Dit zijn de engste horrorfilms op Netflix die je nog niet kent

Zin om een avondje te griezelen, maar heb je het idee dat je alle streamingdiensten al uitgespeeld hebt? Wij helpen je uit de brand! In dit artikel vind je een overzicht van de engste horrorfilms op Netflix die je waarschijnlijk nog niet gezien hebt. Deze doodenge verborgen pareltjes verdienen zeker een plekje op je kijklijst… maar wel als je niet snel bang bent.

🚨 Weten welke nieuwe horrors er nog aankomen? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand.

Engste horrorfilms op Netflix

7. The Call (2020)

The Call | Official Trailer | Netflix

Op de een of andere manier zijn Koreaanse horrorfilms altijd net wat enger dan hun Amerikaanse of Britse equivalenten. Dat geldt ook voor The Call. In deze film zien we hoe een seriemoordenares en een vrouw die voor haar zieke moeder zorgt in hetzelfde huis leven, maar dan twintig jaar na elkaar. Tijdens hun telefoongesprekken probeert de seriemoordenares het leven van de vrouw te beïnvloeden om haar eigen lot te veranderen.

6. His House (2020)

HIS HOUSE | Official Trailer | Netflix

His House volgt een jong koppel dat gevlucht is uit Zuid-Soedan en in een klein Engels dorpje terecht is gekomen. Terwijl ze zich proberen aan te passen aan het leven daar, ontdekken ze dat er een duistere kracht leeft die niet veel goeds in de zin heeft. Niet alleen wordt dit gezien als een van de beste horrorfilms op Netflix en bevat het een diepere boodschap dan je in de gemiddelde horror zult vinden, ook zit het vol gruwelijke en enge momenten. Een absolute aanrader dus!

5. Eli (2019)

Eli | Official Trailer | Netflix

Eli heeft een auto-immuunziekte en is allergisch voor zo’n beetje alles. In een laatste poging om om hem te genezen, wordt hij naar een steriel en afgelegen ziekenhuis gestuurd. Eenmaal daar krijgt hij steeds vaker last van heftige hallucinaties. Of is er toch meer aan de hand? Deze gruwelijke horrorfilm kruipt onder je huid en dat komt vooral door het geweldige acteerwerk van hoofdrolspeler Charlie Shotwell (Morbius).

4. Cam (2018)

Cam | Official Trailer [HD] | Netflix

Cam is misschien niet heel goor of bloederig, maar zal toch voor kippenvel zorgen. We worden meegenomen in het verhaal van camgirl Alice (online bekend als Lola_Lola). Als haar populaire account gestolen wordt door een lookalike, doet ze er alles aan om hem terug te krijgen. En daarvoor gaat ze wel heel ver…

3. 1922 (2017)

1922 | Official Trailer [HD] | Netflix

1922 is gebaseerd op een verhaal van Stephen King en wordt gezien als een van zijn beste boekverfilmingen, dus dat belooft alvast veel goeds. Het draait om de eenvoudige boer Wilfred. Als zijn vrouw vastbesloten is het land te verkopen, wil hij daar een stokje voor steken. En wat kan je dan beter doen dan je tienerzoon overhalen haar te vermoorden? Hun daad heeft echter verstrekkende gevolgen. Spoiler: kijk deze vooral niet als je bang bent voor ratten.

2. Two (2021)

De Spaanse horrorfilm Two (ook wel bekend als Dos) is zo weerzinwekkend dat we de trailer niet hier kunnen delen vanwege de leeftijdsbeperking op YouTube. Dat moet je wel een beetje een indruk geven van wat je ervan kan verwachten. Waar het over gaat? Twee wildvreemden worden op een dag wakker en ontdekken tot hun schrik dat hun buiken aan elkaar vastgenaaid zijn. Perfect voor liefhebbers van Saw of The Human Centipede.

1. Apostle (2018)

Apostle | Official Trailer [HD] | Netflix

Als je genoten hebt van Midsommar, dan moet je Apostle ook zien. In deze film vertrekt een man naar het afgelegen eiland waar zijn zus terechtgekomen is nadat ze ontvoerd werd door een religieuze sekte. Om haar te redden is hij tot alles in staat.

Alle films en series die op Netflix verschijnen per maand

Er gaat geen maand voorbij waarin Netflix geen nieuwe doodenge horrorfilms aan het aanbod toevoegt. Benieuwd welke films de afgelopen paar weken op de streamingdienst zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series op Netflix per maand. Daarnaast laten we je ook altijd weten welke nieuwe horrorfilms nog verwacht worden in het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Volledige aanbod van de streamingdienst

Op Streamwijzer is ook het complete aanbod van Netflix in Nederland te vinden. In de tabel vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen. Wie graag zou willen weten wat de meest bekeken films en series van dit moment zijn, raden we aan om eens de Netflix Top 10 te bekijken. Op de hoogte blijven van de nieuwste horrorfilms? Dan kun kun je je aansluiten bij de Facebook-groep ‘Netflix aanraders’.

Netflix aanraders 🍿

Synopsissen: Netflix

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.