Door deze 5 programma’s op discovery+ word je verliefd op Europa

Het idee dat je voor een oogverblindende vakantie op een verre reis moet gaan, is er de laatste jaren steeds meer ingeslopen. Vliegschaamte, de coronapandemie en andere overwegingen hebben die situatie recentelijk echter omgegooid. Er is zo veel moois, verrukkelijks en indrukwekkends in ons eigen continent te vinden. Daarom raden we je aan om de onderstaande 5 kijktips op discovery+ aan je watchlist toe te voegen. Zo word je op slag weer verliefd op Europa.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over Europa op discovery+ die je moet zien

5. Mediterranean Life

Naast wijzelf zijn ook Amerikanen dol op de Mediterraanse omgeving. De mooie stranden, heerlijke temperaturen en historische stadjes maken de Zuid-Europese kustgebieden zeer gewild. In Mediterranean Life worden enkele Amerikaanse stellen gevolgd die de oversteek wagen en op zoek gaan naar hun nieuwe huis. Twee seizoenen zijn nu te zien op discovery+ in Nederland.

4. House Hunters International

Bij discovery+ kun je genieten van 11 seizoenen van House Hunters en 4 seizoenen van Tiny House Hunters, maar er zijn ook 4 seizoenen van House Hunters International te zien. Hierin worden naast Nederland (aflevering over Utrecht) ook onder andere Spanje, Slovenië, Polen, Tsjechië, Hongarije en nog veel meer Europese landen bezocht. In dit populaire huizenzoekprogramma gaat een Amerikaans gezin op zoek naar hun ideale huis in een ander land.

3. Return to Chernobyl

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar ook in het vernietigde landschap van de Oekraïnse kerncentrale van Chernobyl schuilt een bizarre vorm van schoonheid. Deze documentaire onderzoekt de redenen van de nucleaire explosie op 26 april 1986 en de nasleep van de ramp. Je ziet ook hoe de natuur haar ruimte weer inneemt in de verlaten ruïnes van de stad. Verder is Life After: Chernobyl op dezelfde streamingdienst van Discovery ook een interessante vergelijkbare kijktip.

2. Rome’s Invisible City

Rome's Invisible City
Serie: Rome’s Invisible City | Beeld: Discovery

Aaaah, Rome… Bestaat er een mooiere Europese stad dan deze? En weet je eigenlijk wel zo veel van Rome als je denkt? In Rome’s Invisible City gaan we op onderzoek uit in de Italiaanse hoofdstad. Er blijkt een verborgen ondergrondse wereld te bestaan die Rome tot de machtigste stad van de oudheid maakte.

1. Passport To Love

Programmas Europa discovery plus kijktips
Serie: Passport To Love | Beeld: Discovery

Door dit programma word je niet alleen verliefd op Europa, maar ook een beetje op de personen die in de serie voorkomen. Het concept draait om het vraagstuk wat je doet wanneer je denkt dat de enige echte ware liefde in je leven aan de andere kant van de wereld woont. De deelnemers kiezer ervoor om ernaartoe te vliegen en naar diegene op zoek te gaan. Alle afleveringen van dit seizoen van Passport To Love staan sinds eind 2021 op discovery+.

Meer programma’s rondom dit thema bij discovery+

Misschien viel het je al op in de bovenstaande aanraders, maar er zaten een aantal programma’s van HGTV tussen. Dit is een onderdeel van Discovery dat vooral programma’s maakt over huizen, een beetje vergelijkbaar met Nederlandse series als VTwonen: Weer Verliefd op je Huis en Kopen Zonder Kijken. Tussen alle programma’s van HGTV op discovery+ vind je ook een paar hele toffe internationale programma’s. Absoluut een leuke kijktip voor de liefhebber.

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: Discovery