everthing Everywhere All At Once (2022). De film verscheen in mei in de bios, waarna hij enkele weken geleden voor het eerst te huur en te koop was. Sinds vanochtend, op maandag 19 september, is hij echter al met een abonnement zonder aanvullende kosten bij Amazon Prime Video te streamen.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

‘Everything Everywhere All At Once’ is sinds maandag 19 september 2022 te zien op Amazon Prime Video in Nederland

Heb je al een kijkje genomen tussen de nieuwe films en series op Amazon Prime Video in september 2022? Dat is een eerste inkijkje die de streamingdienst elke maand deelt om alvast een paar van haar topreleases onder de aandacht te brengen. Zo vond je in het overzicht natuurlijk de eerste paar afleveringen van The Lord of the Rings: The Rings of Power, maar ook de actiethriller Last Seen Alive (2022) met Gerard Butler en de horrorfilm Goodnight Mommy (2022). Daarnaast schittert Liam Neeson in Memory (2022) en bekijk je vanaf maandag 19 september Everything Everywhere All At Once (2022).

Deze laatstgenoemde film verscheen in mei dit jaar pas in de bioscoop, maar is dus nu al op een SVOD-dienst te zien. EEAAO wordt enorm goed beoordeeld en staat voorlopig dan ook op #202 in de lijst met best scorende films aller tijden op IMDb. Daar krijgt hij een 8,1 uit 204.000 stemmen, terwijl Rotten Tomatoes met 95% (critici) en 89% (publieksscore) nóg enthousiaster is.

Eerder enkel te streamen via TVOD-diensten

Het verhaal van de film draait om Evelyn, een vrouw die worstelt met haar onsuccesvolle wasserette, saaie huwelijk en rebellerende dochter. Net als ze het écht niet meer ziet zitten splitst het universum zich op en komt ze terecht in verschillende andere werelden. In deze levens, die van haar hadden kunnen zijn als ze andere keuzes had gemaakt, is ze filmster, kunfu-meester of chef-kok. Dan moet ze ook nog eens het complete multiversum zien te redden, haar relatie in stand houden en de band met haar dochter versterken. De film heeft dus van alles wat: verschillende universums, onconventionele verteltechnieken en inventieve ideeën.

Eerder was hij enkel op TVOD-diensten te zien, waaronder Pathé Thuis. Daar verscheen hij slechts een paar weken geleden in het aanbod, maar werd hij vervolgens razendsnel meegenomen in de huidige promo-actie van de Mega Movie Weken.

Verhaal en trailer van de film

Evelyn (Michelle Yeoh) heeft samen met haar man Waymond (Key Hun Quan) een onsuccesvolle wasserette, een rebellerende dochter en een belastingaangifte die maar niet lijkt te eindigen. Exact op het moment dat het allemaal te veel wordt, verscheurt het universum in een oneindig aantal universums en is Evelyn niet langer alleen een wasserettehouder, maar ook internationaal bekende filmster, kungfu-meester, chef-kok of misschien de held die iedereen al die tijd nodig had. Hieronder bekijk je direct de trailer.


Synopsis: The Searchers