ESPN 2 gratis kijken: zender per provider en tv-gids vandaag

In Nederland is er één plek waar je terecht kunt voor Nederlandse voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Vrouwen Eredivisie, maar waar daarnaast ook bijvoorbeeld de Super Bowl, Europa League, NFL, NBA en nog veel meer sporten te zien zijn: ESPN. Wanneer matches één van de aanvullende kanalen worden vertoond, waaronder ESPN 2, dan is het vaak nodig om aanvullende kosten te maken om toegang te krijgen tot de uitzendingen. In sommige gevallen is gratis kijken echter mogelijk. In dit artikel zetten we op een rijtje hoe dat precies werkt, maar vertellen we ook hoe je de zender bij elke provider kunt vinden en op welke manieren je de exacte programmering in de tv-gids kunt checken.

Gratis naar ESPN 2 kijken in Nederland

ESPN heeft in Nederland al heel wat jaren de uitzendrechten van de Eredivisie in handen, maar ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en allerlei eerdergenoemde sportcompetities zijn er te zien. Het is dus echt dé thuisbasis van sport voor veel liefhebbers die graag alles via tv willen volgen. Soms kun je gratis via je provider kijken naar uitzendingen wanner het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

Via de streamingdienst CANAL+ kun je echter altijd gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in het pakket met televisie zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 75+ tv-zenders en meer. Hieronder leggen we uit hoe je kosteloos een account aanmaakt en direct gratis naar ESPN 2 kijken kunt, maar ook naar de vele andere beschikbare zenders.

  1. ➡️ Ga hier direct naar de officiële website.
  2. Klik op de rode knop met ‘Abonneer nu’ of ‘Nu 7 dagen gratis’.
  3. Vul je gegevens in en klik tweemaal op de groene knop met ‘Volgende’, waarna wordt gevraagd om je betalingsgegevens te verifiëren met één eurocent.
  4. Klik rechts bovenin de homepage op a) Computer: de groene knop met ‘Live tv kijken’ of b) Mobiel: het middelste logo van een televisie en vul je (zojuist aangemaakte) gegevens in om toegang te krijgen.
  5. Klik voor kijken in het menu bovenaan de pagina op tv gids en scroll met de rechter navigatieknop naar kanaal #30 voor de zender ESPN 2, waarna je op ‘▶️ Bekijken’ klikt en direct kunt beginnen met kijken 📺

Op deze zender vind je het kanaal ESPN 2 per provider (Ziggo, KPN, Odido, etc.)

Benieuwd op welk kanaal ESPN staat per provider? Hieronder vind je een overzicht van de locatie van de tweede ESPN-zender bij negen grote providers in Nederland. Het cadeautje achter het kanaal geeft aan dat deze door acties die momenteel gelden standaard in het pakket zit voor klanten.

ProviderKanaal ESPN 2Kijken
CANAL+402 🎁➡️ Kijk direct
Online402 🎁➡️ Kijk direct
Youfone410 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo422▶️ Kijk direct
KPN222▶️ Kijk direct
Odido151▶️ Kijk direct
Caiway319▶️ Kijk direct
DELTA422▶️ Kijk direct
Solcon150▶️ Kijk direct

Tv-gids met elk programma op ESPN 2 vandaag

Veel mensen raadplegen graag eerst even de tv-gids voordat ze de televisie aanzetten en zappen naar ESPN 2. Gelukkig is het heel eenvoudig om te checken welke programma’s ingepland zijn voor de komende uren of zelfs dagen. Zo kun je onder andere het online tv-systeem van je provider raadplegen, maar heeft daarnaast ook de eigen website van ESPN een overzicht gepubliceerd van de sporten, kanalen en competities die een tijdslot per zender toegewezen hebben gekregen.

Sportwedstrijden uit allerlei binnen- en buitenlandse competities

Daarnaast is het natuurlijk goed om te weten welke uitzendrechten voor sport allemaal eigendom zijn van ESPN en dus binnen het eerdergenoemde abonnement vallen. De blikvangers zijn voor velen de Nederlandse voetbalcompetities, zowel in strijd om de schaal als om de beker en zowel op het hoogste niveau als op lagere levels. Daarnaast zijn er echter ook razend populaire sporten uit de rest van de wereld die je er kunt volgen. Zo kun je er als basketbalfan terecht voor de NBA en is American football te volgen via de NFL en natuurlijk uiteindelijk de Super Bowl. Hieronder vind je een overzicht.

  • Voetbal: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, Eredivisie Vrouwen, Johan Cruijff Schaal, Tweede Divisie, Copa Sudamericana, Copa Libertadores
  • Basketbal: NBA
  • American Football: Super Bowl, NFL, College Football
  • Honkbal: MLB
  • IJshockey: NHL