ESPN 1 gratis kijken: zender per provider en tv-gids vandaag

In Nederland is er één plek waar je terecht kunt voor Nederlandse voetbalwedstrijden uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Johan Cruijff Schaal en Vrouwen Eredivisie, maar waar daarnaast ook bijvoorbeeld de Super Bowl, Europa League, NFL, NBA en nog veel meer sporten te zien zijn: ESPN. Wanneer matches op het hoofdkanaal ESPN 1 worden vertoond, dan is in sommige gevallen gratis kijken mogelijk. In dit artikel zetten we op een rijtje hoe dat precies werkt, maar vertellen we ook hoe je de zender bij elke provider kunt vinden en op welke manieren je de exacte programmering in de tv-gids kunt checken.

Gratis naar ESPN 1 kijken in Nederland

ESPN heeft in Nederland al heel wat jaren de uitzendrechten van de Eredivisie in handen, maar ook de Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker en allerlei eerdergenoemde sportcompetities zijn er te zien. Het is dus echt dé thuisbasis van sport voor veel liefhebbers die graag alles via tv willen volgen. Soms kun je gratis via je provider kijken naar uitzendingen wanner het eerste hoofdkanaal kosteloos ter beschikking van klanten wordt gesteld. Dat heeft de aanbieder de laatste maanden geprobeerd mogelijk te maken met de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’. De tweede, derde en vierde zenders zijn vaker enkel aanvullend te bestellen.

Via Canal Digitaal en Online.nl kun je echter altijd gratis ESPN kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de zenders standaard in het basispakket zitten. Bovendien betaal je €0 voor de eerste 7 dagen, waardoor je eenvoudig kunt uitproberen of dit wat voor jou is. Je kijkt dan alle sportwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4 (één week terugkijken is tevens mogelijk), bekroonde films & series van Canal+ Series, 60+ tv-zenders en meer. Hieronder leggen we uit hoe je kosteloos een account aanmaakt en direct gratis naar ESPN 1 kijken kunt, maar ook naar de vele andere beschikbare zenders.

  1. ➡️ Ga hier direct naar de officiële website.
  2. Klik op de groene knop met ‘Start je gratis week’.
  3. Vul je gegevens in en klik tweemaal op de groene knop met ‘Volgende’, waarna wordt gevraagd om je betalingsgegevens te verifiëren met één eurocent.
  4. Klik rechts bovenin de homepage op a) Computer: de groene knop met ‘Live tv kijken’ of b) Mobiel: het middelste logo van een televisie en vul je (zojuist aangemaakte) gegevens in om toegang te krijgen.
  5. Klik voor kijken in het menu bovenaan de pagina op tv gids en scroll met de rechter navigatieknop naar kanaal #29 voor de zender ESPN 1, waarna je op ‘▶️ Bekijken’ klikt en direct kunt beginnen met kijken 📺

Op deze zender vind je het kanaal ESPN 1 per provider (Ziggo, KPN, T-Mobile, etc.)

Benieuwd op welk kanaal ESPN staat per provider? Hieronder vind je een overzicht van de locatie van de eerste ESPN-zender bij 20 grote providers in Nederland. Door de actie ‘ESPN 1 voor iedereen’ die we hierboven beschreven, zijn er ook nog andere providers dan we eerder hierboven noemden waar je binnen je pakket naar dit hoofdkanaal kunt kijken. Belangrijk om te weten: bij Caiway en DELTA liep de gratis zenderactie af op 19 februari, waardoor je nu enkel met een aanvullend pakket toegang krijgt tot ESPN 1. Via Ziggo is minimaal een TV Start of Standard abonnement nodig voor toegang, terwijl klanten bij SKV minimaal tv + internet in hun pakket moeten hebben.

ProviderKanaal ESPN 1Kijken
Canal Digitaal29 🎁➡️ Kijk direct
Online401 🎁➡️ Kijk direct
Youfone21 🎁➡️ Kijk direct
Ziggo18 📺▶️ Kijk direct
KPN14▶️ Kijk direct
T-Mobile150▶️ Kijk direct
Caiway318 💰▶️ Kijk direct
DELTA421 💰▶️ Kijk direct
Solcon14▶️ Kijk direct
Breedband Helmond14
Budget Alles-in-114
Kabelnoord310
Kabeltex26
PLINQ421
SKP269
SKV541 📺
Stipte651
TriNed251
XS4ALL14
Fiber405

Tv-gids met elk programma op ESPN 1 vandaag

Veel mensen raadplegen graag eerst even de tv-gids voordat ze de televisie aanzetten en zappen naar ESPN 1. Gelukkig is het heel eenvoudig om te checken welke programma’s ingepland zijn voor de komende uren of zelfs dagen. Zo kun je onder andere het online tv-systeem van je provider raadplegen, maar heeft daarnaast ook de eigen website van ESPN een overzicht gepubliceerd van de sporten, kanalen en competities die een tijdslot per zender toegewezen hebben gekregen.

WERELDGOAL van Dwayne Green in spektakelstuk 🔥🚀 | Samenvatting SV Spakenburg - PSV

Sportwedstrijden uit allerlei binnen- en buitenlandse competities

Daarnaast is het natuurlijk goed om te weten welke uitzendrechten voor sport allemaal eigendom zijn van ESPN en dus binnen het eerdergenoemde abonnement vallen. De blikvangers zijn voor velen de Nederlandse voetbalcompetities, zowel in strijd om de schaal als om de beker en zowel op het hoogste niveau als op lagere levels. Daarnaast zijn er echter ook razend populaire sporten uit de rest van de wereld die je er kunt volgen. Zo kun je er als basketbalfan terecht voor de NBA en is American football te volgen via de NFL en natuurlijk uiteindelijk de Super Bowl. Hieronder vind je een overzicht.

  • Voetbal: Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, KNVB Beker, Europa League, Conference League, Eredivisie Vrouwen, Johan Cruijff Schaal, Tweede Divisie, MLS, Copa Sudamericana, Copa Libertadores
  • Basketbal: NBA
  • American Football: Super Bowl, NFL, College Football
  • Honkbal: MLB
  • IJshockey: NHL