Dit zijn 10 erotische films en series op Netflix die het kijken waard zijn

De laatste jaren zijn er flink wat erotische films en series op Netflix verschenen. De vonken vliegen je om de oren en de spanning en sensatie stapelen zich op in al deze titels, maar welke erotische film of serie mag je nou écht niet missen? In dit artikel vind je 10 kijktips die je direct aan je favorieten op de streamingdienst zou moeten toevoegen.

→ Het grootste aanbod aan erotische films is hier te vinden ✅

10x Erotische films en series op Netflix in Nederland die je moet zien

De door ons geselecteerde erotische films en series zijn allemaal te kijken op Netflix in Nederland. Zo kun je hier bijvoorbeeld op het moment van schrijven de films 365 dni en Fifty Shades of Grey zien, maar ook de series Keizersvrouwen en Too Hot To Handle. Bij elke film en serie vind je de releasedatum, de trailer, het verhaal en een knop om hem direct te streamen bij Netflix. Veel kijkplezier alvast!

1. 365 dni (film, 2020)

In 365 dni heeft Massimo Torricelli, een jonge en knappe baas van een Siciliaanse maffiafamilie, heeft geen andere keus dan het roer over te nemen nadat zijn vader is vermoord. Laura is verkoopdirectrice in een luxueus hotel in Warschau. Ze heeft een succesvolle carrière, maar in haar privéleven ontbreekt het haar aan passie. Ze waagt een laatste poging om haar relatie te redden. Samen met haar botte vriend, Martin en enkele andere vrienden, maakt ze een reis naar Sicilië. Ze verwacht niet dat Massimo, de gevaarlijkste man van het eiland, haar in de weg zal lopen, haar zal ontvoeren, gevangen zal houden en haar 365 dagen zal geven—om verliefd op hem te worden. Misschien wel de meest expliciete erotische film die je op Netflix zal vinden en dus zeker eentje om niet over te slaan. Ook het tweede en derde deel mag je niet missen.

2. Wanderlust (serie, 1 seizoen)

Wanderlust bekijkt hoe we gelukkige relaties opbouwen en onderhouden en stelt de vraag of levenslange monogamie mogelijk is—of zelfs wenselijk. Toni Collette speelt Joy Richards, een therapeute die een manier probeert te vinden om de vonk met haar man levend te houden nadat haar fietsongeluk hen ertoe aanzet hun relatie te heroverwegen. Terwijl we haar familie, vrienden, buren en cliënten ontmoeten, ontstaan er opmerkelijke en toch herkenbare verhalen over liefde, lust en verboden verlangens.

3. Fifty Shades of Grey (film, 2015)

Misschien wel de bekendste onder de (soft-)erotische films: Fifty Shades of Grey. Een rijke man en een naïeve studente krijgen hierin een intense, erotische relatie. BDSM, rollenspellen—het komt allemaal langs in dit eerste deel van de reeks over Anastasia Steele en Christian Grey.

4. High Society (film, 2018)

Een Koreaans stel, zij de curator van een kunstgalerie en hij een hoogleraar economie met politieke ambities, doet er in High Society alles aan om de top te bereiken. Maar als hun ambities ten koste gaan van hun relatie, verliezen ze zich allebei in hun eigen stomende affaire.

5. Keizersvrouwen (serie, 1 seizoen)

In de categorie Nederlandse erotische films en series is er op Netflix Keizersvrouwen te vinden. Deze serie volgt de vrouw van een rijzende ster bij de gemeente Amsterdam, die wordt achtervolgd door een donker verleden en steeds dieper wegzakt in de onderwereld van seks en drugs.

6. Easy (serie, 3 seizoenen)

Easy is een anthologieserie van bedenker Joe Swanberg die diverse personages uit Chicago verkent terwijl ze door het moderne doolhof van liefde, seks, technologie en cultuur stuntelen. In de acht afleveringen tellende serie, geschreven en geregisseerd door Swanberg, spelen Orlando Bloom, Malin Akerman, Jake Johnson, Marc Maron, Dave Franco, Hannibal Buress, Emily Ratajkowski, Michael Chernus, Gugu Mbatha-Raw, Aya Cash, Jane Adams, Elizabeth Reaser, Evan Jonigkeit en meer bekende acteurs mee.

7. You Me Her (serie, 5 seizoenen)

Het getrouwde stel Jack en Emma lijkt in You Me Her een perfect leven te leiden, maar niemand weet dat hun seksleven eigenlijk behoorlijk ingezakt is. Samen proberen ze hun seksleven weer op te fleuren door een escort in te huren, maar uiteindelijk vallen ze allebei voor haar. Met 5 seizoenen een erotische serie die je heerlijk kan bingen.

8. Too Hot To Handle (serie, 2 seizoenen)

Dikke kans dat je als realityfan wel eens hebt gehoord van de serie Too Hot To Handle. ’s Werelds heetste realityshow volgt tien sexy singles. Iedereen die de regels durft te breken van niet kussen, niet seksueel aanraken en geen enkele vorm van zelfbevrediging zal de prijs van $100.000 sneller zien dalen dan het libido van onze deelnemers in de minst sexy vakantie van hun leven.

9. Addicted (film, 2014)

Stel je voor dat je leven helemaal lijkt te lopen zoals je zou willen, met een zorgzame man aan je zijde, twee fantastische kinderen en een carrière waar je vroeger alleen maar van kon dromen. Maar dan krijg je ineens een onstilbaar verlangen naar seks met andere mannen… Dat is waar de film Addicted uit 2014 over gaat. Hoofdrolspeelster is de beeldschone Sharon Leal.

10. Friends with Benefits (film, 2011)

Op zoek naar een erotische film die geschikt is voor vrouwen? Dan moet je Friends with Benefits met Mila Kunis en Justin Timberlake eens proberen! Een recruiter en een artdirector besluiten in deze film hun vriendschap uit te breiden met vrijblijvende seks, zonder zich emotioneel te binden. Vooral dat laatste blijkt nogal lastig te zijn.

Bekijk meer films en series op Netflix

Naast deze erotische films zijn er op Netflix natuurlijk nog veel meer titels te vinden. In het complete overzicht met het aanbod van films en series op Netflix in Nederland kun je terugvinden wat er allemaal nog meer te zien is op de streamingdienst. Het overzicht hierboven werd voor het laatst bijgewerkt in december 2023.


Synopsis: Netflix