Hoe laat en waar kun je het Eurovisie Songfestival 2024 online en op tv kijken?

De internationale zangstrijd gaat deze week van start: het Eurovisie Songfestival 2024. Verschillende landen gooien er een hoop muzikaal geweld tegenaan om de douze points binnen te slepen. Maar wanneer en hoe laat zijn de uitzendingen en waar kun je het Songfestival 2024 eigenlijk online en op tv kijken? We vertellen je alles wat hier momenteel over bekend is.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Hoe laat en waar komen de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival 2024 op tv?

De AVROTROS heeft traditiegetrouw de touwtjes in handen als het gaat om de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival. Daarom kun je het zangspektakel ook in 2024 op tv volgen via het eerste kanaal: NPO 1. Daar kun je ook live naar kijken op het internet. De eerste halve finale is te zien op dinsdag 7 mei om 21:00 uur. De tweede halve finale, waarin Nederland zit, vind plaats op donderdag 9 mei om 21:00 uur. Voor de finale kun je op zaterdag 11 mei om 21:00 uur voor de buis zitten.

Zoals altijd vindt er op deze avonden ook een voorbeschouwing plaats waarin Rik van de Westelaken, Cornald Maas, Jacqueline Govaerts en Hila Noorzai vooruitblikken op de uitzending. Dit is steeds een halfuurtje van tevoren, dus hier kijk je op 7, 9 en 11 mei om 20:30 uur naar op NPO 1.

Uitzendschema

Er zijn zoals altijd weer twee halve finales op dinsdag en donderdag en één grote finale op zaterdag. Hierdoor zal het uitzendschema er als volgt uit komen te zien.

UitzendingWeekdagTijdDatum
Eerste halve finaleDinsdag21:00 uur7 mei 2024
Tweede halve finaleDonderdag21:00 uur9 mei 2024
FinaleZaterdag21:00 uur11 mei 2024

Hoe laat komen de afleveringen van het Eurovisie Songfestival 2024 op NLZIET & NPO Start?

In het bovenstaande schema zie je dat de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival 2024 om 21:00 uur via NPO 1 te zien zullen zijn. Op dat moment kan door live tv hier op NLZIET via de NPO naar de uitzending worden gekeken op deze streamingdienst. Daarna kun je ook de uitzending terugkijken.

Eurovisie Songfestival op Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten

Het Eurovisie Songfestival wordt traditiegetrouw uitgezonden door de Nederlandse Publieke Omroep. Daardoor zullen de uitzendingen enkel op NPO Start en via NLZIET te zien zijn. Netflix, Videoland, Disney+, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten in Nederland hebben de uitzendrechten hiervan niet in handen, dus op hun videodiensten kunnen de drie afleveringen niet gestreamd worden.

✅ NLZIETBij NLZIET is dit programma ook in 2024 te zien, omdat het onderdeel uitmaakt van het aanbod van de NPO. 👉 Ga direct naar het Eurovisie Songfestival 2024 op NLZIET.
⛔️ VideolandVideoland zendt het Eurovisie Songfestival niet uit.
⛔️ NetflixDit programma is op het moment van schrijven niet te zien of terug te kijken bij Netflix.
⛔️ Amazon Prime VideoHet jaarlijkse Songfestival is op dit moment niet te streamen met een abonnement op Amazon’s streamingdienst Prime Video.
⛔️ Disney+Momenteel kun je de uitzendingen niet terugkijken bij Disney+.

Meer informatie over het Eurovisie Songfestival

Joost Klein zal ons eigen Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in 2024. Eerder gingen er al tal van speculaties rond. Zo zou Douwe Bob nog een poging willen wagen en zouden ook de Bankzitters het wel zien zitten om af te reizen naar Zweden voor muzikale spektakel. Joost Klein liet echter ook al die tijd weten ontzettend graag mee te willen. Zo graag dat hij maandenlang bezig was om internationaal campagne te voeren voor deelname aan het Songfestival.

Joost Klein kwam tijdens de loting terecht in de tweede halve finale. Hij zal in het tweede gedeelte van de show optreden. Nadat alle nummers bekend waren gemaakt, werd de startvolgorde bepaald. Joost Klein zal met zijn nummer Europapa als laatste van de avond optreden. De artiest werd namelijk ingedeeld op plek zestien. Aan de tweede halve finale doen dan ook zestien landen mee. Tien daarvan gaan door naar de grote finale op 11 mei.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.