Eerste reacties op nieuwe Netflix-serie: “Hartverscheurend goed!”

Op donderdag 30 mei 2024 verscheen Eric op Netflix. In de nieuwe mini-serie speelt Benedict Cumberbatch een poppenspeler. Alles lijkt goed en wel, totdat op een dag zijn zoontje verdwijnt. Hoewel de serie net pas op de streamingdienst is verschenen, zijn kijkers razend enthousiast. Alle afleveringen werden dan ook in één zit gekeken.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Verhaal van ‘Eric’

Benedict Cumberbatch heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe Netflix-serie Eric. Hij vertolkt de rol van Vincent. Een poppenspeler die het populaire kinderprogramma Good Day Sunshine heeft bedacht. Alles lijkt goed en wel, totdat zijn 9-jarige zoontje op weg naar school vermist raakt. Vincent dwaalt steeds verder af en loopt met een gigantisch schuldgevoel rond. Dan ontdekt hij de tekeningen van zijn zoon van een blauwe monsterpop Eric. Hij gelooft dat wanneer hij Eric op tv krijgt, zijn zoon Edgar terug komt. Leuk feitje: Benedict Cumberbatch sprak ook de stem in van Eric.

Kijkers zijn razend enthousiast

De nieuwe Netflix-serie kan rekenen op ontzettend veel positieve reacties. Kijkers zijn dan ook razend enthousiast. Zo is er veel bewondering voor het acteerwerk en wordt de serie ‘hartverscheurend goed’ genoemd. Bekijk hieronder een greep uit de eerste reacties.

Meer informatie over de serie

In de jaren 80 zoekt een wanhopige vader samen met een vastberaden agent in New York naar zijn vermiste negenjarige zoon, terwijl hij tegen zijn eigen demonen vecht.

TitelEric
Jaar2024
SoortSerie
Duur6 afleveringen
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurAbi Morgan
CastBenedict Cumberbatch, Gaby Hoffmann, McKinley Belcher III, Dan Fogler, Clarke Peters, David Denman, Jeff Hephner, Bamar Kane, Ivan Morris Howe, Wade Allain-Marcus

Synopsis: Netflix

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.