Geprezen serie ‘The English’ met Emily Blunt is gearriveerd op Disney+

Emily Blunt zint op wraak in de gloednieuwe en veelgeprezen serie The English, die vanaf vandaag te zien is op Disney+. Met zes afleveringen is dit perfect om te bingewatchen en als we kijkers en critici mogen geloven is het ook een echte aanrader.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Hier gaat de westernserie ‘The English’ over

Het jaar is 1890 en we kijken mee met Cornelia Locke, een Engelse vrouw die in het Wilde Westen arriveert. Haar doel? Wraak nemen op de man die verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon. Samen met haar nieuwe bondgenoot Eli Whipp moet ze alleen wel eerst even het gewelddadige landschap doorkruizen en een aantal angstaanjagende obstakels overwinnen. Langzaam komen ze erachter dat ze meer gemeen hebben dan ze dachten, en dat ze misschien zelfs een belangrijk deel van hun geschiedenis delen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Emily Blunt (A Quiet Place) en Chaske Spencer (Twilight). Leuk weetje: naast deze twee topacteurs schittert ook de Nederlander Walt Klink. Hij maakt op dit moment internationaal al furore in de SkyShowtime-serie Rabbit Hole, maar Nederlandse kijkers kunnen hem ook kennen van series als Brugklas en Lieve Mama. Met The English kan hij een echte toptitel aan zijn repetoire toevoegen. De serie werd geprezen door kijkers én critici, ontvangt een 7,9 op IMDb (uit ruim 23.000 stemmen) en wist al een aantal prijsnominaties in de wacht te slepen.

‘The English’ is nu te bingen op Disney+

The English werd eerder op BBC Two uitgezonden en is op woensdag 12 april op Disney+ verschenen. Doordat de streamingdienst direct alle afleveringen live heeft gezet (zes stuks), behoort bingewatchen tot de opties.

Uiteraard is dit niet de enige nieuwe titel die we deze maand mogen verwelkomen op Disney+. Zo is dit ook de maand waarin de live-actionverfilming Peter Pan & Wendy naar de streamingdienst komt en is vandaag Rennervations verschenen, waarin Marvel-acteur Jeremy Renner zich van een hele andere kant laat zien.

📺 Benieuwd naar alle verwachte titels? Je vindt een overzicht in onze lijsten met nieuwe films en series op Disney+ per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Disney+ zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Volgt een vrouw die wraak zoekt op de man die volgens haar verantwoordelijk is voor de dood van haar zoon.

TitelThe English
Jaar2022
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
IMDb7,9 uit 23.000 stemmen
CategorieDrama, Western
MakerHugo Blick
CastEmily Blunt, Chaske Spencer, Stephen Rea, Tom Hughes, Steve Wall, Valerie Pachner, Malcolm Storry, Nicholas Aaron, Miguel Alvarez, Walt Klink, William Belleau, Cristian Solimeno

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.