Liefhebber van Engelse politieseries? Deze titels mag je niet missen

Ben jij dol op Engelse politieseries, maar heb je voor je gevoel alles al gezien? In dit artikel zetten we 5 Engelse politieseries op een rij die je zeker niet mag missen. Je vindt ze op Netflix, HBO Max, NLZIET en Disney+.

Engelse politieseries die je moet zien

5. Rellik (1 seizoen)

Op HBO Max kijk je nu naar de bloedstollende miniserie Rellik. We volgen inspecteur Gabriel Markham, die ooit slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar. Dat hele akkefietje heeft zowel fysieke als mentale sporen nagelaten… en zorgt ervoor dat hij er nóg meer op gebrand is om de meedogenloze killer te pakken te krijgen. Zoals de titel misschien al doet vermoeden, wordt Rellik omgekeerd verteld. Langzaam wordt zo de waarheid achter de vreselijke moorden onthuld. En met zes afleveringen is dit een echte bingewaardige titel.

4. Collateral (1 seizoen)

Collateral heb je al helemaal in een paar avondjes uitgekeken, want deze serie bestaat uit slechts vier afleveringen van een uur. Een Londense detective stuit op een bijzondere zaak: een pizzabezorger is om het leven gebracht. Zijn dood leidt haar naar een enorm web van samenzweringen tussen de onderwereld en verschillende spionnen. De hoofdrol wordt vertolkt door Carey Mulligan, die je kunt kennen van The Great Gatsby of Promising Young Woman.

3. Happy Valley (3 seizoenen)

Volgens kijkers is Happy Valley een echte aanrader, want IMDb-stemmers geven hem gemiddeld een 8,5 en op recensiewebsite Rotten Tomatoes ontvangt de serie een verbluffende score van 98%. Het draait allemaal om Catherine Cawood. In het eerste seizoen jaagt zij op de man die haar dochter tot zelfmoord heeft gedreven. Ze weet alleen niet dat hij meedoet aan een ontvoeringscomplot…

2. Paranoid (1 seizoen)

Een vrouw wordt op gruwelijke wijze vermoord en achtergelaten in een speeltuin. Een aantal rechercheurs gaat op zoek naar de waarheid, maar wordt hierin tegengewerkt door iemand die zichzelf “Ghost Detective” noemt. Dit is het verhaal van Paranoid op Netflix. Ook deze serie heeft maar één seizoen en is daardoor perfect voor een paar avondjes plezier.

1. White House Farm (1 seizoen)

True crime-fan? In White House Farm komt het waargebeurde verhaal van een heftige nacht in 1985 tot leven. Toen werden vijf mensen vermoord op een boerderij in Essex. In eerste instantie wordt er gedacht dat het een van de familieleden was, maar een rechercheur heeft hier zo zijn twijfels bij en gaat op onderzoek uit. Deze serie kun je nu bingen op Disney+.

Volledige aanbod van de streamingdiensten in Nederland

Er zijn naast deze vijf titels natuurlijk nog veel meer Engelse politieseries verschenen. Benieuwd naar meer? Op Streamwijzer is het complete aanbod van de streamingdiensten in Nederland te vinden. In de tabellen vind je dagelijks welke films en series nieuw op de streamingdienst zijn verschenen en welke Engelse series je allemaal waar kunt kijken.

Alle films en series die online verschijnen per week en maand

Benieuwd welke titels afgelopen maand op de platforms zijn verschenen? Dat vind je in het overzicht met nieuwe films en series per maand. Ook kun je in dit overzicht alvast vooruit kijken om te zien welke titels nieuw op de video on demand-platforms komen in de volgende maanden.


Synopsissen: HBO Max, Netflix, NLZIET

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.