‘Enola Holmes 2’ met Millie Bobby Brown en Henry Cavill staat nu op Netflix

De sprankelende Enola Holmes is eindelijk terug op Netflix! Op vrijdag 4 november is de tweede film over Sherlock Holmes’ nieuwsgierige zusje in première gegaan en dat betekent dat we weer kunnen genieten van onze favoriete speurneus. Hieronder lees je alles over Enola Holmes 2.

Oude vertrouwde cast in ‘Enola Holmes 2’

In 2020 was heel Netflx-kijkend Nederland in de ban van Millie Bobby Browns Enola Holmes. De Stranger Things-actrice kroop in de huid van het kleine zusje van Sherlock Holmes en dit leverde een fijne, sprankelende film op die bij veel mensen in de smaak viel.

Nu is Enola terug. In dit nieuwe verhaal, wederom gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Nancy Springer, stapt ze uit de schaduw van haar broer en begint ze haar eigen detectivebureau. De eerste zaak waar ze zich over mag buigen is de vermissingszaak van een jong meisje. Maar is Enola er wel klaar voor om dit helemaal in haar eentje op te lossen? Of heeft ze toch de hulp van haar broer en andere vrienden nodig? Wederom wordt Millie Bobby Brown bijgestaan door Henry Cavill (The Witcher), Helena Bonham Carter (The Crown) en Louis Partridge (Pistol). Alleen Sam Claflin (broer Mycroft Holmes in de eerste film) is er niet bij.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Dit is het langverwachte vervolg op de hitfilm uit 2020
2️⃣ Fijne, grappige en spannende film voor jong en oud
3️⃣ Met topacteurs als Millie Bobby Brown, Henry Cavill en Helena Bonham Carter

‘Enola Holmes 2’ is vanaf vrijdag 4 november te zien

In 2020 was Enola Holmes voor het eerst te zien op Netflix en op vrijdag 4 november keerde zij dan eindelijk terug. De streaminggigant heeft de film vanmorgen om 09:00 uur live gezet.

Dat we er niet midden in nacht voor konden gaan zitten, heeft te maken met de verschillende tijdzones. In bepaalde delen van de wereld was het vanmorgen om 09:00 uur nét 12:00 uur ‘s nachts, zo ook op de plek waar het hoofdkantoor van Netflix gevestigd is. Op het moment dat het daar 4 november werd, werd de film dus in de hele wereld live gezet.

Verhaal en informatie van de film

Enola neemt haar eerste officiële zaak als detective aan, maar om het mysterie van een vermist meisje op te lossen heeft ze hulp nodig van vrienden en van broer Sherlock.

TitelEnola Holmes 2
Jaar2022
SoortFilm
Duur2 uur en 9 minuten
TaalEngels
CategorieMysterie, Historie, Drama
MakerHarry Bradbeer
CastMillie Bobby Brown, Henry Cavill, David Thewlis, Louis Partridge, Helena Bonham Carter, Susan Wokoma, Adeel Akhtar, Sharon Duncan-Brewster
KijkenHier op Netflix

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.